vysoká spotřeba lpg

se sporákem místo motoru :D
xXxTRA - FK

Re: vysoká spotřeba lpg

Příspěvek od xXxTRA - FK »

dotaz, mam system BRC Elite (pro BMM) a krom krabice prepinani plynu mam jeste pod palubkou krabicu lamdagas... - cili by mel byt rizeny :) na hadici z reduktoru do mixu je jak elektronicky ventil, tak manualni skrtak - ten je otevren o 2 otacky od plneho zavreni..

mel sem uplne prazdnou nadrz - poprepnuti na lpg auto zhaslo a natankoval jsem za 300,- při ceně 17.90,- za litr
nadrz sem vyjel (plyn tam jeste je, ale motor vic jak 4k rpm nevytoci - takze zbytky) a na tachometru na me cekalo ujetych 152km... vetsinu tehto km sem ujel jako hovado - otacky atakovaly cervene pole a spotreba mi vychazi 9l :) - je to v poradku?

ted jsem nabral zase za 300 a zkousim jet mirneji - razeni v zelenem poli, pri zarazovani do pruhu ve spicce tomu samozrejme kopnu, at ostatni nebrzdim a uvidime k cemu dojdem, po dnesku mam na tacho 122km
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Je to naprosto v klidu. Já mám pořád spíše k 10l LPG a můžu jet jak chci-nemám řízený podtlak. Ve finále zjistíš, že rozdíl mezi divokou jízdou a piánkem je 0,5l a budeš jezdit jak se ti bude líbit :lol: . Někteří ti budou psát, že jezdí za 8l, ale spočítáš je na prstech jedné ruky. Takže jezdit-neřešit :salut: .
xXxTRA - FK

no zase na druhou stranu mam podezreni na lambdu - pri jizde za studena mam obcas problem s tim ze pridam otacky a motor skoro chcipne... (vetsinou na benzin, na plyn uz se stalo taky) a cidlo teploty pracuje jak ma... na benzin za stovku ujedu zhruba 30km a to radim pri 2500rpm, coz vychazi na 10l benzinu...
roman999

Příspěvek od roman999 »

Mám pick up s nádstavbou 1.3 Mpi podtlak , jazdím stále so 150 kg nákladom, spotreba medzi 10 - 11 litrov LPG - nie je to veľa ? Ináč ked zvyknem ťahať príves hmotnosti medzi 350 až 500 kg alebo prázdny Lučenec - Bratislava a späť po dialnici do 130 km/hod vždy som so spotrebou medzi 9.8 - 11.5 litra . Čo vy na to .
DennyWonder - FK

Příspěvek od DennyWonder - FK »

taky vám napíšu svoje poznatky s mojí první "bombičkou" pod střechou ...

mám 1.3MPi ... LPG systém BRC ....(moc se v tom nevyznám) mám tam taky tu krabičku s přepínačem a diodama vespod (myslím u motoru, je na ní vyleptáno laserem něco o lambdě :oops: )... snímač elektrický a na směšovači lze točit jen bohatostí ...

při emisích na BA95 (benál) absolutně bez problémů ... naměřeno během 5min ... skoro ukázkový hodnoty ....
přepnuli jsme na LPG a za Boha jsme nemohli snížit CO nebo co ... začali tam lítat takový numera, že i technik nevěděl co s tím ... stáhli jsme bohatost na min... a nebylo to vůbec poznat ... podotýkám, že jsem s LPG nešel pod 13l/100km ...

na STK jsem přišel na to, že mi funí výfuk hned za svodama (myslel jsem že je těsnění na výfuku po smrti) ale byly povolený dva šrouby asi o 1 otáčku (možná závit) tak jsem to dotáhl a na směšovači jsem dal bohatost na maximální minimum a pomalu jsem otáčel bohatostí než začal motor klapat plynule a bez škytání ... cca 3/4 otáčky od minima ...

všichni co měli auto na LPG mi říkali, že na LPG měli auto znatelně pomalejší na reakci plynu ... já to tedy nepozoruji, na LPG je to živější a tam kde benál vytáhnu na 90-95km tak s LPG jedu 115-120km a dnes jsem vyjel nádrž a na 42l jsem najel 402km ... tedy 10.44l/100km :shock:

jediný co jsem nevyřešil je, že jak dojedu na křižovatku a zmáčknu spojku na vyřazení tak mě otáčky někdy spadnou na 200 a někdy se to udrží a někdy ne a chcípne to ... pak to musím rozjet rychlostí na benál nebo to dlouho startuju než to zase chytne na benzín a pak to po projetí křižovatkou zase přepnu na LPG ..... :baseball:
xXxTRA - FK

kdyz ti to chcipne tak to nastartuj na plyn, ne? :D v sani mas dost plynu jeste - u me to funguje krasne
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Někde jsem už to taky zmiňoval, že za plynem jde na LPG lépe než na benál. Naprd odezva je pouze při studeném startu, kdy je reduktor studený. ;)
Andrew2 - FK

Příspěvek od Andrew2 - FK »

