Pojďte si postěžovat,pokecat...

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
Aleš

Re: Pojďte si postěžovat,pokecat...

Příspěvek od Aleš »

Nebojte kluci už se rodí zákon, že životnost auta bude max 10 let, potom bude automaticky nezpůsobilé provozu a tudiž jedině placená šrotace. Tím se vyřeší spousta věcí, a oživí se umírající hospodářství a zvednou zisky zainteresovaným.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Aleš: Týýýýjo, to přijdeme o takovejch veteránů a nebo že by pak všichni jezdili na veteránskejch číslech :thumleft:
Midar: s tím naprosto souhlasím. Mě přijde, že jsou ty co to vymejšlej slepý a že žijou uplně jinde. Kdyby se někdy podívali jinam než do prahy nebo na D1 tak zjistí že situace je úplně jiná než vidí.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Smrčku a proč jezdíš starým pekáčem a zvyšuješ průměrný věk automobilů v CZ a kdyby se chtělo, tak věř, že by Ti nějaký "dobrák" na STK našel na autě závady, že bys ho musel odstavit. Kup si nový auto ;) Akorát další buzerace pro prostý lid a vraky tu stejně zůstanou :evil:
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Aleš píše:Nebojte kluci už se rodí zákon, že životnost auta bude max 10 let, potom bude automaticky nezpůsobilé provozu a tudiž jedině placená šrotace. Tím se vyřeší spousta věcí, a oživí se umírající hospodářství a zvednou zisky zainteresovaným.
Obávám se že se tím nic neoživí ,naopak . Spousta lidí na nový nemá a tím klesne prodej benzínu a tudíš nebudou přibývat další peníze do státní kasy .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Já jsem neřekl, že felda je starý pekáč. Jenom neznám bohužel lepší způsob jak ze silnic dostat vraky (nemyslím felicie ;) ) co nebrzdí, volant táhne na všechny strany, kape ze všech stran nějaká kapalina, tlumiče jsou 10 tis. km po smrti atd. (to může splňovat felicie i třeba čtyři roky starý neudržovaný auto). Takovéhle vraky by měla pobrat i současná verze STK, ale jelikož to nefunguje tak se holt musí přichystat něco jiného (bohužel tvrdšího) :(

Samozřejmě, že takovou buzeraci můžeme odnést i my - ale jak jinak dostat ty vraky ze silnic...já bohužel lepší způsob neznám, a když mi ho někdo popíše tak budu rád :)

Já si svým škopkem jezdím, protože mě to baví a takové auto je pro mě zatím ta nejlepší možná volba :)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Loren - FK

Příspěvek od Loren - FK »

ted jsem tak projižděl youtube a co nenajdu.. mozna je to dilo někoho z vas co ja vim.. ale trochu se to zrovna hodi do tematu

Kód: Vybrat vše

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=qj7MAaT0e0Q
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Bože to sestavil nějakej ubožák - celé video jenom vraky :roll:
Díky za hlasy
FUNice TADY
Tomyas - FK

Příspěvek od Tomyas - FK »

sám frajírek jezdí v kolotočářském speciálu mercedes W124 odkaz zde: http://www.mercedes-club.cz/viewtopic.php?f=49&t=167 :scratch:
v takovímhle stavu má auto a na felinky nám bude plivat http://forrestmercedes.rajce.idnes.cz/kotouc_W124/ :? :baseball: :baseball: :baseball:
RadimCep - FK

Příspěvek od RadimCep - FK »

Peknej vrak ten Mercedes...
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Někdy před měsícem jsem na aukru koupil alternátor. Po čtrnácti dnech píšu email, kde je, když už peníze musí mít prodejce dávno na účtě. Odepsala mi nějaká ženská, že prej je čtrnáct dní mimo republiku. Už je to 14 dní, samozřejmě nic nemám, a teď koukám na aukro "uživatel odstaven". Prostě výborný, takže asi neuvidím ani peníze ani alternátor. To pitomý aukro už mě začíná sr*t.
RadimCep - FK

Příspěvek od RadimCep - FK »

Proto nenakupuju na aukru věci dražší jak dvě stovky... :D
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Pánové.. Zatím hokej 5:0 s Fínama.. To je síla :D
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

:( O tom hokeji mi ani nemluv, ten začátek třetí třetiny je poprava
ObrázekObrázek
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Nečekal jsem zázraky, ale 7:0.. Kde je chyba?

