Demontáž hlavy, výměna těsnění pod hlavou
-
jakoubek555 - FK
Demontáž hlavy, výměna těsnění pod hlavou
Chtěl bych se pustit do výměny těsnění pod hlavou, nikdy jsem ji nesundaval a tak bych se chtěl zeptat aspoň na stručný postup. Ještě si nevím rady s výběrem těsnění pod hlavu, jedno stojí 200 a druhý 500, nemáte někdo zkušenosti s nějakou značkou nebo tak? Samozřejmě vím že bych hlavu měl také nechat potom zbrousit. Těsnění chci vyměnit z důvodu emulze na víčku. Dělá se tam často, není to pouze zkondenzovaná voda. Voda z expanzky utíká ale málo, nic extrémního. Olej je i asi po 300 km co už utíká voda čistej. Když ale otevřu víčko s teplym nastartovanym motorem tak z něj jde pára. Bude to nejspíš těsnění, nebo to může být i něco jiného? Předem díky za rady
Jinak mám 1.3 bmm R.v. 97 a je to na LPG i když to je asi jedno.
Re: Demontáž hlavy
Zdarec,doufej že to bude jenom tesnění a ne třeba prasklá hlava,ikdyž dneska ji seženeš za pár švestek.Určitě bych nechal hlavu odtlakovat,zbrousit a vyměnit guferka ventilů.Těsnění klidně použij značky TEMAC,je to tuším naše výroba a dokonce myslím že to montovala škoda a seženeš ho i za 150 kaček.Už sem jich namontoval hafo a celkem spokojenost.A nezapomen na nové těsnění svodů a klidně i víka ventilů. 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
jakoubek555 - FK
Odtlakovat? tim myslíš nějak vyzkoušet jestli někde neprofukuje? nikdy jsem to nedělal, proto se ptám. 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
A HLAVNE KDYZ BUDE HLAVA DOLE TAK ZKONTROLOVAT PRESAHY VLOZEK VALCU !!!!! NE TAM JEN TAK PRDNOU ZAS ZPET HLAVU!!!
A pokud si to nikdy nedelal a nemas ani potrebne vybaveni a momentovy klic tak se do toho ani nehrn a nech si to nekde udelat ta cena za praci nebude urcite nic extremniho.
Omlouvam se za caps lock ale myslim ze chapete.
A pokud si to nikdy nedelal a nemas ani potrebne vybaveni a momentovy klic tak se do toho ani nehrn a nech si to nekde udelat ta cena za praci nebude urcite nic extremniho.
Omlouvam se za caps lock ale myslim ze chapete.
-
mekule
Návod na výměnu hlavy
Ahoj, nemáte někdo návod na výměnu těsnění pod hlavou u 1.3bmm? Dekuji za info ci odkazy.
Re: Návod na výměnu hlavy
to nejni jenom o výměně těsnění
většinou se musí srovnat hlava a někdy podložit vložky válců
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
A samozdrejmne s temi vlozkami valcu je treba jim zmerit presahy. Jinak je vsechna prace vnivec.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
A na co celej motor?
Utopené vložky se daj vyřešit podložením těsnění.V dnešní době no problem a funguje to.
Jinak návod?nejlepší je si stáhnout dílenskou příručku.Tam je vše popsané do detailu.
Jinak návod?nejlepší je si stáhnout dílenskou příručku.Tam je vše popsané do detailu.
je to prasečina a já bych to neudělal
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
Stefi74 - FK
Nech si to udělat v servisu je to lepši pokud jsi to ještě nedělal pak sou stim jen trable 
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Prasečina možná trochu je.To nepopírám,ale řekni zákazníkovi že mu vytaháš vložky,srovnáš blok,při tom rozděláš celý motor a zjistíš že je vše tak trochu napůl ojeté a naúčtuj mu pak 15tis za opravu.Sadra17 píše:je to prasečina a já bych to neudělal
Tak co je větší zlo?Nevidím v okovaném těsnění nic špatného.Desetina se v KP ztratí a je úplně jedno jestli je vložka podložená ze spodu nebo z hora,Hlavně že tam ten přesah je.
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Většinou stačí nechat líznout hlavu.A když to budeš povolovat a utahovat tak musíš dodržet pořadí povolování a utahování šroubů.A potřebuješ k tomu momenták.Jinak na tom nic neni.Když si stáhneš dílenskou příručku tak tam všechno je jak už tu to psali 
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
sundat vanu a povolit ojnice a následně celek píst ojnice vložka vytáhnout a podložit práce dejme tomu tři hodinyTomas6 píše: Prasečina možná trochu je.To nepopírám,ale řekni zákazníkovi že mu vytaháš vložky,srovnáš blok,při tom rozděláš celý motor a zjistíš že je vše tak trochu napůl ojeté a naúčtuj mu pak 15tis za opravu.
