potreboval bych vedet, kolik amper prochazi pres kontakt starteru na spinacce pri startovani. Jde mi jen o tento proud, silovy kabel na baterii me nezajima. Nevite to nekdo? Vim, ze bych to mohl celkem jednoduse zmerit, ale jednak se mi v takove zime vubec nechce (radsi ted vymyslim ptakoviny v teple domova) a taky mam ampermetr do 10 A a nerad bych o nej prisel (pochybuji, ze tama tece vice nez 10 A, ale zbytecne se mi to nechce riskovat). Tak kdyby nekdo vedel, byl bych vdecen.
Starter - maximalni proud (vyroba startovani na dalku)
Starter - maximalni proud (vyroba startovani na dalku)
Zdravim,
potreboval bych vedet, kolik amper prochazi pres kontakt starteru na spinacce pri startovani. Jde mi jen o tento proud, silovy kabel na baterii me nezajima. Nevite to nekdo? Vim, ze bych to mohl celkem jednoduse zmerit, ale jednak se mi v takove zime vubec nechce (radsi ted vymyslim ptakoviny v teple domova) a taky mam ampermetr do 10 A a nerad bych o nej prisel (pochybuji, ze tama tece vice nez 10 A, ale zbytecne se mi to nechce riskovat). Tak kdyby nekdo vedel, byl bych vdecen.
Naposledy upravil(a) LucasCZE dne ned 12. úno 2012 23:17:13, celkem upraveno 1 x.
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Starter - maximalni proud
na co togle potřebuješ vědět ?
max 3 ampery
To ferdamravenec: Pustil jsem se do nove verze dalkoveho startovani. Stara sice funguje (z vetsiny vytvorena pomoci rele), ale chci se naucit delat s polovodicema... No a zajimalo me, jestli se obejdu bez pouziti rele na spinani starteru. Zda se, ze ano...
To straca: Diky!
Ted me jeste napada, jaky vlastne tece proud pres spinacku v pozici I.? Tam taky nebudou nejake zavratne hodnoty, ne? Narocne spotrebice maji bud vlastni rele, nebo jsou spinane pres rele X... Je tak?
To straca: Diky!
Ted me jeste napada, jaky vlastne tece proud pres spinacku v pozici I.? Tam taky nebudou nejake zavratne hodnoty, ne? Narocne spotrebice maji bud vlastni rele, nebo jsou spinane pres rele X... Je tak?
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
přesne tak spínačka moc neunese,jen male proudy,myslim že se na ni da napojit max rádio,pak by se ti opalovali kontakty a nevis kde tě to pak nechá,jednoduše to zněř,dej mezi žlutý drát na starteru A metr a je to
Nakonec to zmerim, ale s nejvetsi pravdepodobnosti nebudou relatka vubec potreba. Parada. 
Na té spínačce v poloze I toho sice napřímo moc není, ale i tak: varovná světla, couvačky, zapalování, nějaké mimořádné výbavy - maximum bude tak 10 - 15A
to jo ale jemu jde o startovaci proud v poloze 2
Nakonec mi jde jak o startovaci proud (poloha 2), tak i o proud v poloze jedna. Nejak musim spinat oboji... Starter udelam na 99 % MOSFETem, ale 1. polohu asi relatkem, zda se mi to spolehlivejsi. Nebo mate nekdo zkusenosti s MOSFETy a vite, ze by na to stacil?
každopadne nebudes mit nikdy zarazenou spatecku,a nejspis asi vystrazny ,musis to udelat nejak aby to drzelo zapalovaní v poloze 1 a pak privest treba na 2s +12V na civku starteru,a pak vložit klic a jet,ale jednoduchy to zas nebude,mozna by bylo snažší koupit alarm s touto funcí ne ?
Neni to nijak slozite. Jak uz jsem psal, pomoci rele to mam hotove, ale snazim se to predelat na ciste polovodicove reseni... Funguje mi to tak, ze nastartuji na dalku, sednu do auta a kdyby nebylo zamykani volantu, tak jedu. Kvuli zamykani musim otocit klicem do polohy 0. (Startuje se dokud alternator nedobiji, maximalne vsak cca 3 sekundy. Starter mi to odpojuje drive, nez bych to stihl sam... Pokud je zarazena rychlost, startovani se nekona...)
Uz mam navrzeny obvod s polovodicema. Sezenu nejaky zdroj, nepajive pole, soucastky a budu testovat... Do vytopeneho auta prichazim jiz ted, takze neni kam spechat.
Uz mam navrzeny obvod s polovodicema. Sezenu nejaky zdroj, nepajive pole, soucastky a budu testovat... Do vytopeneho auta prichazim jiz ted, takze neni kam spechat.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Jak máš vyřešenej Imobilizer ? ... odpojenej?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Imobilizer je to nejhorsi na tomhle reseni. Odpojeny ho nemam, protoze to, pokud se nemylim, nejde. Vykuchal jsem chip z klicku a vlozil ke spinacce. Takze je porad v aute.
