Náhlé selhání brzd+ náhlé obnovení

Sigaron - FK

Náhlé selhání brzd+ náhlé obnovení

Příspěvek od Sigaron - FK »

Byl to pro mě včera veliký zážitek, když jsem roztřískal feldu :lol: ale k tématu:
Nevím, čím by to mohlo být jestli vadí venkovní teplota, prostě jsem musel náhle zabrzdit v čímž se stalo, že když jsem sešlápl brzdový pedál, tak jsem pod něm cítil jako kdyby se tam otáželo ozubené kolo, a podle toho mě ten pedál pulsoval nahoru a dolu. A auto samozřejmě nezabrzdilo,a to uto předemnou taky neuhnulo.:-X karoserii spravím, ale bez brzd se mě moc jezdit nechce.Stalo se mě to po druhé sice, poprvé když jsem vyjel z myčky.Ale pak to zase brzdit začalo a bez problému.
DuDy

Re: Náhlé selhání brzd+ náhlé obnovení

Příspěvek od DuDy »

Pulzující pedál znamená správnou funkci ABS nebo křivé kotouče které se projevují charakteristickým hlukem, že ti to nebrzdilo bych tipoval na špínu na kotoučích ale ty by se rychle očistily a zas by fachčily, nebo mě ještě napadá nedostatek brzdové kapaliny v okruhu ale to by signalizovala kontrolka na palubce ALE s největí pravděpodobností sem napsal koninu :D
zasloužily by na..at na ruce a nepustit k vodě
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Máš v autě ABS? Vyzkoušel si ho někdy? Jestli tam byla ledovatka a začalo ti fungovat abs, tak musíš co nejvíc šlapat na ten pedál, jinak to bude brzdit naopak hůř... těžko to mohlo být něco jiného když ti zase fungují. Takže to nejspíš byla vlastní blbost :)
Sigaron - FK

Příspěvek od Sigaron - FK »

ABS tam mám, ale ledovatka tam nebyla naopak se mi to stalo na suché silnici. A na pedál jsem šlapal dostatečně silně myslim, ale prostě felda f čudu :-D
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Ale když si psal o tom ozubeným kole, tak to je správná funkce ABS ;) kdyby si měl křivé kotouče, tak neuslyšíš tak typicky charakteristický křupající zvuk. Ale když říkáš, že to nebrzdilo vůbec a pak zase jo... jestli to nebylo zavzdušněný, tak vážně nevím. :)
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

dělá mi to skoro to stejné, akurát s tím rozdílem, že když brzdím a vjedu do díry tak to hned přestane brzdit a pedál začne kopat, už jsem tak jednou málem nedobrzdil stačí rychle pustit pedál a znova sešlápnout a už to brzdí do té doby než zase vjedu do díry, má to tak dělat nebo je něco špatně ?? stačí malý výmol na cestě :? teď už si nato dávám pozor pač nehoda je hned
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Dělat to samozřejmě nemá, brzdit to musí vždy a všude. Projel bych diagnostiku, podíval se na snímače na kolech (a taky na snímací kroužky naproti) a odvzdušnil. A pokud nepomůže, viděl bych to na výměnu jednotky ABS.
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Ono to ale takhle blbe funguje. Kdyz na brzdach vjedes s autem s abs do diry, vyvyseniny, cehokoliv jinyho nez je normalni. Tak misto zablokovani kola a oblacku koure jednotka to kolo proste odbrzdi a ta brzdna draha se prodluzuje. Neni to moc prijemny. Dela to kazdy auto s abs - je jedno jak je stary/novy. Sportovni/obycejny. Ty starsi maji akorat vetsi prodlevy mezi cyklama.
Samozrejme auto neprestane brzdit uplne, ale pocitove to v tom aute tak vypada. Ono 5m rozdilu je jedno auto ze :)
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

diagnostika je bez závad, ještě zkusím druhou feldu jestli udělá to samé, na to se celkem špatně zvyká, horší když s tím autem pojede někdo jiný kdo to nečeká
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Michelin1: No když píše že stačí znova šlápnout na brzdu, tak to asi nebude to co myslíš. Já to chápu tak, že mu to v díře sepne a dlouho zůstane seplý. Tak to rozhodně žádný auta s ABS nedělaj. Už jen proto že za dírou se to kolo musí po prvním uvolnění tlaku hned chytit, to by musel padat ze skály aby pořád spínalo. Jezdil jsem se třemi auty s ABS a tohle nedělalo žádný.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Třeba mě to felda dělá taky .... pravidelně na jedný křížovatce kde je díra a pokaždý ji vezmu ... na brze zůstanu stát dokud k tý křižovatce nedobrzdím (cca 5m) .... žádnej problém mě to nedělá auto brzdí dál...
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

H4nIS:
Bohužel je to asi ta mizerná vlastnost "fabrického nastavení" feldího ABS.
Někomu při tomto "problému" stačí pouze výměna tlumičů za seriové funkční nebo ještě lépe za HP.
Ono když je jedno kolo s méně účinným tlumičem pérování ve vzduchu (nebo na klouzavém povrchu) tak ho ABS odblokuje a nebrzdí.
Případně si vyndej tu slabší pojisku (tuším 10A) ve fuseboxu vedle motorku stěračů a povoz se! Tím deaktivuješ funkci ABS bez jiných nežádoucích jevů a budeš mít tvou "závadu" opravenou...
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Odpovědět