Převaření zadnich blatníků, vyměna předních + nástřik

karoserie, narazniky, skla atd.
Phill - FK

Převaření zadnich blatníků, vyměna předních + nástřik

Příspěvek od Phill - FK »

Zdravím odborníci :-), projel sem forum, ale konkrétní odpověď sem nenašel, tak mě snad admini nebloknou :-D .

Mam na léto v plánu vyvaření lemů zadního blatníku (mam dojem že sem na to našel opravárenskou sadu) a výměnu předních blatníku + samozřejmě všechno potřebuju dostat do laku. Takže to je ta otázka kterou potřebuju zodpovědět : na kolik mě to vyjde?? Mam na mysli od vyvyření zadku, montáže předku až po finální nástřik. Díly nepočítat, ty si snad seženu sám.
Díky moc borci, díky vám a klubu sem se do mojí filety zamiloval :-).
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Převaření zadnich blatníků, vyměna předních + nástřik

Příspěvek od 103457 »

To ti nikdo neřekne, kolik budeš platit, jelikož co opravář, to jiná vena, myslím, že se to může pohybovat v rozmezí 7 - 30 tisíc.
Phill - FK

No tak to je slušný rozmach :-O samozřejmě sem chtěl orientační cenu, ale toto je pecka :-)
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

já chtěl nový blatníky a zadní lemy a nový díly nalakovat do zelený metalízy a v servise si ťukali na čelo,že jsem blázen a pak plácnul cenu cca 40tis.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ono, kdyby jsi si vyplnil profil, tak by ti možná někdo z tvého okolí z vlastní zkušenosti konkrétně poradil i s cenovou nabídkou. ;)
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

MARWiN píše:já chtěl nový blatníky a zadní lemy a nový díly nalakovat do zelený metalízy a v servise si ťukali na čelo,že jsem blázen a pak plácnul cenu cca 40tis.
Tak jestli to bylo ve Škodovce, tak se nedivím, protože tam jsou poměrně padlí na hlavu... za vyklepnutí blatníku na fabii ( čistě stačilo sundat plastový podběh a zatlačit do toho plechu) + oprava laku chtěli 10 tisíc... :roll:
selle - FK

Příspěvek od selle - FK »

Ahoj Phill: Já být tebou,tak ty věci co potřebuješ,bych si koupil ted přes zimu.Do léta bych našetřil nějaký koruny,no spíše tisíce ;) A pomalu se taky vyptávej známích,jestli nevědí o někom šikovným,kdo by ti vyměnil lemi......Mě třeba známej střikal př.blatníky,spodek,mněnil prahy-a to vše za 5000,- + flaška rumu.Vše si kupoval sám.Na auto jsem nespěcha(dělal mi ho ve volných chvilkách).Jde oto že to není od profíka,ale mě to stačí.Taky záleží s čím se spokojíš ty :?:
Phill - FK

no tak já se spokojím s čimkoli rozumným :-) nenchci do toho nějak extra vrážet, mam představu tak 8000 i s materiálem, takže podle toho co píšete asi začnu obražet karosarny a hledat nej cenu :-)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

mat cca , přední blatníky plechy za blinkry nosníky prahy výztuhy prahů zadní lemy díl zadního blatníku plus/minus 4tis
Phill - FK

Tak sem dnes přemýšlel, co kdybych na zadek dal plastové lemy, které bych předtim dal do laku? Zkoušel to už někdo? Ja nemužu lakované plastové lemy nikde najít....
Samozřejmě je lepší nechat to převařit, ale s finančních důvodů bych zadek vyřešil tak, že bych koupil ty lemy, a sám si je hodil do laku, protože ty v černé by byl fakt hnusné, protože mam celou felinku v laku....
selle - FK

Příspěvek od selle - FK »

Také řešení.To je jen na tobě,co si můžeš z finačních důvodů dovolit.Lakované pl.lemy v barvách nedělají.Jsou jen černé.Takže když je nechceš černé,musíš je obrousit,základ na plasty,plníč,barva,lak.Ale myslím,že takto přiravené na lak vyrábí AUTO JANKO.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

a když koupíš ty plastový lemy,tak ti to pod nima krásně shnije až do půlky těch bočních panelů :D
Phill - FK

