Cukání, vynechávání motoru
- izzyx
- Kontaktovat uživatele:
Cukání, vynechávání motoru
Zdravím četl jsem pár podobných témat ale žádny přímo neseděl na můj problém proto zakládám toto.
Když jedu a přišlápnu plyn tak se mi motor začne cukat a vynechávat jako by se zadusil a z toho najednou z ničeho nic jede uplně normálně po ujetí pár kilometru (2-3) klesnou otáčky na volnoběh tak na 500ot/min a při přišlápnutí plynu sebou začne motor škubat otáčky ještě víc klesnou až to uplně zdechne. A s autem už se nedá jet je to tak na odtah. Když do něj sednu druhý den situace se opakauje. Zkoušel jsem měřit odpor vstřiků vše kolem 15ohmu. Měřil jsem i odpor teplotního čidla ten by i +- souhlasil, ale souhlasil jen jeden obvod na druhém byl odpor menší znamneá to, že jeden obvod s rostoucí teplotou svuj odpor zvětšuje a druhý snižuje? Ikdyby jo mohlo by to dělat čidlo teploty? Nebo mužou být špatné svíčky, že třeba nestíhají pálit? Na čidle klepání byl jeden pin zaoxidovaný tak jsem se ho pokusil očistiti ale nic se nezměnilo. Napadá mě ještě palivové čerpadlo, ale u toho po otočení klíčkem je slyšet že jede i relátko které ho spouští je v pořádku. Mám 1.3 MPi 50kW r.v.1997, najeto: 170 000 km. Předem všem děkuji za rady čím by to mohlo být!
Když jedu a přišlápnu plyn tak se mi motor začne cukat a vynechávat jako by se zadusil a z toho najednou z ničeho nic jede uplně normálně po ujetí pár kilometru (2-3) klesnou otáčky na volnoběh tak na 500ot/min a při přišlápnutí plynu sebou začne motor škubat otáčky ještě víc klesnou až to uplně zdechne. A s autem už se nedá jet je to tak na odtah. Když do něj sednu druhý den situace se opakauje. Zkoušel jsem měřit odpor vstřiků vše kolem 15ohmu. Měřil jsem i odpor teplotního čidla ten by i +- souhlasil, ale souhlasil jen jeden obvod na druhém byl odpor menší znamneá to, že jeden obvod s rostoucí teplotou svuj odpor zvětšuje a druhý snižuje? Ikdyby jo mohlo by to dělat čidlo teploty? Nebo mužou být špatné svíčky, že třeba nestíhají pálit? Na čidle klepání byl jeden pin zaoxidovaný tak jsem se ho pokusil očistiti ale nic se nezměnilo. Napadá mě ještě palivové čerpadlo, ale u toho po otočení klíčkem je slyšet že jede i relátko které ho spouští je v pořádku. Mám 1.3 MPi 50kW r.v.1997, najeto: 170 000 km. Předem všem děkuji za rady čím by to mohlo být!
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cukání, vynechávání motoru
Nevím, nejsem profesionál, ale něco podobnýho mi dělal ucpaný palivový filtr.. 
3D tisk
http://mejra.cz
http://mejra.cz
Obě čidla se stoupající teplotou odpor snižují.
Čidlo pro řj motoru - 1,3 BMM, 1,3 MPI, 1,6 MPI:
0°C = 5700 Ohmů
10°C = 3800 Ohmů
20°C = 2650 Ohmů
30°C = 1750 Ohmů
40°C = 1150 Ohmů
50°C = 815 Ohmů
60°C = 600 Ohmů
70°C = 445 Ohmů
80°C = 325 Ohmů
90°C = 240 Ohmů
100°C = 182,5 Ohmů
Čidlo pro ukazatel teploty chladicí kapaqliny - 1,3 MPI, 1,6 MPI, 1,9D:
-20°C = 6350 Ohmů
-10°C = 3800 Ohmů
-5°C = 3050 Ohmů
0°C = 2450 Ohmů
20°C = 1040 Ohmů
60°C = 245 Ohmů
90°C = 102 Ohmů
120°C = 47,5 Ohmů
Čidlo pro řj motoru - 1,3 BMM, 1,3 MPI, 1,6 MPI:
0°C = 5700 Ohmů
10°C = 3800 Ohmů
20°C = 2650 Ohmů
30°C = 1750 Ohmů
40°C = 1150 Ohmů
50°C = 815 Ohmů
60°C = 600 Ohmů
70°C = 445 Ohmů
80°C = 325 Ohmů
90°C = 240 Ohmů
100°C = 182,5 Ohmů
Čidlo pro ukazatel teploty chladicí kapaqliny - 1,3 MPI, 1,6 MPI, 1,9D:
-20°C = 6350 Ohmů
-10°C = 3800 Ohmů
-5°C = 3050 Ohmů
0°C = 2450 Ohmů
20°C = 1040 Ohmů
60°C = 245 Ohmů
90°C = 102 Ohmů
120°C = 47,5 Ohmů
- izzyx
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem vyměnil svíčky, palivovej filtr, a teplotní čidlo a nic se nezměnilo. Akorát na to stary teplotní čidlo to jede líp. Měl jsem i venku čerpadlo a vypadalo že je v pořádku tak nevím...
