Dodatečná montáž klimatizace 1.3MPi
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Re: Felicie 1,3 Klima + servo
Však , O krúžky , chladič sahara , tesnenia , a už to letí
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
To mas pravdu, letiet to bude. A co vsetko uz mas?
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
zatiaľ nemám nič lebo som to bližšie neriešil len študoval , čakám na ponuku a sledujem inzercie na klímu
potom budem riešiť ostatok
potom budem riešiť ostatok
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
Dobre, no budem zvedavy, aku ponuku dostanes
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
aj ja , nič jednoduché to nebude ale hádam sa zdarí
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
no nebude to jednoduche, mas pravdu, ale myslim si, ze to bude v pohode, je to aj casovo narocne
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
čas ma netrápi , nech je všetko ako má byť
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
Mam s tym urcite skusenosti, kedze som si to montoval sam, ak budes chciet poradit, kludne sa na mna obrat.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
skovri - díky za pomoc , nemáš nejaké fotky ? ak tak na mail martin.surkos@gmail.com díky
od montáže viem všetko čo očakávať ale díky za ochotu
od montáže viem všetko čo očakávať ale díky za ochotu
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
pozrem ci nieco mam a poslem, ale ja som si tiez myslel, ze o montazi viem vsetko a dost som sa mylil
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
ja si to nemyslím ja to viem
najväčšia starosť je urobiť dieru vnútornej cirkulácie do kasne - nezfušovať , ostatné je lahoda
najväčšia starosť je urobiť dieru vnútornej cirkulácie do kasne - nezfušovať , ostatné je lahoda
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
hihi, sranda, ale to bolo to najlahsie na celom, urobit dieru na vnutorny okruh, u mna teda uplne v pohode
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
ja myslím tak aby vyzerala ako origo nie dovrtaná a krivá
tak aké ešte záludnosti si zažil? rozpíš sa
tak aké ešte záludnosti si zažil? rozpíš sa
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
no najviac som sa babral v pristrojovke, co sa tyka elektriky a mechaniky. Cely tento system funguje uplne inak, ako na Felde bez klimy. Dalsie srandy som zazil s hadicami, tie som daval upne nove. Hlavne som si pri montazi daval bacha na to, aby som mal vsetko pristupne a nikde sa to nesnie odierat a podobne. Pokial nemas,
treba ti vymenit vodnu pumpu, alternator a hlavnu remenicu za 5-drazkovu. Dalej som riesil ventilator, ja mam 3-stupnovy asi z Fordu, efekt je citelny. Pod kondenzer ti treba originalny plast, co je na usmernenie vzduchu na chladic. Mam prerobene aj chladenie, pouzil som chladic z 1,6. Ja som si tieto veci upravoval sam, by som sa nedoplatil, ale vsetko funguje bezchybne. No ak ma este napadne, tak napisem.
treba ti vymenit vodnu pumpu, alternator a hlavnu remenicu za 5-drazkovu. Dalej som riesil ventilator, ja mam 3-stupnovy asi z Fordu, efekt je citelny. Pod kondenzer ti treba originalny plast, co je na usmernenie vzduchu na chladic. Mam prerobene aj chladenie, pouzil som chladic z 1,6. Ja som si tieto veci upravoval sam, by som sa nedoplatil, ale vsetko funguje bezchybne. No ak ma este napadne, tak napisem.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Skovri - ešte raz chcem všetko origo a o tom to všetkom viem
vedenie vody - použijem chladič 1,3 klíma - horná hadica je rovnaká , hadica ku expanzke rovnaká spodná je iná lebo robí okluku okolo kompresora a je napojená na inú trubku čo ide okolo motora - vyhnutú ku bloku . Remenice je prehodiť najemenej ked že sa nebude robiť len klíma ale rozoberie sa celé auto . Inak sú 6 drážkové . Nasadiť konzolu na motor nie je problém , to isté nie spodné plechy prehodiť . Origo klíma má ovládanie nie zase tak odlišené - sú tam podtlakové hadičky do zásobníku čo je za baterkou a odtiaľ pripojené na hadičku podtlaku na saní. Elektrika je iná na origu len motorová - jednoducho vyberieš pôvodnú odpojíš a dáš dole držiak za nádobkou z uhlím a prehodíš klímovú . V interiéry je na klímu jeden 1pin konektor ktorý vedie do tej svorkovice z uhlím - je to signál o zapnutí klímy - čo som videl tak na každej aj na úplne nevybavenej lx novej tváre je . Staré neviem ale ani ich neriešim . Vetrák chladiča sahara bude origo . Plast pred chladič je iný taký rozdelený , tiež sa vezme origo . furt mi najväčší stres robí tá diera do kasne .
