Problém se startováním (alarm Laserline)

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
Revontulet - FK

Problém se startováním (alarm Laserline)

Příspěvek od Revontulet - FK »

Zdravím,
dneska jsem jel cca 100 km v kuse a za 3 hodiny jsem se vracel zpátky s přestávkami. První po asi 60 km na půl hodiny,
druhá za dalších 20 minut taky asi na půl hodiny. Celý den všechno fungovalo v pořádku, ale po té druhé přestávce se mi
nedařilo nastartovat. Otočil jsem klíček na 1 a kontrolky se rozsvítili, otočil jsem na 2 a všechno zhaslo. Po chvíli se strašně
slabě rozsvítily blinkry. Zkusil jsem nastartovat znovu, ale se stejným výsledkem. Zkusil jsem, jestli funguje centrál s DO
a alarm po chvíli začal tlumeně a s velkými přestávkami pískat. Poté už DO nefungoval, tak jsem chtěl alarm vypnout klíčkem.
Po otevření kapoty začal alarm houkat normálně. Opět fungoval i DO. Po otočení klíčku na 1 se všechno rozsvítilo (fungovaly
i světla), podle palubáku bylo na baterii 12.2 V. Zkusil jsem znovu nastartovat a opět nic. Tentokrát v poloze 1 svítila světla
i kontrolky strašně tlumeně. Vypnul jsem tedy alarm klíčkem, zamkl auto a naštěstí sehnal pomoc v pneuservisu (nastartoval
jsem s druhou baterií). Palubák ukazoval napětí 13.1 V, ale po pár metrech se mi rozsvítily kontrolky ABS a hladina brzdový
kapaliny, ale brzdy fungovaly pořád stejně. Po pár kilometrech při jízdě z kopce obě kontrolky zhasly a už se nerozsvítily.
Když jsem dojel domů, zapnul jsem alarm klíčkem, ale opět se tlumeně rozsvítily blinkry a alarm začal pískat.
Netušíte, kde by mohl být problém? Mám Felicii LX Special 1.3 MPI (r.v. 1999), alarm je originál Laserline. Nikdy předtím
nebyly se startováním problémy. Díky moc :)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém se startováním (alarm Laserline)

Příspěvek od ferdamravenec »

začni na silových kabelech , tedy hlavně kostru , a co pojistkovka není mokrá ? a co tvoje baterka ? zkus dát jinou
Revontulet - FK

Re: Problém se startováním (alarm Laserline)

Příspěvek od Revontulet - FK »

Tak to nakonec bylo baterkou, ale chovala se divně. Někdy ukazovala 13 V někdy cca. 7 V. Na nabíječce se tvářila naprosto
v pořádku, napětí na kostře i motoru taky kolem 13 V, ale nedokázala už ani rozsvítit kontrolky. Nová to vyřešila :)
Odpovědět