Nevím, proč stále trénuje Hadamczik..
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

To je fakt nějaká chyba, mělo to být 6:1, Finové destilují tu vodku šestkrát. :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=zeYhCYn1Tbo
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

2:0 s Rusama.. zatím dobrý.. leč uvidíme..
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Včil mudrujte, jak je toto možné :?: :?:
http://www.youtube.com/watch?v=4qxwqNqL-Nc&NR=1
Tomyas - FK

Příspěvek od Tomyas - FK »

103457 a Vy tomu věříte??? stačí se podívat na první související video. učitelky na střední škole asi nebudou o nic chytřejší než prodavačky...
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Tohle jsem už viděl v nějakém dokumentě, kde to bylo i v Jížní Americe - bylo tam např. i to s těmi auty, láhve s vodou se kutálejí do kopce a již tehdy na ZŠ nám učitel zeměpisu říkal, že je to jenom optický klam, že ve skutečnosti se všechno hýbe z kopce atd. Nechápu, proč tam dva dny šaškují s učitely, když stačí blbá GPSka, nebo barometr a je hned jasno :lol:

Btw: Když už hlasujete pro pejska paní Ivy atd. tak si prosím přečtěte tohle a v případě zájmu se i podepište :) Děkuji
http://petice.dneskamyzitravy.cz/petice
Díky za hlasy
FUNice TADY
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

přišel jsem se sem jenom tak podivit ...

Nechapu sakra proč se v praze solej silnice, když to tu vubec neni potřeba... proč proč proč ... jsme tu na rovině a všichni máme zimní gumy tak proč se tu sakra solí?
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Je to zajímavý, že se tady solí, když tu není ani ten sníh :D Ale slyšel jsem, že silničáři mají nadbytek soli a tak místo aby ji prodali někam, kde ji mají málo, musí ji tu prý vyplýtvat na našich silnicích - takže solit se bude i když nebude chumelit :D :thumleft:
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

je pravda, že s ní zrovna nešetří, no :lol: :hlava:
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
AleScout
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AleScout »

Rekl bych, ze se to soli preventivne proti naledi. Zeme je prochlazena a tajici snih muze namrzat.
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

:lol: Zato na Valašsku je náledí a na tom ještě macatá vrstva sněhu a nikdo to tu neřeší :mrgreen: a navíc mě to baví, jak ti lidi nechápavě čučí, na starého Formana co se do zákruty krutě hrne bokem :mrgreen:

Kamarád má famílii, dělá keramiku a tak nějak stále cestuje a taxi pořídil VW Multivan, je to sice už letitý autobus, ale i tak mě přeqapilo, jak to má dobře řešený interier a jako rodinné auto + stopařkomobil mě to zcela uchvátilo, ale toto, to je prostě dokonalý nápad, bejt mladší, asi si seženu TAZmánského čerta 1500 a udělám si to po domácku :lol: :lol: :lol: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 4qn0JGM__8
ObrázekObrázek
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

TIW: Zajímavé...jaká je přibližně cenofka?
Díky za hlasy
FUNice TADY
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

Více info zde :arrow: http://www.autojournal.cz/volkswagen-do ... -tabornik/ cenovka v přepočtu prej 1.650.000 Kč
ObrázekObrázek
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jaký je průtok vstřikovacím ventilem u Felicie 1.3 BMM. Prošel jsem snad všechny knížky a nikde o tom ani zmínka. Potřeboval bych vědět kolik tím ventilem za nějakou časovou jednotku proteče..
AleScout
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AleScout »

Chtel bych si postezovat na neznalost pravidla zipu, zejmena u "ridicu" nad cca 40 let.