vedenie vody - použijem chladič 1,3 klíma - horná hadica je rovnaká , hadica ku expanzke rovnaká spodná je iná lebo robí okluku okolo kompresora a je napojená na inú trubku čo ide okolo motora - vyhnutú ku bloku . Remenice je prehodiť najemenej ked že sa nebude robiť len klíma ale rozoberie sa celé auto . Inak sú 6 drážkové . Nasadiť konzolu na motor nie je problém , to isté nie spodné plechy prehodiť . Origo klíma má ovládanie nie zase tak odlišené - sú tam podtlakové hadičky do zásobníku čo je za baterkou a odtiaľ pripojené na hadičku podtlaku na saní. Elektrika je iná na origu len motorová - jednoducho vyberieš pôvodnú odpojíš a dáš dole držiak za nádobkou z uhlím a prehodíš klímovú . V interiéry je na klímu jeden 1pin konektor ktorý vedie do tej svorkovice z uhlím - je to signál o zapnutí klímy - čo som videl tak na každej aj na úplne nevybavenej lx novej tváre je . Staré neviem ale ani ich neriešim . Vetrák chladiča sahara bude origo . Plast pred chladič je iný taký rozdelený , tiež sa vezme origo . furt mi najväčší stres robí tá diera do kasne .
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
Ved viem, ze chces origo. Robis si aj nejake upravy auta? Motor, karoseria a tak, robis tuning? Chcem sa ta opytat, preco chces do Felicie natlacit take brutalne prachy? Som len zvedavy.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
nie nerobím žiadny tuning , a do čoho mám dávať peniaze? na fet a iné? podľa mňa je to moja vec , mám to ako koníček a kým ma to bude baviť tak to budem robiť , tieto veci sa dajú urobiť aj stokrát lacnejšie ale fušerinu nerobím
Ještě rozvod vzduchu v palubovce je jiný ! Díra do kastle se dá udělat za sobotní dopoledne 
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Alf - jo viem , mám to všetko spísané ale kto si to má furt pamätať .
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
Tak vela zdaru, maj sa
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Ďakujem za konverzáciu . Tiež sa maj a veľa úspechov prajem .
-
Yany - FK
... v nedelu sme s kamosom dokoncili implantovanie klimy a serva do 1,6tky, tolko babraciek som necakal, ale slo to celkom hladko, az na tu dieru v kasni (1hod. zdrzanie) a zalomene stifty na napravnici (1hodina zdrzanie) inac kompletka trvala jeden a pol dna v sobotu poobede smezacali rozoberat jednu funkcnu feldu a v nedelu od rana do polnoci sme vsetko naimplantovali do mojej. Museli sme koli servu menit aj volantovu tyc a este par blbiniek. A to som najprv chcel zohnat klimu z ineho auta a ju tam dopasovat, dobre ze som tak nespravil, to by sme robili tyzden asi...
Teraz ma vsak trapi to, ze pri koncovych dorazoch servo huci ako vlak a zasekuje sa mi to tlacitko na zapinanie klimy
Ale inac v pohode 
Neviete co to?
Teraz ma vsak trapi to, ze pri koncovych dorazoch servo huci ako vlak a zasekuje sa mi to tlacitko na zapinanie klimy
Neviete co to?
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
tak budes mat chytenu asi tyc riadenia, lebo mne to nerobi, inak neviem
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
chalani čo ste nahodili klímu do felicie , nemáte nejakú schému zapojenia ak mám k dispozícii elektriku z 1,6 ako to napáchať na 1,3 zväzok , v dp sú schémy ale nejak do rozumu z nich nie som , keby mi to niekto prekreslil a označil ktorý kábel kde pomohlo by to , díky
-
Psykopath - FK
Pokud se aspon trochu vyznas ve schematech a elektru, tak ti muzu jenom poradit, at si na zemi slozis klimu, svazek zapojis tak jak ma byt, a zbytek vystrihas, na ostatni prijdes podle schemat - do RJ vedou jenom dva draty, svazek pro klimu se da udelat jako samostatny svazek...
