Nehaže jiskru

MPi 1AV
AEE
kubca101 - FK

Nehaže jiskru

Příspěvek od kubca101 - FK »

Dobry den mam takovy problem felda mi nejde nastartovat tak jsem ji hodil do dilny a zjistil jsem ze mi nehaze jiskru ale svicky jsou od benzinu takze by tam benzin mel byt co tam mam spatne? kdyby to byl snimač otacek tak mi tam nejde ani benzin ne?
selle - FK

Re: Nehaže jiskru

Příspěvek od selle - FK »

Tak to bude určitě elektrikou.Civka,rozdělovač(podívej se na pales jestli není upálenej,uhlíky),kabely
kubca101 - FK

Palec,vicko,kably,svičky vše je nove koupil jsem snimač tak to zkusim a 1.6 nema civku ne?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

1.6 samozřejmě má cívku tak jako každý zážehový motor. Cívku najdeš pod řídící jednotkou motoru. Je to nejporuchovější část zapalování a tak je velice pravděpodobné, že je chyba v ní.
Když odpojíš konektor od cívky, tak se dá proměřit, případně žárovkouvou zkoušečkou prověřit, jestli tam při startování jde proud. Jestli tam prod jde a cívka přesto neháže jiskru, tak je v háji.
Než kupovat čínu, je lepší sehnat použitou originální cívku. Já jsem si rezervní koupil za 200 na aukru.
kubca101 - FK

Dobry den takze vymenil jsem hall snimač a civku jak zkusim jiskru přimo z civky tak to jiskru haže ale jak to zkusim přes rozdelovač tak ani zajiskřeni uz me to nebavi nevite nekdo prosim cim to muze byt??dekuji
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Změř jestli jde napětí z řídící jednotky do zapalovací cívky. Stačí místo cívky připojit žárovku. Jestli tam napětí bude, tak je v háji i ta nová zapalovací cívka. Jestli tam nebude, tak je v háji řídící jednotka, nebo je někde špatný kontakt, nebo je v háji ten nový snímač v rozdělovači.
kubca101 - FK

Tak jinak Odpojil jsem z rozdelovace ten středovy kabel co vede od civky vymontoval jsem svičku a zkusil jiskru vse bylo ok zapojil jsem ten kabel z5 do rozdelovace a svicku jsem napojil na posledni svickovy kabel a zkusil jiskru a najednou nic.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Vyzkoušel bych všechny čtyri kabely ke svíčkám, když to nebude házej jiskru na žádném, tak v tom případě palec, nebo víčko, nic jiného to nemůže být.
Už jsem například zažil, že to s novým víčkem vůbec nefungovalo. Byl to nějaký čínský aušus. Po chvíli hledání jsem zjistil, že mosazné kontakty uvnitř jsou pokryté tenkoku průhlednou vrstvou plastu. Měli mizernou formu a mezi založené kontaky jim to zastřikovalo plast.
Mohl by to být i špatný kontakt kabelu od cívky ve víčku.
kubca101 - FK

mam nove kabely,vičko a palec ale je to take čina zkoušel jsem vičko a kabely origo a furt nic no zitra zkusim jeste palec ale uz jsi nevim rady
Odpovědět