Zdravím, taky přispěji svou troškou do mlýna.
V lpg jsem nováček, mam felinu mpi teprva od ledna s lpg od BRC řízený podtlak.
to že s tim mam problemy co se elektroniky týka nebudu tady rozebírat.
v zimě mi to bralo 8,8L a ted na jaře to nijak nekleslo , pořad stejne pod 9L.
Tak jsem uvažoval, že to uatomaticke škrcení na hadici nahradím tím šroubem
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

denis--při studeném reduktoru tam jde víc plynu(hustší).
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Jojo, to je jasné ;) . Dneska bylo krásně a kopec hned po startu jsem vyjel bezproblémů a svižně :lol: . Jinak dneska jsem na rovince s obsazením 3ma lidma poprvé dosáhl 150km/h a to na lpg. Nikdy jsem z té mrchy líné nedostal více než 145. Holt co bych chtěl po 40KW. Kolegova 50KW je proti tomu stíhačka ale zase se mi zdá, že mám lepší akceleraci do 100km/h. Sorry za OT.
Robert

Příspěvek od Robert »

ahoj, mám dotaz. mám fel 1,3 MPI 40 kW, zařízení LPG mám zhruba 1 měsíc. na benzín spotřeba cca 6,5 l/100 km, jezdím kolenovrtským způsobem, trasy zhruba kolem 20 km. mám řízený podtlak a od začátku mám vysokou spotřebu - cca 9,5 l/100 km. při montáži LPG mi bylo sdělelno, že mám v háji lambda sondu, ale že s tím můžu jezdit. protože jsem nedůvěřivý člověk (nezdálo se mi to, jelikož jsem s provozem na benzín do té doby neměl žádný, byť sebemenší problém), nechal jsem si ověřit, zda je lambda opravdu špatná a je to tak. můj dotaz zní, zda může špatná lambda u řízeného podtlaku nějak negativně ovlivnit spotřebu a zda po namontování nové (lambdy) je potřeba znovu nechat seštelovat LPG.díky moc za vaše názory
anonymousjihlavak

Příspěvek od anonymousjihlavak »

Mám Feldu 1,3BMM, kráktá, jak tu jsou ty 3 obrázky reduktoru hadice a přepínače, tak přesně to samé mám, navíc mám na té hadici zřejmě ten elektronický škrťák (Lovtec) a teď v zimě, jsem zvyklý jezdit svižně, žádné courání, ale závodník nejsem (90-110kmh), do práce 20km pak zpět a obřes po městě. Spotřebu mám za poslední 4 tankování do plna plus mínus kolem 9,5L LPG. [b]Po přečtení celého vlákna předpokládám, že za míň to asi jezdit nebude?[/b] Dřívě jsem měl benzinové auto (Fiat)a to jezdilo celoroční průměr za 8,5L benzinu, takže i tak je to pro mě úspora, jezdit na LPG.
Andrew2 - FK

Příspěvek od Andrew2 - FK »

Robert: Mam taky nefunkční lambdu a řízený podtlak
Nevím přesně jak ten krokový (škrtící) ventil funguje podle signálu z lambdy
jestli je plně otveřen celou dobu když z lambdy nedostáva plnohodnotné informace.
Celoroční spotřebu mam +/- 9L a niž se už moc dostat nejde.
Rob

Příspěvek od Rob »

no, takže 1 měsíc a půl po montáži LPG zařízení STAG 100, najeto přes 2000 km a spotřeba vychází průměrně 12,5 l - a to již po seřízení po ujetí 2000 km. teď v těch mrazech mi šla spotřeba i na 14,5 l /100 km. lambda vyměněna za novou funkční, LPG řídící jednotka sladěna s lambdou, ale spotřeba kravská. máte někdo nápad, kde by mohl být problém? při seřizování po 2000 km jsem upozorňoval na vysokou spotřebu, ale bylo mi řečeno, že se to upraví po seřízení a načtení lambdy do ŘJ - ale místo poklesu spotřeba stoupla na neuvěřitelných 14,5 l. podotýkám, že jezdím s lehkou nohou a trasy víceméně kolem 20 km. s benzínem při stejném provozu spotřeba ca 6,5 - 6,7 l /100 km. díky předem za vaše názory a rady
3957

Příspěvek od 3957 »

Ahoj mam dva roky předělanou Feldu na LPG a tet mam spotřebu 13 L taky to nemužu srazit.Dělali mi všechno možny i nemožny .Seřizovali mi to a nic. Nevim jestli to má nákej vliv, ale začlo mi to dost smrdět .Přirovnal bych to skaženym vajíčkum.Nemáš stim náke skušenosti jak se toho dá zbavit.Diky
3956 - FK

Příspěvek od 3956 - FK »

Ahoj já mamtaky tenhle problem jen stim že mi to žere 16,8 :o
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

sakra to snad ani není možný aby to tolik žralo.já mám teď průměrnou spotřebu 7,4litrů a to jezdím po praze a kousek za prahu po okreskách a seřídil jsem to tak že není poznat rozdíl mezi lpg a benzínem a teď ještě do toho už tankuju za 15.50 což je paráda.zaplať pánbůh že si ten plyn šteluju sám, protože v servisu mi to vždycky (s prominutím)rozmrdali takovým způsobem že jsem byl rád když jsem se se spotřebou dostal k 10litrům.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Odpovědět