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
však nejak si poradím , to je aj tak len napájanie , káble k rj a to je asi všetko že
Udělat samostatný svazek . musíš to vzít podle schématu klimy. je tam toho dost, namátkou:
Napájení pro skříň topení (klimatizace), ventilátor chladiče, čidla u kondenzátoru, čidlo teploty výparníku, dva dráty do konektoru pro elektriku motoru ( signál klima zapnutá z a zapalování zapnuto )
dva vodiče pro ŘJ motoru musíš zapojit podle schématu 1.3 )
Napájení pro skříň topení (klimatizace), ventilátor chladiče, čidla u kondenzátoru, čidlo teploty výparníku, dva dráty do konektoru pro elektriku motoru ( signál klima zapnutá z a zapalování zapnuto )
dva vodiče pro ŘJ motoru musíš zapojit podle schématu 1.3 )
-
Psykopath - FK
Ale pokud mas BMM, tak ty draty k RJ nemusis tahat - jsou tam zbytecne...
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
ALF , Psykopath - jo díky , je to mpi a kto vie či sa toho vôbec dočká , ja do budúcna mám origo elektriku ale to do poriadneho auta nie do tohoto
-
luk111
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dodatečná montáž klimatizace 1.3MPi
Ahoj když se tam rve ta klimatizace musí ven motor? Díky za info.
-
Psykopath - FK
ja jsem to delal s motorem v aute, je potom drbacka s vyrezanim otvoru pro vnitrni cirkulaci, ale jinak to jde v pohode. fotky tady http://psykopath.rajce.idnes.cz/Motaz_klimatizace/
-
luk111
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj jaký je rozdíl mezi chladiči na 1,3 , koukal jsem že v ETCE jsou dva repsektive tři? Jeden na auto bez klimy, druhý pro klimu a třetí k servu? Jaký je rozdíl??? To tam nemůže být ten co je ve všech 1,3? Díky
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
luk111: už se to tu v příslušných tématech řešilo několikrát, naposledy jen před pár týdny... Chladiče na 1.3 jsou dva. Normální, který je použit i v případě serva (Etku neřeš..), a chladič ve verzi "klima", který má držáky na 1.6 saharu
Jinak Ťamani to nerozlišují, držáky mají všechny jejich chladiče.
Jinak Ťamani to nerozlišují, držáky mají všechny jejich chladiče.
-
luk111
- Kontaktovat uživatele:
Jura_Favorit: Díky moc tak snad novější feldy ty držáky už mají. Když né tak se to nějak udělá.
-
Taresz - FK
Ja mám na vás otázocku, mám uz vsetko teraz sa chystám montovat, mám jeden problém ktorí neviem ci problém je...
Mám samotné topenie (kúrenie) a tam mám jeden plus pin ktory ide od vypínaca klímy ( sivy drot ), mám kúpeny komplet kabeláz na motor s klímou 1,3MPI ale tam nenachádzam na tento pin nic... Kde ho mám hladat moze byt v aute?
A druhá otázka mám kompresor z 1,6 ki a ten má dva piny na spustenie elektromagnetickej spojky kym moja kabeláz na motor má na toto jeden pin dá sa to aj takto montovat?
Dakujem pekne...
Mám samotné topenie (kúrenie) a tam mám jeden plus pin ktory ide od vypínaca klímy ( sivy drot ), mám kúpeny komplet kabeláz na motor s klímou 1,3MPI ale tam nenachádzam na tento pin nic... Kde ho mám hladat moze byt v aute?
A druhá otázka mám kompresor z 1,6 ki a ten má dva piny na spustenie elektromagnetickej spojky kym moja kabeláz na motor má na toto jeden pin dá sa to aj takto montovat?
Dakujem pekne...
pokud je ten samostatný pin na panelu ovládání topení, tak ten se připojuje do kabeloveho svazku v autě. dál ho budeš muset připojit na svorkovnici v motorovém prostoru.
Zakojení kompresoru není problém, ten druhý je kostra.
Při montáži kompresoru musíš dodržet montážní polohu, jaká byla v 1.6 ( shromažďování oleje v kompresoru )
Zakojení kompresoru není problém, ten druhý je kostra.
Při montáži kompresoru musíš dodržet montážní polohu, jaká byla v 1.6 ( shromažďování oleje v kompresoru )
-
Taresz - FK
Takze ak dobre rozumiem, nebudem mat pin, na zvazku ktory mam doma ( 1,3 MPI motorovy zvazok), ale je to prepojené uz v aute? je nato predpríprava? A 1,6 ka ako má polohu? ja mám normálny 1,3 drziak...