Tak co je větší zlo?Nevidím v okovaném těsnění nic špatného.Desetina se v KP ztratí a je úplně jedno jestli je vložka podložená ze spodu nebo z hora,Hlavně že tam ten přesah je.
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
A ty nerovnáš a nečistíš sedla pod vložku?Tak to je podle mně větší prasečina než podložka z vrchu.A co když už jsou trochu chycené šály?To taky nechat tak?
Já bych se spodkem nehýbal ani za prase.To už tu několikrát bylo a vždycky to stálo za ho*no.Většinou to zkončilo generálkou.
-
Niko
Přesně tak raději do toho nevrtat pokud není třeba..... Ti co tomu moc nerozuměj tak je lepší to dát do servisu.Oni si s tím poradí a když to podloží z vrchu tak to zákazníkovi určítě neboudou říkat.....
A jak se to říká ,, co oči nevidí,to srdce nebolí ''....

Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 10. říj 2009 10:11:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak.Já to zákazníkům nikdy neřekl a zatím se nikdo nevrátil že by to bylo to samý...
čištění beru jako samozřejmostTomas6 píše:A ty nerovnáš a nečistíš sedla pod vložku?Tak to je podle mně větší prasečina než podložka z vrchu.A co když už jsou trochu chycené šály?To taky nechat tak?Já bych se spodkem nehýbal ani za prase.To už tu několikrát bylo a vždycky to stálo za ho*no.Většinou to zkončilo generálkou.
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Když je vyměním tak jedině s brusem kliky.A to sou prachy.K tomu úhlovat ojnice,takče vytahat písty z hrnků.A když dávám kliku,šály tak co s hrnkama když sou ojeté atd....A nakonec z jednoho těsnění za 300 je GO za 25000kč.A pokud to teda jen čistíš a frézuješ,tak jak vyčistíš spodek aby tam nic nezůstalo?
zase musíš měřit pokud nebude klika chycená ani šišatá tak bych se nebál a nejlíp se čistí stlačeným vzduchem 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
Niko
Ty v..e kde ses k takovému číslu dostal 25000 za GO motoru?? Kolik pak musí stát go hlavy,kliky a sada válců a pístů????Tomas6 píše:Když je vyměním tak jedině s brusem kliky.A to sou prachy.K tomu úhlovat ojnice,takče vytahat písty z hrnků.A když dávám kliku,šály tak co s hrnkama když sou ojeté atd....A nakonec z jednoho těsnění za 300 je GO za 25000kč.A pokud to teda jen čistíš a frézuješ,tak jak vyčistíš spodek aby tam nic nezůstalo?
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Má pravdu, předsedo
Tomas6 píše:Já bych se spodkem nehýbal ani za prase.To už tu několikrát bylo a vždycky to stálo za ho*no.Většinou to zkončilo generálkou.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Kde?Ze skušenosti.Počítej.GO hlavy-3tis.Klika+šály-2tis.Sada hrnků-4tis.Úhlování ojnic-1tis.Rozvody+mraky volovin tak 1tis.těsnivo,olej filtry svíčky atd...tak 2tis.spojka,olej převodovka,gufera 2,5-3tis.+demontáž montáž motoru,oprava sedel bloku,rovnání vrchu bloku,rozebrání,poskládání motoru atd,atd,atd...Mraky hodin po 300-400 a dojdeš na velmi podobnou částku.Už jsem dlouho motor nedělal,tak ceny sou od pasu,ale +- to tak vychází.A přijdeš do obchodu že chceš to a tamto a nekonec máš hromádku kterou odneseš ve dvou kapsách a zaplatíš dvojku jen to hvízdne.Niko píše: Ty v..e kde ses k takovému číslu dostal 25000 za GO motoru?? Kolik pak musí stát go hlavy,kliky a sada válců a pístů????
-
Niko
Go hlavy 3000?-mě samotná hlava vyšla před 3 měsíci na 1200kč a to i s daní..A ty gufera za 2.5 tis bych chtěl taky vidět-ty musí být i pozlacený
Tomas6 neděláš náhodou u autorizovaného prodejce Škoda u Samohýla ve Zlíně????-tam bych takové přirážky čekal.... 