Tak nalakovat bych to snad zvladl, anebo bych to nechal někomu udělat, to už by snad taková hruza nebyla. Je mi jasné že to pod tím bude dál hnít.... Jde tomu nějak zabránit, "stopnout" to pod těma plastovíma?
keenworth - FK

Než je tam nalepíš, tak to všechno obrus co to jde, co nejvíc rzi dostaň pryč - pak to natři odrezovačem a pořádným základem jako třeba Hammerite a na to vrchni barvu... zevnitr lemy natři gumoasfaltem nebo Bodyčkem, to je jedno... a ta rez se ti nebude šířit tak rychle ;) popřípadě to ještě můžeš zakitovat aby to vypadalo trochu i když pod těma lemama to vadit moc nebude. A hlavně, ty lemy pořádně přilep, aby se ti pod ně nedostávala voda atd a bude to nějaký čas určitě držet ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Záleží na tom, jaké máš plány s feldou do budouzna. Pokud potřebuješ jen cca rok jezdit nebo jen prolézt přes STK, tak ty lemy jsou řešením. Pokud chceš mít auto delší dobu, tak tě odřezání starých a navaření nových lemů nemine. Čím déle to budeš odkládat, tím větší zásah budeš muset později dělat.
V každém případě, jak je rez jednou rozjetá, tak jí nic nezastaví. Uvidíš sám za 3 měsíce to budeš mít o 100% horší než nyní.
keenworth - FK

Já jsem před rokem a půl s těmi lemy udělal to co jsem psal výš, jen bez těch plastových lemů. Po první zimě se tam ukázalo pár puchýřků, ale jinak přes léto se ta rez skoro zastavila nebo alespon výrazně zpomalila... ted přes zimu nejezdím, takže je to pořád dobrý... ale dlouhodobý řešení to opravdu není... nejhorší je na to ta rozsolená břečka na silnicích... to je největší zlo, pak to hnije jak blázen a ne jen lemy, všechno co není ošetřený
kopi95
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopi95 »

Phill píše:no tak já se spokojím s čimkoli rozumným :-) nenchci do toho nějak extra vrážet, mam představu tak 8000 i s materiálem, takže podle toho co píšete asi začnu obražet karosarny a hledat nej cenu :-)
Hele jestly chceš lemy ti vyvařim,vykytuju a láknu to samé s blatníkem a jestly že by sis sehnal materiál tak za zbytek bych si vzal cca 3200Kč.a materiál co se týče předního blatníku stojí cca 600Kč a obou zadních lemů cca 400Kč.takže celkově by ses vešel do cca 4200Kč.tak zatim
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

z Mostu jo? to tě možná na jaře zneužiju :) Potřebuju zadní lemy a přední blatník, asi spíš oba. Každopádně na bodám na Bursíka, chci to zevnitř natřít suříkem :mrgreen:
Phill - FK

kopi95 píše:Hele jestly chceš lemy ti vyvařim,vykytuju a láknu to samé s blatníkem a jestly že by sis sehnal materiál tak za zbytek bych si vzal cca 3200Kč.a materiál co se týče předního blatníku stojí cca 600Kč a obou zadních lemů cca 400Kč.takže celkově by ses vešel do cca 4200Kč.tak zatim
Tak to je bomba opravdu :-). Teď to ale z finančních důvodu nevyjde, ale šlo by to někdy na přelomu jara/léta? Pokud ano pošli mi do SZ kontaktní údaje a nějak se určitě domluvíme. Už teď moc díky :thumright:
kopi95
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopi95 »

To víže jo se můžeme domluvit akorát čas bych měl asi až tak v létě ještě bych dal vědět.Jo jinak podotýkám je mi 17 let ale zkušeností mám víc než dost Dělal sem 2 roky v autodílně a navíc felicie jsou mím koníčkem pozdeji zašlu i nějaké foto mé práce.Ještě se ozvu . zatim se mějte ;)
kopi95
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopi95 »

Odpovědět