Polohu kompresoru jsem vysondoval z fotek na netu.
Ten pin máš asi v kabelovém svazku v autě. Podívej se do schématu, kde končí v motorovém prostoru a hned uvidíš jestli tam je. ( je to jedna z těch svorkovnic u nádobky s aktivním uhlím )
Ten pin máš asi v kabelovém svazku v autě. Podívej se do schématu, kde končí v motorovém prostoru a hned uvidíš jestli tam je. ( je to jedna z těch svorkovnic u nádobky s aktivním uhlím )
-
Taresz - FK
A mám otázku este, alternátorové zapojenie je samostatné od tohoto zvazku? Lebo na tomto nevidím na altík zapojenie....
Inak podívam za na to aktívne uhlie este zajtra ráno pred odchodom do práce... uvidí sa!
len ten alternátor ma stve ci je to samotne napojené na svoj zvazok "izolovany" od motoroveho zvazku alebo mám naprd (novy) zvazok na klímu...
P.s. ak ten kompresor má byt tak ako je to na tvojom aute tak presne tak to stojí na drziaku, len je to dole "pod" autom nie hore ako más ty...
Inak podívam za na to aktívne uhlie este zajtra ráno pred odchodom do práce... uvidí sa!
len ten alternátor ma stve ci je to samotne napojené na svoj zvazok "izolovany" od motoroveho zvazku alebo mám naprd (novy) zvazok na klímu...
P.s. ak ten kompresor má byt tak ako je to na tvojom aute tak presne tak to stojí na drziaku, len je to dole "pod" autom nie hore ako más ty...
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
alternátor je zapojený tam kde aj pôvodný , nemá to s klímou lautr nič spoločné !
ku klíme od tlačítka v kabíne ide jeden jediný drôt , je to kábel po ktorom ide napätie po zapnutí klimatizácie na paneli a dáva pokyn riadiacej jednotke - tým trom relátkam . Ten kábel je od kúrenia vedený popod prístrojovú dosku na 90% felicií , azda len prvé 94-5 ho nemajú . Končí za nádobkou s aktívnym uhlím v tom trojpinovom konektore , tuším čierny a žltý kábel tam je . Za nádobkou s uhlím sú dva konektory v plechovom držiaku a všetko čo pokračuje ďalej je zväzok motorovej elektriky . Odpojíš tie dva konektory , vstreky , lambdu , lištu ... a vyberieš ten zväzok von . Na jeho miesto namontuješ ten nový na klímu . Nič viac ani nič menej . Potom už len pozapájaš klímové veci - kompresor , čidlo tlaku , čidlo teploty výparníku , relátka , ukostrenie , ventilátor , + , na svoje miesta a musí to ísť . A nezmienil si sa aký máš kompresor , 1,3 má na spínanie spojky kompresora jeden pin na zelenom kábli , 1,6 má dva . Takže ak máš 1,6 kompresor tak budeš ten jednopinový konektor prerobiť na dvojpinový - konektor napríklad tuším pasuje z vetráka chladiča na klasickej 1,3ke , ten zelený kábel spojíš na spojku , ten druhý len dobre ukostríš .
ku klíme od tlačítka v kabíne ide jeden jediný drôt , je to kábel po ktorom ide napätie po zapnutí klimatizácie na paneli a dáva pokyn riadiacej jednotke - tým trom relátkam . Ten kábel je od kúrenia vedený popod prístrojovú dosku na 90% felicií , azda len prvé 94-5 ho nemajú . Končí za nádobkou s aktívnym uhlím v tom trojpinovom konektore , tuším čierny a žltý kábel tam je . Za nádobkou s uhlím sú dva konektory v plechovom držiaku a všetko čo pokračuje ďalej je zväzok motorovej elektriky . Odpojíš tie dva konektory , vstreky , lambdu , lištu ... a vyberieš ten zväzok von . Na jeho miesto namontuješ ten nový na klímu . Nič viac ani nič menej . Potom už len pozapájaš klímové veci - kompresor , čidlo tlaku , čidlo teploty výparníku , relátka , ukostrenie , ventilátor , + , na svoje miesta a musí to ísť . A nezmienil si sa aký máš kompresor , 1,3 má na spínanie spojky kompresora jeden pin na zelenom kábli , 1,6 má dva . Takže ak máš 1,6 kompresor tak budeš ten jednopinový konektor prerobiť na dvojpinový - konektor napríklad tuším pasuje z vetráka chladiča na klasickej 1,3ke , ten zelený kábel spojíš na spojku , ten druhý len dobre ukostríš .
