mám už slabší baterku. Stará není (nějaký 3 roky) ale moc jsem se o ní nestaral a teď už je pozdě
Dá se zničit regulátor špatnou baterkou?
- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
Dá se zničit regulátor špatnou baterkou?
Zdravím,
mám už slabší baterku. Stará není (nějaký 3 roky) ale moc jsem se o ní nestaral a teď už je pozdě
V -4 startuje už hodně líně, nedrží nabitá, prostě je skoro ko. Chci se zeptat, jestli nemůžu oddělat regulátor napětí, když ji tam ještě nechám, protože posledně (když jsem feldu koupil cca před 3 lety), tak mi autoelektrikář dával tip, že špatná baterka s malým vnitřním odporem způsobí, že regulátorem tečou moc velký proudy a zničí se ty přechody. Regulátor jsem tenkrát koupil nějakej za 400Kč (takže podle cen, co jsem četl tady na fóru asi nějakej lepší O:) ), tak bych ho nerad zbytečně zničil. 
Felicia r.v. 2000 1.3 MPI 50kW http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=21226
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dá se zničit regulátor špatnou baterkou?
reg ne ale altík jo
- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
Fajn, koupím radši novou hned, ale proč se může zničit altík?
Felicia r.v. 2000 1.3 MPI 50kW http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=21226
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
protože když baterka bude mít nízký vnitřní odpor tak alternátor přes ní půjde téměř do zkratu tím se zvětší odběr proudu poklsne napětí regulátor přidá na buzení aby se zvýšilo napětí tím se zvedne i proud ........................ až něco nevydrží a jelikož tam není pojistka tak to odejde nejčastěji diody altíku jen jednou jsem viděl bouchlou baterku