Ultra 95 vz natura 95

Simos 2P
135M, 136M
HoJu06 - FK

Ultra 95 vz natura 95

Příspěvek od HoJu06 - FK »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na Ultra 95 ( z globusu ) co na toto motor mam felicii combi 1.3 MPi rok vyroby 99, nechci nejake veci co tvrdí globus, zajimají mě vaše osobní zkušenosti, chovaní motoru ( jestli mu to neškodí ), zpotřeba, výkon atd. Děkuji moc za info a názory ;)
tuomasn - FK

Re: Ultra 95 vz natura 95

Příspěvek od tuomasn - FK »

neboj motoru to neuškodí maximálně přilepší ja tankuju bud ultra 95 a nebo na shell rozdíl v tom nevidím ani na výkonu ani na spotřebě možná to ultra ti pročistí trošku motor a budou lepší emisní hodnoty ja do felicie liju kolikrát aji Ethanol když ho seženu
tgfh_2 - FK

Příspěvek od tgfh_2 - FK »

Jezdím už několik let, mám už najetých přes 100 000 km a jakékoliv "lepší" benziny (nejhorší Ultra 95 u hypermarketů, tak samo V-power 95 u Shell) jsou na tom mnohem hůře, mají minimálně o 2 oktany méně, protože to nikdo nebere a leží jim to tam kdo ví jak dlouho. Měl jsme na bývalé Feldě hodně sníženou hlavu, že to při každé jízdě kleplo, tak samo mám na nové Feldě sníženou hlavu, ale už méně. Především bývalá Felda byla díky moc dobrému stavu motoru ve spojení se sníženou hlavou přecitlivělá na kvalitu benzínu, jakékoliv natankování u jiné pumpy či jiného benzínu šlo hodně cítit. Nejhorší benzíny na které mi to skoro nejelo byly ty zmiňované Ultry u obyčejnějších benzinek, dále s V-powerem jsem byl hodně sklamaný. Nejlépe s velkým rozdílem to jelo na 95ku Natural u LukOilu, dale na Benzině či Agipu a OMV.

Když jsem bral něco lepšího tak BA100 u OMV to šlo poznat, že to je kvalita, ikdyž o moc zase lepší nebylo.

Jestli chcete lepší benzín tak berte aditivovanou 98 či 100. Aditivovaná 95 je o dost horší než normální 95ka, protože ji nikdo nebere, tak samo jako nikdo nebere ty aditivované 98 či 100, ale ty když ztratí 2-3 oktany tak jsou na tom ještě celkem dobře. Pokud ale nemáte sníženou hlavu je braní benzínu s vyšším oktanovým číslem jen mrhání penězy, protože to motor naprosto nevyužije a se sériovou řídící jednotkou už vůbec ne.
thepromise - FK

Příspěvek od thepromise - FK »

škoda peněz ;)
Beer - FK

Příspěvek od Beer - FK »

Podle mě v tom nebude moc velkej rozdíl. Euro Oil,kde občas tankuju má buď klasiku N95,nebo Optimal 95 (cca o 60halířu dražší) a přijde mi že je to jedno a to samý :D Jinak nejvíc jsem spokojenej s N95 od OMV :thumright:
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Já jezdím na Shellku tam beru fual safe 95 a bez problému
Velda

Příspěvek od Velda »

ano, s tou jejich cenou je to možná fuel save ale zato money Thief :D já beru už 2 roky u ONA (předtim sem bral Shell když nestál skoro 38kč) a nemužu si stěžovat, u Ona beru i do mašiny a taky spokojeně jezdí :) Když sem vzal kdykoli cokoli lepšího, nepoznal sem nikdy nic.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

U Shell doporučuju vůbec netankovat, jednou dobrý a jednou strašný patoky, viz. měření ČOI.
FoxVK - FK

Příspěvek od FoxVK - FK »

Hmm na Vsetínské shellce mám naprosto stejné zkušenosti. Občas to jede pěkně ale většinou úplně stejně jak Euro oil
Odpovědět