Konec jedné feldy...

pokec o všem možném i nemožném
Nonamed - FK

Konec jedné feldy...

Příspěvek od Nonamed - FK »

Kámošovi dneska ráno nechtělo chytit auto, ale nakonec se teda nechalo přemluvit a chytilo...
http://nonamed.rajce.idnes.cz/Buchtic_si_zatopil_v_aute#

-ledovej motor na dva válce, přepnul ho v tý chvíli na lpg, nespálenej plyn dohoříval v katu a ten se tak rozpálil, že chytl plastizol... nádrž na plyn zůstala bez újmy skoro plná, nádrž benzínovou jsme vůbec nenašli :)

Auto je na heveru protože bouchly zadní kola a potřebovali jsme to odtáhnout aspoň k němu na dvůr. Zajímací je, jak se vyžíhaly zadní pružiny a prdel auta šla až na zem.
Kulis - FK

Re: Konec jedné feldy...

Příspěvek od Kulis - FK »

Tak to je masakr snad se kámošoj nic nestalo tohle je smutný :-(
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Tak to je hodně smutnej konec :scratch:
Nonamed - FK

nestalo, ještě z toho stihl vytáhnout doklady, motorovou pilu a nový plexisklo k sajdkáře
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

A to všechno jenom kvůli tomu, že kamarád přepnul brzo na LPG a nenechal to prohřát na benzín?
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Nonamed - FK

je to dost možný. ale kdyby ten motor jel na 4 válce, tak se tam nemá jak dostat nespálený palivo. Otázkou je, jestli byl ten tepelnej štít nad katíkem, to jsem se nedíval, nebo jestli tam někde něco neplandalo kolem toho vejfuku... Každopádně plynová nádrž překvapila svojí výdrží, ani si nefoukl pojišťovák. Zato benzín prej hořel moc "pěkně"...

já mám taky v autě lpg, ale je to sekvenční vstřik a to je takový blbuvzdorný, dokud se neohřeje motor tak se nepřepne
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Mě to jenom zajímá - znám pár lidí co jezdí LPG a tohle se jim nestalo, ani když LPG přepnuli prakticky hned po nastartování ;)

Každopádně to pěkně na*ere a zamrzí - ani žádné hašení neproběhlo? Jak dlouho hořela?
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Nonamed - FK

já jsem o tom taky neslyšel. Jenže když přepneš hned po nastartování a motor jde normálně, tak ti maximálně zamrzne reduktor v zimě. ale jakmile se dostane do katu plyn/benzín, tak je to asi hustý...

Hořelo to tak dvacet minut, vyfoukal na to jeden hasičák z auta a jeden desetikilovej z dílny ale vůbec to nepomohlo, až hasiči to ulili vodou. Prej docela zajímavej zásah, jeden chlápek stříkal vodu pod auto, druhej naběh s hadicí mezi plameny a prorval tu hubici zadním lichoběžníkovým okýnkem do kufru
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

teda tak to je fakt smůla,mám plyňáky už hodně dlouho u všech feld ale když by se ti dostal plyn zazračně ke katu a chtěl tam zahořet tak to tam detonuje ale nikdy nedohořuje to spíše benzín.
možná tam už benzín byl zahořenej než se přeplo na plyn.jinak tyhle novější bomby vidrží vše.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No nějak se mi to nezdá.....jak píše Faust,když už to šlehne tak to třeba roztrhne výfuk a tím to končí,aby plyn dohoříval jsem ještě neslyšel.Spíš tipuju že to byl nespálený benzín.
AirWolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AirWolf »

I nespálený benzín tohle neudělá, vím z vlastní zkušenosti. Kat se teda červenal, ale nic víc. Ale mohla to být i nějaká podivná souhra náhod.
Visions in Blue
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Taky bych to viděl na ten benál.Možná tomu ten plyn pomohl že pácnul do vejfuku a poslal tam plamen,ale určitě ne že by chytl v katu...
Odpovědět