Zrejme si jeste vetsina z tech, kteri delali autoskolu pred 20 lety a drive, nestacili vsimnout, ze v dnesni dobe uz nema auto jen kazdy dvacaty, ale pomalu kazdy druhy. Podle toho se musely upravit a doplnit pravidla. Mladsi ridici s tim vetsinou nemaji problem, protoze se to uci uz v autoskolach.

Kdyby zustalo "jen" u te neznalosti, tak by to jeste tak nevadilo. Jak ale zacnou neznali delat naschvaly a umyslne zablokuji cely pruh daleko pred zuzenim, jen aby je nikdo (v podstate jedine auto) nepredjel, tak tim prodlouzi jak kolonu, tak cekaci dobu a muze dojit k blokaci dalsich krizovatek.

Obrázek

:arrow: http://auto.idnes.cz/ani-za-12-let-se-r ... aktual_sko
pukasinek - FK

Příspěvek od pukasinek - FK »

S tím zipem to pozoruju i u nás ve městě, i když není to vyloženě zúžení pruhu, ale z některejch křižovatek se prostě dost blbě vyjíždí a proto vždycky pravidlo zipu používám, bohužel občas sám to štěstí že mě někdo pustí nemám. A neplatí to je pro ty starší, samozřejmě asi určitě mají vžitou jinou dobu ježdění a jak píšeš dneska má auto každej druhej člověk.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Bohužel, neumějí a ani umět nechtěj...holt spousta lidí razí zásadu - kdo dřív přijde ten dřív mele, nebo kdo se nacpe první vyhrál :roll:
Díky za hlasy
FUNice TADY
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Možná se pletu, ale neplatí zip JEN TAM KDE TO JE UPRAVENO TOU ČERNOBÍLOU ZNAČKOU??? když je jenom zůžení tak se žádnej zip nekoná ne? Tak aby si tu nevynucoval zip když se zipovat nemusí ;)

Samozřejmě je zhovadilost se 500m před zůžením postavit do druhýho pruhu a nikoho nepoučtět :thumbdown:
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

http://www.ibesip.cz/640_ZASADY-BEZPECN ... avidlo-ZIP

„Při souběžné jízdě umožní řidiči vozidel jedoucích v průběžném pruhu řidičům vozidel do tohoto pruhu přejíždějících z pruhu, který přestal být průběžným, vjet tak, aby se vozidla jedoucí v průběžném pruhu a vozidla do něho přejíždějící mohla řadit střídavě po jednom do jízdního proudu průběžného pruhu."
Díky za hlasy
FUNice TADY
woko

Příspěvek od woko »

jen by mě zajímalo, proč někteří mají za nickem nápis FK----to je nějaká hodnost nebo co????? příklad tholis
opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Aha, :-) díky za odkaz ... ono to teda nemusí být označené, ale jen může ... no to je ale bordel :lol:
Pak se není čemu divit že se to nedodržuje :hlava:
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

woko píše:jen by mě zajímalo, proč někteří mají za nickem nápis FK----to je nějaká hodnost nebo co????? příklad tholis

Pokud si toho budeš všímat víc tak zjistíš, že ty co mají za nickem "-FK" jsou smazaný a zůstali tady pouze jejich příspěvky.
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Maty: Je to rozhodně lepší varianta, než co tu byla dřív :thumright:
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Loren - FK

Příspěvek od Loren - FK »

Abych se zastal pravidla zipu,tak já sám osboně mohu říct,že jsme se to v autoškole neučili.Možná to je tim,že jsem dělal autoškolu,,na vesnici,, o proti vám kteří jste dělali autoškolu třeba v Praze a jsou tam tyto situace dost častý.Kde se využije pravidlo zipu.To u nás nic a ani na to najsou silnice jen dvouproudy jeden pruh tam a druhej protisměr.
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