-
Stefi74 - FK
Teda toby musela každa felda po vyměně těsněni bejt i po generalce motoru to nějak nepobíram kdyš udajně vydrží cc sto tisic kilaku
a motor přes třista 
-
Niko
Já jsem měl v ceně 1200kč-nový ventili,gufera,srovnanou hlavu na brusce.Vodítka měněny nebyli-jenom je přestružil.Sedla začistil frézkou a zabrousil.Pružiny ventilů mi zůstali ty co jsem tam měl.....A ty by snad nestáli 1800....

Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 10. říj 2009 10:12:16, celkem upraveno 1 x.
Nechci se tě dotknout ale za 1200,- i s ventilama ? to musely být ventily made in china. Originály se dají nejlevněji sehnat za cca 800,- komplet a 400,- za práci je hodně málo , za ty prachy to museli pěkně odfláknout.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
To bylo za 2500-spojka,olej a gufera převodovky.Go hlavy zahrnuje srovnání,tlakování,guferka,ventily,sedla a vodítka.A práce jak na kostele.Já u Samca nikdy nedělal.Tak hluboko nikdy neklesnu.A vodítka jak přestružil?Ty ventily tam musí lítat jak lulin v gumáku.A nekrm nás tady cenama 1200 za hlavu atd...Leda že by dělali zadarmo.Nějaká dobročinná organizace.Hochu já v tomto oboru dělám už 11let a před 10 lety jsme nechali dělat go motoru na š1203 a jen motor vyšel na 20tis.A to byly ceny někde úplně jinde.Niko píše:Go hlavy 3000?-mě samotná hlava vyšla před 3 měsíci na 1200kč a to i s daní..A ty gufera za 2.5 tis bych chtěl taky vidět-ty musí být i pozlacený![]()
![]()
Tomas6 neděláš náhodou u autorizovaného prodejce Škoda u Samohýla ve Zlíně????-tam bych takové přirážky čekal....
-
Niko
Myslíš že je to odfláklí když mám na tom 10000km najeté,motor se stišil,přestal vyluzovat cvakavej zvuk a komprese je na 100%??? Cena 1200 byla za hlavu už sundanou kterou jsem mu přinesl a zase odnesl.Jinak přehození jsem si dělal sám i když jsem to nikdy nedělal protože když jsem byl v dobrém servisu a tam na mě přímo vybluli cenu 4500 za go hlavy a práci tak jsem se musel jich přímo optat jestli se nepraštili ráno do hlavy o futra....favo píše:Nechci se tě dotknout ale za 1200,- i s ventilama ? to musely být ventily made in china. Originály se dají nejlevněji sehnat za cca 800,- komplet a 400,- za práci je hodně málo , za ty prachy to museli pěkně odfláknout.
-
Niko
Vodítka nejsou potřeba měnit když nejsou moc vychozená-stačí je jen přestružit a dát abnormální ventily a sedla stačí jen trochu zafrézovat...... Jinak za go motoru na Š 120 před 5 lety chtěli 12000kč ale ten motor už bych si musel dovést vymontovaný.....
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Možná ty ses trošku praštil tak sleduju.Hodnotit cenu opravy motoru a co a jak s nějakým amatérem který dělal poprvý hlavu,náhodou mu to vyšlo a ještě dělaá chytrého kolik neušetřil nemá smysl.Pokud se ti moje ceny a ceny ostatních servisů nelíbí tak k nám ani nejezdi.V dnešní době ti nikdo zadarmo nic neudělá.Asi ani nemáš představu kolik stojí vybavení dílny,pronájem,zaměstnanci atd...Klidně si auto opravuj amatérsky doma,ale přijde doba kdy se feldy zbavíš a koupíš si jiné auto,které doma neopravíš a pak se ti cena 4500 za opravu hlavy bude zdát směšná.
na jednu stranu má i pravdu
pár hlav sem dělal a vždycky se ventili přeleštili (byli ok kdyby ne tak výměna) přejeli na brusce sedla přejeli frézou zabrousili a hotovo pak gufera a srovnání hlavy nikdy se víc nedělalo 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Jo.Očistit přebrousit a další prosím.De to,ale to je ta samá prasečina jak vypodložené těsnění...
S cenama jeto hlavně o kvalitě dílů.Můžeš ušetřit a dostat se i na polovinu,ale dávat sady hrnků z číny a kliku se šálama z turecka....
S cenama jeto hlavně o kvalitě dílů.Můžeš ušetřit a dostat se i na polovinu,ale dávat sady hrnků z číny a kliku se šálama z turecka....
Čím se podkládá to těsnění pro vyrovnání přesahu?