-
Taresz - FK
Dobre toto som musel vediet lebo auto mám tu a klimove veci doma...!
Preto sa informujem vopred, lebo montovat to budem asi uz coskoro, este nieco by som mal vediet? Mám 1,6 ku kompresor!
Preto sa informujem vopred, lebo montovat to budem asi uz coskoro, este nieco by som mal vediet? Mám 1,6 ku kompresor!
Já mám polohu dle 1.6 a je to kompresor z 1.6 .
Pokud budeš měnit celou skříň topení tak se ještě podívej na rozvod vzduchu v palubovce, ten je pro klimu jiný, předpokládám, že ho nemáš.
Nevím jaký budeš dávat chladi,č z 1.3 klima ? Pokud máš 1.6 klima, budeš muset předělat vodu.
Budeš potřebovat delší náhon tachometru. Plynový bovden vychází i obyčejný. Budeš potřebovat delší přívod podtlaku k posilovači- já jsem ho nadstavil obyčejnou hadicí z mototechny, protože origo byla šíleně drahá.
Pokud budeš měnit celou skříň topení tak se ještě podívej na rozvod vzduchu v palubovce, ten je pro klimu jiný, předpokládám, že ho nemáš.
Nevím jaký budeš dávat chladi,č z 1.3 klima ? Pokud máš 1.6 klima, budeš muset předělat vodu.
Budeš potřebovat delší náhon tachometru. Plynový bovden vychází i obyčejný. Budeš potřebovat delší přívod podtlaku k posilovači- já jsem ho nadstavil obyčejnou hadicí z mototechny, protože origo byla šíleně drahá.
-
Taresz - FK
Zatial chladic neriesim, teraz by som riesil najprv tie malé problémky s cím sa stretnem ten rozvod ked tam dám hore klapku co klima kúrenie nemá to nestací?
A tvoja poloha je tá ( kompresor ) ako bude aj u mna v drziaku na 1,3 takze poloha je daná alebo je taká istá aj 1,3 aj 1,6 podla mna
A tvoja poloha je tá ( kompresor ) ako bude aj u mna v drziaku na 1,3 takze poloha je daná alebo je taká istá aj 1,3 aj 1,6 podla mna
-
luk111
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj nemá někdo schéma kompletní elektriky na klimatizaci pro 1,3 MPi???Díky za odpověď, nikde to nemohu najít.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
v sekci literatura odkazy se zkratkou asi wrp nebo wrz (nevím přesně) dílenská příručka > schémata > a v ní to je
Chladič by jsi měl taky řešit, nevím, jak by jsi ho dával dodatečně, když tam budeš mít kondenzátor klimatizace. Já jsem dával chladič 1.6 klima= 1.9 D a musel jsem oddělat i alternátor abych ho tam dostal.
Jak to bude s tou horní klapkou netuším, to musíš prozkoumat sám.
Jak to bude s tou horní klapkou netuším, to musíš prozkoumat sám.
-
Taresz - FK
Momentálne nemám finacie na chladic ale chcem to tam nasipat pri vypnutej klíme to bude chladit urcite, mnohy to písali, potom sa vrhnem aj na chladic ( este pred doplnením!
Inak mám doma jeden chladic 1,9 ale je stary jak hrom neviem co by som mal robit... :S mám urcite tam aj spínac na dvojstupnovú saharu...
Prekopanie vody ako? akú hadicu mám kupovat?
Inak mám doma jeden chladic 1,9 ale je stary jak hrom neviem co by som mal robit... :S mám urcite tam aj spínac na dvojstupnovú saharu...
Prekopanie vody ako? akú hadicu mám kupovat?
-
Taresz - FK
Inak samotné topenie je tam tazké dat je to extrém? Alebo sa to dá nasunút tam lebo ako vidím povodne este tak ako vyberes, ale stá klímou je uz robusnejsie a motor tam nedá vela miesta...
-
luk111
- Kontaktovat uživatele:
Neví někdo přesně kam připojit nebo s čím spojit dva žluté kablíky od kabeláže klimatizace? Jde to na ŘJ ale kam přesně díky.