este jedna otazka.. ked sa mi podari ten radiator vymontovat tak čo s nim? da sa nejako vyčistit? alebo rovno hodit do koša a zainvestovat do druheho?
pozn. mam uz druhy motor, a pri vymene motora mi to kurilo lepsie.. az teraz sa to pokašlalo..

Naopak. Fel 1.6 topí proti Fabii jako divá. Topí dřív a víc. Jestli nemáš při současném počasí ve Felicii jako v sauně, tak je něco špatně. Většinou je problém v termostatu. I při -20 je ve Felicii na tričko s krátkým rukávem.Tom1 píše:mám pocit, že Felda 1,6 mi v porovnání s Fabií 1,4 MPi topí málo, i na nejvyšší výkon nedokáže topení v zimě interiér vytopit tak dobře jako u Fabie. Je to normální, že Felda 1,6 v porovnání s Fabií topí málo nebo mám někde chybu? Nemám možnost to porovnat s jinou Feldou, proto se ptám
Ahoj,rufus13 píše:Zdravím 103457,
tak jsem použil mocně octa a charakter topení se změnil. Jestliže před čištěním jsem musel mít nastaveno max, aby to začalo topit, tak teď mám reakci už asi tak od poloviny stupnice. Nebyla ještě pořádná zima, abych to plně odzkoušel, uvidíme za měsíc... Pozoruji ale, že mi to stejně pořádně topí až pokud motor vyženu do otáček (cca 3000 jak jsi psal). Uvidím jak to bude za mrazů. Zatím jsem s výsledkem čištění spokojen a nechávám topení na pokoji. Děkuji za radu.

Děkuji. Už jsem psal do jiné témy, ale tady čtu i řešení. Já sem měl taky tohlo podezření.Jedlá soda nebo ocet + destilka několikrát vyměnit náplň v chladící soustavě.
Právě tím to procházím, 2x destilka + soda a 3x ocet + destilka, nechávám v motoru 2 dny působit, pak vypustím, propláchnu čistou vodou a znovu aplikuji. Nakonec proláchnu 2x jen destilkou a až poté dám fridex + destilku 1 : 1. Za dva roky fridex vyměním za nový. Snad to bude OK.