-
Stefi74 - FK
tomě taky zajima a jak to tam drži aby se to při montaži nehlo

Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 10. říj 2009 18:13:15, celkem upraveno 1 x.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Tak já mám výhodu tu že mám ve zlíně tohle: http://www.kalina.cz/ A tam když donesu těsnění nebo i jejich co dělají vypodloží...Dají prostě podložku mezi samotné těsnění a kování co na něm je.Myslím že kdyby to někdo chtěl tak by možná nebyl problém tam cinknout a že by poslali...To vypodložení vyjde tak na 300kč.A navíc vypodloží jen ty co člověk chce a klidně desetinu a klidně i půl milimetru. 
nevidim důvod měnit díly co sou dobrýTomas6 píše:Jo.Očistit přebrousit a další prosím.De to,ale to je ta samá prasečina jak vypodložené těsnění...
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
Stefi74 - FK
Tak tomu už rozumím.Velmi šikovna Firma toje dobre vědět dik

- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Pkud nejni možnost upravit těsnění,tak nejlíp přilepit hermetikem.ten drží jak muslimská víra.
-
kuk
To bylo za 2500-spojka,olej a gufera převodovky.Go hlavy zahrnuje srovnání,tlakování,guferka,ventily,sedla a vodítka.A práce jak na kostele.Já u Samca nikdy nedělal.Tak hluboko nikdy neklesnu.A vodítka jak přestružil?Ty ventily tam musí lítat jak lulin v gumáku.A nekrm nás tady cenama 1200 za hlavu atd...Leda že by dělali zadarmo.Nějaká dobročinná organizace.Hochu já v tomto oboru dělám už 11let a před 10 lety jsme nechali dělat go motoru na š1203 a jen motor vyšel na 20tis.A to byly ceny někde úplně jinde.[/quote]Tomas6 píše:Go hlavy 3000?-mě samotná hlava vyšla před 3 měsíci na 1200kč a to i s daní..A ty gufera za 2.5 tis bych chtěl taky vidět-ty musí být i pozlacený![]()
![]()
Jak je vidět i levně a poctivě může byt odvedena práce. Škoda,že Niko tady nezanechal odkaz,rad bych si taky tak šikovně poradil.Diky za inspiraci !!!
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Re: Demontáž hlavy, výměna těsnění pod hlavou
chcci se jenom zeptat.teď připravuju mtor přítelkyni do auta a mám takovej problém.zjistil jsme že momenťák co mám má nejnžší moment na dotahování 28Nm a já vím že když dotahuju hlavu na feld tak jí mám dotáhnout na 23Nm a pak dvakrát o 90stupnu +/- 4 nebo 5 teď nevím musel bych se podívat.chci se zeptat.bude velkej problém když tu hlavu dotáhnu na těch 28 a pak o 90stupnu a podruhý o kousek míň?jaký s tím máte zkušenosti s dotahováním hlavy na feldě?nebo dotahujete jí někdo jinýmk způsobem, třeba přímo na nějakej určitej moment?díky moc za odpovědi vláďa
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
Jenky - FK
Vůbec se toho neboj,23 a 28Nm je tak malej rozdíl,že určitě nemáš tak kvalitní momentovej klíč,aby byl schopnej tenhle moment rozlišit.Dotáhni na minimum,co umí a potom 2x90,vezmi si pořádnou páku,ať dotahuješ plynule,bez škubání.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
jasný já jsem si to myslel že to bude ok.tak ti děkuju za reakci.stejně ten motor budu mít celej hotovej až tak za dva měsíce(hodně práce a málo volnýho času)celej ho teď rozebírám a čistim, na spodek šahat nebudu protože má nalítáno jen 116tisíc tak si myslim že bude vpořádku a na to dojíždění do školy bude přítelkyni stačit,ten její co má v autě už má 210tisíc a strašně žere olej,já vím že to můžou bejt jen gufera ventilu ale i tak z toho motoru má špatnej pocit.takže na to novým udělám jen hlavu a komplet ho celej přetěsním a vyčistím, nějaký tý silentbloky nový a nový rozvody a musí lítat jak zběsilej
pak dám třeba vědět jak jezdí, jestli neměním po čtrnácti dnech jezdění těsnění od hlavou kvuli tomu že bude fouklý 
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
Jenky - FK
Hlavne si stahni vlozky,az sundas hlavu,staci pootocit klikou a hne se ti vlozka,byla by to strasna skoda,pri techhle kilometrech.Pri zpetne montazi pozor na vodu,nebo cokoliv v dirach pro srouby,praskaji potom bloky.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
jasný.děkuju moc za radu.o tom bordelu v závitech vím že to může nadělat pěknou paseku.