AlesScout,Loren,smrček:
pravilo zipu už jsem se v autoškole učil za krále klacka (40 let), ale to by si museli pamatovat ti ostatní a hlavně co vlastní velký a silnější auta,vůbec nezáleží na tom kde autoškolu děláme prostě je to ustanovený vyhláškou ať to byla vyhl.80, 100,a nebo 90, zkrátka a dobře by to měl mít každej řidič zakodovaný v :hlava: a né že teď jedu já a ostatní mi nezajímáte
pukasinek - FK

Příspěvek od pukasinek - FK »

jirkaf: Tak jasný, hlavní pravidlo toho zipu je pouze v případě těch cedulí, ale to co sem uved já by se taky "mělo" dělat, i když povinnost to není samozřejmě, ale jak sem psal já se snažím vždy maximálně pouštět no a pak vidim jak se mi to vrací :( No moc lidí tady asi Kolín neznáte, ale uvedu jako příklad jednu křižovatku, kde se z vedlejší silnice snažíte najet na hlavní směr Čáslav a nebo Praha. Dostat se na tu hlavní je absolutně nemožný a čekat tam lze i několik minut, takže takovýhle případy beru taky jako "pravidlo" zipu.
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

Ta značka souběžné řazení se dává hlavně qůli trubkám, co nezipují tam, kde je to vyloženě třeba, co se starších řidičů týká, můj otec dělal ještě vyhlíšku 141 a zipuje jak vsteklý :lol: zatímco mě vytáčí do červenýho někteří řiť-iči kamionů, co se ve dvou pruzích postaví vedle sebe třeba 200metrů před souběhem dvou pruhů a popojíždí stejnou rychlostí jako kolona a brání tak ostatním v jízdě v obou pruzích a následnému zipu, za to bych vážně prováděl tohle http://www.youtube.com/watch?v=f2nLUAG6RNg

Yetti98: Mimochodem pokud se nepletu, tak mít každý řidič v hlavě vyhlášku 90, by nebylo dobré, vzhledem k tomu, že co se pravidel týká jsou vyhlášky 141/1960 Sb. 80/1966 Sb. 100/1975 Sb. 99/1989 Sb. a 30/2001 Sb. ale to jen tak na okraj ;)
ObrázekObrázek
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Yetti98: Já jsem nenapsal nic o tom, že starší (bez urážky samozřejmě ;) ) to neumějí, oni to neumějí ani mladí (tam už se taky nepočítám :( ) :roll: Hlavně, že to jsou králové silnic a héén vole hééén -vin dízl pauwrr, ale zip to neumí a ani umět nechce :)
Díky za hlasy
FUNice TADY
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

AleScout píše:Chtel bych si postezovat na neznalost pravidla zipu, zejmena u "ridicu" nad cca 40 let.

Zrejme si jeste vetsina z tech, kteri delali autoskolu pred 20 lety a drive, nestacili vsimnout, ze v dnesni dobe uz nema auto jen kazdy dvacaty, ale pomalu kazdy druhy. Podle toho se musely upravit a doplnit pravidla. Mladsi ridici s tim vetsinou nemaji problem, protoze se to uci uz v autoskolach.

Kdyby zustalo "jen" u te neznalosti, tak by to jeste tak nevadilo. Jak ale zacnou neznali delat naschvaly a umyslne zablokuji cely pruh daleko pred zuzenim, jen aby je nikdo (v podstate jedine auto) nepredjel, tak tim prodlouzi jak kolonu, tak cekaci dobu a muze dojit k blokaci dalsich krizovatek.

