na volnoběh netopí
-
burningsoul - FK
na volnoběh netopí
ted v zimě když mám na volnoběh motor, přestane topit a začne to tahat dovnitř zimu. otáčky jsou cca 800 +/- co opravit?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: na volnoběh netopí
Opět jedna z tvojich geniálních otázek, která je naprosto k ničemu, když nedodáš detailní informace.
1) co je to přestane topit ?? jen teplý, vlažný nebo studený vzduch??
2) jaká je teplota motoru??
3) jak to fouká při vyšších otáčkách? ? teplý, horký nebo vařící, že před výdechama neudržíš ruku??
4) v jakém stavu je chladící soustava?? jak vypadá fridex -čirý-kalný, jak starý je radiátor.
5) píšeš nám o origo topení ve feldě nebo o tom tvém nezávislém topení??
Jak chceš poradit

1) co je to přestane topit ?? jen teplý, vlažný nebo studený vzduch??
2) jaká je teplota motoru??
3) jak to fouká při vyšších otáčkách? ? teplý, horký nebo vařící, že před výdechama neudržíš ruku??
4) v jakém stavu je chladící soustava?? jak vypadá fridex -čirý-kalný, jak starý je radiátor.
5) píšeš nám o origo topení ve feldě nebo o tom tvém nezávislém topení??
Jak chceš poradit
-
burningsoul - FK
a já zas opakuju do haje, že opravdu nevím, co přesně formulovat. nejsem žádnej servisák, vyměnit kotouč nebo olej zvládnu, tím to u mě končí. tak bych rád poprosil, abys mě tu tak neprasil.
1) začne foukat ledový vzduch
2)teplota motoru je uprostřed, v normálu
3) při 1800 je to teplý, při vyšších až vařící
4) radioatro netuším, fridex nevím, podívám někdy ráno za světla
5) přijde mi, že při vypnutym motoru a zaplym topení nezávislym by to mělo topit taky. to nedělá, mi přijde. vždycky to topilo cca po 30 vteřinách (nezáv.)
1) začne foukat ledový vzduch
2)teplota motoru je uprostřed, v normálu
3) při 1800 je to teplý, při vyšších až vařící
4) radioatro netuším, fridex nevím, podívám někdy ráno za světla
5) přijde mi, že při vypnutym motoru a zaplym topení nezávislym by to mělo topit taky. to nedělá, mi přijde. vždycky to topilo cca po 30 vteřinách (nezáv.)
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hele já tě nijak neprasim, ale nejsme věštci, pokud nám nedodáš informace, nedokážeme ti poradit.
Ledový to foukat nesmí. Nedostává se ti voda do topení při nízkých otáčkách, takže nejspíš bude zanesený radiátor, ideální by byla výměna. Teoreticky by to mohla dělat i vadná vodní pumpa, ale to by se ti motor při větším výkonu asi přehříval, ikdyž v těchto mrazech jeden neví.
Je i možné, že ti nechodí nebo jen málo klapka přepínající teplý-studený vzduch, možná tam je i jinej problém s ohledem na to tvoje nezávislé topení.
dej auto do servisu.
Ledový to foukat nesmí. Nedostává se ti voda do topení při nízkých otáčkách, takže nejspíš bude zanesený radiátor, ideální by byla výměna. Teoreticky by to mohla dělat i vadná vodní pumpa, ale to by se ti motor při větším výkonu asi přehříval, ikdyž v těchto mrazech jeden neví.
Je i možné, že ti nechodí nebo jen málo klapka přepínající teplý-studený vzduch, možná tam je i jinej problém s ohledem na to tvoje nezávislé topení.
burningsoul píše: nejsem žádnej servisák, vyměnit kotouč nebo olej zvládnu, tím to u mě končí.
dej auto do servisu.
-
burningsoul - FK
tak si sypu popel na hlavu.
myslel jsem, že ryska chladící kapaliny je ok. jenže to tam asi nechalo špínu nebo nevim jak to nazvat a nadobka je prázdná. ted jsem to letmo prohlédl a prošahnul, a asi teče něco z toho debilního topení nezávislýho. jiný fleky jsem nenašel. leda jestli není nak propojený to nezávislý topení s chladícím okruhem, což by mělo i logiku.
myslel jsem, že ryska chladící kapaliny je ok. jenže to tam asi nechalo špínu nebo nevim jak to nazvat a nadobka je prázdná. ted jsem to letmo prohlédl a prošahnul, a asi teče něco z toho debilního topení nezávislýho. jiný fleky jsem nenašel. leda jestli není nak propojený to nezávislý topení s chladícím okruhem, což by mělo i logiku.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nízkej stav kapaliny znamená i to, že to netopí na volnoběh.
-
burningsoul - FK
identifikoval jsem nějaký unik u napojení hadice do jednotky nez.topení. jakoby spona nedotahovala hadici. ta spona se dá nějak manuálně dotáhnout?
je tady teda ta alternativa, že nez. topení musí být propojený s tím okruhem jako u normálního topení? abych nevyřídil tu sponu, nalil tam fridex, aby mi zas nezmizel
je tady teda ta alternativa, že nez. topení musí být propojený s tím okruhem jako u normálního topení? abych nevyřídil tu sponu, nalil tam fridex, aby mi zas nezmizel
-
Radek96 - FK
Všechny spony se dají dotáhnout,nesmí se to moc rvát,jinak ti praskne.Jak je ch.kapaliny málo,tak moc topit nebude.Nebo ve vložce topení je taková přepážka z plastu nebo co to je a ta se ulomí a přicpe ten okruh a pak to nechce topit.Tohle jsem řešil minulý týden.Ta vložka měla 250.tis km.
Hlavně i ta vložka byla dosti zanesena,protože ten majitel v létě jezdil úplně s minimem fridexu a nějaká destilovaná voda mu nic neříkala.
Hlavně i ta vložka byla dosti zanesena,protože ten majitel v létě jezdil úplně s minimem fridexu a nějaká destilovaná voda mu nic neříkala.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Na zjištění netěsností chladícího systému je nejlepší ho natlakovat. I při malém zvýšení tlaku se jakákoli netěsnost projeví natolik výrazně, že se to nedá přehlédnout.
Postup tlakování jsem tu někde popisoval.
Postup tlakování jsem tu někde popisoval.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
na natlakování systému je perfektní věc starý víčko a ventilek kola resp celej ten ventil , do víčka se udělá potřebná díra vtáhne se ventil našroubuje na nádobku a pumpičkou se to natlakuje stačí tak na 1- 1,5 atm , po odzkoušení se dá normální víčko
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Já to u Felicií/Favoritů dělám tak, že z expanzní nádobky sundám tu tenkou hadičku co vede k termostatu. Hadičku zacpu a na hrdlo na nádobce nasadím hadici od kompresoru. Víčko mi drží bezpečný tlak.
-
Radek96 - FK
Tak jak to dělá Atnarfus,tak je to nejlepší zkouška.Víčko z ventilkem mi vždy unikalo.
-
Toffo
Zdravím, měl jsem ten samý problém u 1.6mpi/1997. přestalo mi topit topení. Motor měl normální teplotu i při provozu a žádným závažným způsobem se nepřehříval. Když jsem to trochu vyhnal do otáček, tak to na chvilku zatopilo, ale to bylo všechno. Nakonec se zjistilo, že jsem měl problém s vodní pumpou. Hřídel vodní pumpy nebyla spojena s lopatkama a tudíž to nehnalo vodu systémem. Jen když se to proturovalo, tak se to trošku chytlo a něco málo to prohnalo... Dle mého názoru to bude pumpa...