- izzyx
- Kontaktovat uživatele:
Jo ještě mám poznatek že když se to dusí a dám plny na podlahu začne to střílet do sání.
To, ze palivove cerpadlo ide, neznamena, ze ma dobry tlak, skus dat dolu vratnu hadicu, co ide zo vstrekovacej listy naspat k cerpadlu, ci pri nastartovanom motore cez nu tlaci nadbytocne palivo..
- izzyx
- Kontaktovat uživatele:
Když tlačí je to dobře když ne tak je špatné čerpadlo asi že?
Ano, ked tlaci, tak by malo byt cerpadlo OK, len si pozri ako ti ten benzin tecie, ked len tak cvrlika, tak uz cerpadlo konci a pri vyssich otackach ma uz malo benzinu a auto zacne trhat. Ja som mal takyto isty problem a cerpadlo mi odchadzalo pomaly a stale stracalo tlak, nakoniec nieco tlacilo, ale iba 1,7atm a to bolo tak malo, ze ani cez ten regulator tlaku paliva mi nic nevracalo naspat k cerpadlu. Nove cerpadlo ma zhruba 4atmosfery, a vo vstrekovacej liste ti musia ostat tusim cca 3, takze nadbytocny tlak ti pusta ten regulator tlaku naspat. Inak aj to, ze odmerias, ze vstreky maju dobry odpor neznamena, ze nie su zanesene a upchne..
Este taky poznatok ti dam, ze ja jazdim na LPG a tiez mi to zacalo davnejsie strielat do sania (dokonca take supy, ze mi roztrhlo hadicu, co ide z airbou do sania a vydulo mi airbox). Vycistil som sviecky, steloval splynovac a nakoniec az po vymene sviecok problem vyrieseny.
- izzyx
- Kontaktovat uživatele:
Tak auto už ani nenastartuju, baterka by měla být dobrá ale čerpadlo tam asi nedodá dost benzínu a v tom mrazu ta hadička nejde sundat. Když totiž to čerpadlo nechám běžet déle (mám sepnuté relítko) tak motor na chvilku naskočí jinak vůbec nenaskočí a svíčky jsou mokré ale jiskry dávají. Ještě mě napadá že by to mohlo být i vstřikama že to dostatečně nerozstříknou nebo že toho stříknou málo. Co myslíte?
- izzyx
- Kontaktovat uživatele:
Ještě mě napadá, že by mohl být špatný ten regulátor tlaku paliva. Jako že to palivo cirkuluje a nenatlakuje se ve vstřikovací liště. Když oddělám tu zpětnou hadičku od toho regulátoru tak při sepnutém čerpadlu a vypnutém motoru by z ní neměl téct benzín pokud je v pořádku ne?
-
Worrvan - FK
Zkusil bych mrknout na škrtící klapku,jesteli fachčí 
- izzyx
- Kontaktovat uživatele:
Škrtící klapka by měla být v pořádku je čistá a otevírá se.
-
Fida - FK
sundej hlavu a mrkni na ventily, měl jsem ten samí problem a , motor behal jen na 3 válce a nakonec po sejmutí hlavy jsem našel zaseklý sací ventil a to díky tomu, že se tam dostal záhadným zpusobem nejaký kousek železa či co, mohlo to být i kousek tesnení pod hlavou a další věc, kdysi jsem měl v háji lambdu, ale to spíše hulilo a žralo. Určo bych sundal hlavu, mrknul na těsnění, přebrousil ventily a zkontroloval, vyměnil těsnění pod palicí a vyčistil klapku. Dělal mi to motor 136 BMM , ale myslím, že to je dost podobne jako u tve MPi
- izzyx
- Kontaktovat uživatele:
Tak to doopravdy bylo tím čerpadlem. Vyměnil jsem a zatím jede. Všem díky za nápady rady a připomínky!
-
Michal83
Zdarec, mám 1,3MPi 40KW, najeto 81000km, taky mi to cuka,ale jaksi podivne. Nastartuje bez problemu, pak jedu taky OK, pak asi po pul kilometru kdyz nekde necham jet skopca bez plynu a pak chcu jemně přidat tak jakoby tam neslo palivo nebo co a zacne to skubat a někdy je to jako by to přestalo jet úplně, když prošlápnu párkrát plyn, tak to zaškube a rozjede se a pak jede úplně normálně bez vynechání třeba 100km. Jakmile ale po cestě někde zastavím, třeba jen na 5 minut a zase nastartuju a jedu dál udělá to většinou po půl kilometru to samé. Zase párkrát prošlápnu plyn, zacuká a zase pak už jede bez problémů. Čistil jsem klapku, snímač otáček OK, svíčky nové. Dělá mi to asi rok. Ještě mi připadne, že přez zimu to nedělalo tolik jako když je teplo. Myslíte, že by to mohlo být čidlem teploty vzduchu jak je u vzduchového filtru? Nebo jesi máte nějaké nápady? Kdyby to dělalo furt tak je něco v háji,ale když to dělá takhle třeba po dlouhých intervalech. Když jedu do práce 10km, udělá to každý den. Když pojedu 100km v tahu, udělá to jen jednou po půl kilometru a pak už ne.
- izzyx
- Kontaktovat uživatele:
Zkus vyměnit čidlo teploty kapaliny. Na vzduch nevím ejstli tam vůbec nějaky je. A co palivový filtr?