Vim, ze jde udelat "bypass" (nebo jak se jmenuje to skryte umisteni druhe civky s chipem), ale kdo by to kradl... 
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
No já mam v autě dálkovej start díky alarmu a mam tam právě By-pass modul ... nelíbilo se mě řešení přilepit čip ke čtečce
... cena není tak strašná
http://anno.cz/bypass-modul-kb-100-bm-8 ... startu.htm
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Z jiné strany.......nedostává na zadek převodovka s natočeným,stojícím autem?
převodovka ani ne,ale spis baterka a startér,když startuješ v teto zimě bez spojky a musi točit prevodovkou přes stuhlý olej
Z tou prevodovkou nevim, ze by se na volnobeh jako nemazala? Tezko rict. Pouzivam to uz 2 roky a zatim zadny problem... Jestli se nici starter taky nevim, ale opet zatim zadny problem. Starter by snad mel chvilkove zvladat i velikou zatez. Vetsinou dela problem jen dlouhe startovani... No a baterie dostava v zime nazrat urcite vic, ale nepozoruju zadne problemy. Ono po nastartovani to treba 10 min klape na volnobeh a baterie se dobiji, takze asi taky zadny problem. Je fakt, ze jezdim skoro kazdy tyden do Brna a zpet, tak se stiha dobit...
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Převodovky bych se nebál.
Jak máš vyřešený že to nestartuje se zařazenou rychlostí?
Jak máš vyřešený že to nestartuje se zařazenou rychlostí?
Mam to pomoci pruzinky.
Na tyc radici paky je namotan pasek tenkeho plechu, na ten je priveden jeden vodic. Druhy vodic je priveden na pruzinku, ktera se plisku dotyka jen na neutralu a 5. stupni (ale kdo by nechaval zarazeny 5. stupen). No a obvod sepne starter jen v pripade spojenych vodicu... Slo by to udelat i mnohem presneji a spolehliveji (treba opticky), ale neni treba. Funguje mi to dobre...
Kdyby to chtel nekdo delat, muzu tento "system" vyfotit... 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Tak to prosímtě vyfoť, já mám dálkovej start jako součást alarmu, ale startuje klidně i s kvaltem 
Dobre, stihnu to bud jeste dnes, nebo nekdy behem zitrka... 
O té převodovce jsem někde četl taky, že ji škodí dlouhý chod na volnoběh, hlavně v zimě. Točí se jen hnací hřídel, který je nahoře a nad hladinou oleje, takže rozstřik oleje je minimální a některá ložiska dostávají zabrat.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
No tak to není pravda, i při volnoběhu se točí všechna kola co jich převodovka má, s výjimkou zpátečky. Ikdyž ten rozstřik může být stále málo, to nevylučuju.
No budu doufat, ze se s prevodovkou nic nedeje. Ale za tu dobu uz by se snad neco zaclo alepson trochu projevovat...
Tady je slibena fotka. Dratu vlevo a pojistky dole si nevsimejte - elektricke okna. Princip jsem uz popsal, tak je snad vse jasne. Urcite by to slo domyslet tak, aby se startovalo pouze na neutralu (ne i na 5. stupni). Napr. druhou pruzinku z leveho spodniho rohu, na kterou by byl priveden vodic, ktery je nyni pripojen na plech na radici pace. Ale pro me to nema smysl resit. Nechat auto stat se zarazenou petkou je blbost...
EDIT: Jeste dodam, ze nyni je zarazena dvojka.
Tady je slibena fotka. Dratu vlevo a pojistky dole si nevsimejte - elektricke okna. Princip jsem uz popsal, tak je snad vse jasne. Urcite by to slo domyslet tak, aby se startovalo pouze na neutralu (ne i na 5. stupni). Napr. druhou pruzinku z leveho spodniho rohu, na kterou by byl priveden vodic, ktery je nyni pripojen na plech na radici pace. Ale pro me to nema smysl resit. Nechat auto stat se zarazenou petkou je blbost...
EDIT: Jeste dodam, ze nyni je zarazena dvojka.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Re: Starter - maximalni proud (vyroba startovani na dalku)
No jo, ale vymyslet to... To dalo prace... 
V tom příspěvku, který upozorňoval na možné poškození převodovky při dlouhém stání s běžícím motorem, se myslím jednalo o jehlové ložisko pětky. Hnací hřídel se točí, hnací kolo pětky stojí, a jehlové ložisko mezi nimi se při stojícím hnaném hřídeli moc nemaže.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Přijde mi to trochu divný. Podstatný ale je, že to nebude tak žhavý jak se zdá. Dálkovej start používám často, i bez něj jsem často nechával 5 minut zahřívat motor a jediný co se stalo je, že jsem slisoval kolo 3. stupně kvůli upravenýmu motoru a neustálým rozjezdům na krev