Obrázek

:arrow: http://auto.idnes.cz/ani-za-12-let-se-r ... aktual_sko
Alesi,urcite znas "Marianskohorskou" v Ostrave,presne tam je exemplarni priklad toho,jak jsou ridici zmateni,pravy pruh stoji po byvaly aral,coz je odhadem 150-200m, a levy je prazdny vetsinou az na tak 3 auta...zaradit se je problem,pokud clovek neni drzy a nevrazi "cumak " do mezery je temer bez sance,protoze si dovolil kolonu predjet a zaradit se na zacatek...o tom,ze vetsina ridicu se radi treba v pulce,coz tim padem postrada logiku zipu je skoda mluvit...
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Zákon ale nevyžaduje, aby bylo pravidlo zipu uplatněno až na konci, z jazykového výkladu toho ustanovení by měl řidič přejet do průběžného pruhu v okamžiku, kdy se dozví, že jeho pruh není průběžný, ale to se může dozvědět daleko dříve než na konci toho pruhu, zvlášť když tam dennodenně jezdí a většinou je to označeno dopravní značkou klidně několik stovek metrů dopředu. Jakmile řidiči uvidí tu dopravní značku, měli by se snažit zazipovat do průběžného pruhu a ne čekat až se zazipujou ti řidiči před nimi a pak je předjet a vynucovat si drze zipování až na konci. Navíc v tom případě, když jede řidič v jednom pruhu rychleji než řidič v druhém pruhu, protože se chce zařadit až na konci, nejde o souběžnou jízdu a to že je na konci jeho pruhu překážka, je pak už jeho boj a nemůže si tam vjezd do průběžného pruhu vynucovat pravidlem zipu, neboť platí i věta první předmětného paragrafu, že nesmí řidiče v druhém pruhu omezit ani ohrozit. Já osobně se řadím hned a na konci bych pustil před sebe jenom policajty, hasiče a sanitku.
:ugeek:

§ 12/5 zák. č. 361/2000 Sb.
Přejíždět z jednoho jízdního pruhu do druhého smí řidič jen tehdy, neohrozí-li a neomezí-li řidiče jedoucího v jízdním pruhu, do kterého přejíždí; přitom musí dávat znamení o změně směru jízdy. Při souběžné jízdě umožní řidiči vozidel jedoucích v průběžném pruhu řidičům vozidel do tohoto pruhu přejíždějících z pruhu, který přestal být průběžným, vjet tak, aby se vozidla jedoucí v průběžném pruhu a vozidla do něho přejíždějící mohla řadit střídavě po jednom do jízdního proudu průběžného pruhu. Tam, kde se dva jízdní pruhy sbíhají v jeden, aniž by bylo zřejmé, který z nich je průběžný, nesmí řidič jedoucí v levém jízdním pruhu ohrozit řidiče jedoucího v pravém jízdním pruhu.
Naposledy upravil(a) osobne dne sob 18. úno 2012 16:04:50, celkem upraveno 1 x.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Drahoš píše:Maty: Je to rozhodně lepší varianta, než co tu byla dřív :thumright:

Však to byl také účel ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Já osobně bych na konci pustil před sebe jenom policajty, hasiče a sanitku.
Proč bys to dělal, prosím o nějaký objektivní důvod...Díky
Díky za hlasy
FUNice TADY
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

K tomu že se rozhodnu někoho pustit, nepotřebuji objektivní důvod, mé důvody můžou být klidně subjektivní, k těm třem složkám integrovaného záchranného systému bych přidal ještě autobusy. :mrgreen:
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Onehda jsem v radiu slysel na toto tema rozhovor s Lopraisem,ja snim souhlasil,pokud se neradis az u konce,nema to smysl,protoze presne jak pises jsi asi ten clovek,ktery se radi dejme tomu uprostred a pak neni schopen nikoho pustit,jde taky o to,ze kdyz se zaradis uprostred,pak zase ty budes muset nekoho poustet,klidne auto co jelo za tebou a predjelo te,jak rikas,ano to smysl nema!!!proto se ma radit az na konci at s levy pruh zaplni taky a pravy neni dlouhy jak tyden pred vyplatou,ono se staci zamyslet a nepsat bludy...
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Když mě auto předjede, tak ho nebudu muset pouštět, to že nevyužil pravidlo zipu včas, je už pak jeho boj. :shaking2:
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Mas dojet do konce zuzeni,takze ty jsi ten v.. ! a presny kvuli takovym je to nejvic!!!
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Osobne: Teď jsme ti tu napsali, že pravidlo zipu si vykládáš jinak (rozuměj špatně). Už jenom kvůli tomu, že trváš na nevpouštění ostatních z ješitných subjektivních důvodů, bys mohl své stanovisko v této věci poupravit ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Odpovědět