Potkávačky vypadávají
-
maikerock - FK
Potkávačky vypadávají
Hojte, obracím se na Vás prosbou o malou pomoc.
Je to asi tak 14 dnů kdy se mi stalo, že mi najednou přestaly fungovat potkávačky,,,,,bohužel večer, přičemž dálková světla fungovali. Zkoušeli jsme měřit napětí a všechno v pohodě. Dnes ráno se mi to stalo zase, musel jsem žárovky vyměnit opět. Nevěděl by někdo nějaký tip či radu co zkusit? Předem Vám děkuji za odpověď. Jarda
Je to asi tak 14 dnů kdy se mi stalo, že mi najednou přestaly fungovat potkávačky,,,,,bohužel večer, přičemž dálková světla fungovali. Zkoušeli jsme měřit napětí a všechno v pohodě. Dnes ráno se mi to stalo zase, musel jsem žárovky vyměnit opět. Nevěděl by někdo nějaký tip či radu co zkusit? Předem Vám děkuji za odpověď. Jarda
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Potkávačky vypadávají
Vypadávají ? ... kam vypadávaj? Nebo ti praskaj žárovky ?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Nepřebíjí ti to? To by byl vadný regulátor dobíjení 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
neklepou se ti třeba reflektory
nebo špatná kvalita žárovek 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
opravdu to nepřebíjí ? nebo to nepřebíjí na volnoběhu ?
může být v háji relé světel nebo přepínač (páčka) , resp pecka-napálený kontakt , jde přes něj větší proud a ten jde i přes vlákna žárovek
může být v háji relé světel nebo přepínač (páčka) , resp pecka-napálený kontakt , jde přes něj větší proud a ten jde i přes vlákna žárovek
Pokud svítí dálkové, tak bude relé OK. Přes něj jsou napájeny jak tlumené tak dálkové (přepínají se přepínačem u volantu).
Odmontuj pod volantem spodní kryt, z přepínače světel stáhni konektor. V konektoru přepoj drátem vývod 56 - modrý drát a vývod 56b - žlutý drát. Jestli se při zapnutém zapalovaní po sepnutí spínače parkovaček tlumená světla rozsvítí tak bude vadný přepínač světel.
Dej konektor zpátky a rozsviť svtětla, pokud se rozsvítí, tak při tlumených různě pohybuj jemně páčkou do stran (nahoru, dolu, dopředu, dozadu). Jestli budou tlumené poblikávat, tak je vyhřátý kontakt a žárovky můžou odcházet neustálým přerušováním proudu.
Odmontuj pod volantem spodní kryt, z přepínače světel stáhni konektor. V konektoru přepoj drátem vývod 56 - modrý drát a vývod 56b - žlutý drát. Jestli se při zapnutém zapalovaní po sepnutí spínače parkovaček tlumená světla rozsvítí tak bude vadný přepínač světel.
Dej konektor zpátky a rozsviť svtětla, pokud se rozsvítí, tak při tlumených různě pohybuj jemně páčkou do stran (nahoru, dolu, dopředu, dozadu). Jestli budou tlumené poblikávat, tak je vyhřátý kontakt a žárovky můžou odcházet neustálým přerušováním proudu.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
píše praskají , důvod jsem psal ,
relé to může být také proto že je před přepínačem , a proč teda neodejdou ty dálkové ? protože se snimi svítí podstatně méně
poměr doby svitu tlumená/dálková bude hluboko pod 10:1 ,
relé to může být také proto že je před přepínačem , a proč teda neodejdou ty dálkové ? protože se snimi svítí podstatně méně
poměr doby svitu tlumená/dálková bude hluboko pod 10:1 ,
aha ... pecka-napálený kontakt , jde přes něj větší proud a ten jde i přes vlákna žárovek... což takhle si trochu zvopáknout Ohmův zákon.
-
maikerock - FK
opravdu nepřebíjí, měřeno i za chodu, ne jen při volnoběhu, ještě jsem si včera všiml, že mi nefungují ani parkovačky. Potkávačky zatím drží. Jsou tam uplně nové a parkovačky nejdou.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
parkovačky pojistky 11 a 22
nesvítí ti obě strany nebo jen jedna , jsou opavdu v pořádku žárovky ?
nemáš nějaké automatické svícení ?
nesvítí ti obě strany nebo jen jedna , jsou opavdu v pořádku žárovky ?
nemáš nějaké automatické svícení ?
-
maikerock - FK
Pojistky jsou úplně všechny nový, nesvítí ani jedna parkovačka vůbec. Zadek svítí v pohodě.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
tak ty přední parkovačky vyndej proměř/vyzkoušej
Vyzkoušej nejdřív vyloučit závadu v přepínači.

Pokud fachčí dálková, tak na přívod 56 (modrý vodič) jde 12V a pak přes přepínač (v poloze "dálková světla") na vývod 56a (bílý vodič) dál na světla.
V poloze "tlumená světla" musíš na vývodu 56b (žlutý vodič) naměřit 12V. Pokud nemáš měřák, tak vyzkoušet přítomnost napětí třeba malou žárovkou. Jeden vývod žárovky na 56b a druhý na kostru. Musí být ale zapnuto zapalování. Pokud nenaměříš nic je vadný přepínač světel, tak zkus propojit vývody 56 a 56b drátem a světla by se měly rozsvítit.
Přepínač jsem mel už rozebraný a vím jak to tam vypadá.

Pokud fachčí dálková, tak na přívod 56 (modrý vodič) jde 12V a pak přes přepínač (v poloze "dálková světla") na vývod 56a (bílý vodič) dál na světla.
V poloze "tlumená světla" musíš na vývodu 56b (žlutý vodič) naměřit 12V. Pokud nemáš měřák, tak vyzkoušet přítomnost napětí třeba malou žárovkou. Jeden vývod žárovky na 56b a druhý na kostru. Musí být ale zapnuto zapalování. Pokud nenaměříš nic je vadný přepínač světel, tak zkus propojit vývody 56 a 56b drátem a světla by se měly rozsvítit.
Přepínač jsem mel už rozebraný a vím jak to tam vypadá.