Voltmetr na plus a mínus

HonzaRez - FK

Voltmetr na plus a mínus

Příspěvek od HonzaRez - FK »

Zdar lidi, inspiroval jsem se tady několika tématy a chtěl bych si zapojit do felicie voltmetr. Koupil jsem ho na Oukro, tak snad nějakou službu udělá, ale hlavně se snažím dopídit toho, jak ho zapojit do svorkovnice (neměří tedy přímo akumulátor, ale napětí v celém obvodu, což by mělo mít své výhody...)
Díky za nápady
Honza
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: Voltmetr na plus a mínus

Příspěvek od Maty »

Svorkovnice? ... který svorkovnice ... v autě jich je několik desítek :D

Jinak nevim co chceš měřit. Chceš měřit napětí v palubní síti ? Připoj to třeba do zásuvky pro zapalovač :D
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Hodil bych ho na spínačku, aby se zapnul po otočení klíčkem ;)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

kdyby jsi koupil palubák nemusíš řešit voltmetr
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

Taky jsem ho chtěl koupit z aukra a zapojit to na baterku přes vypínač aby to nemuselo jet furt během jízdy. Nevím co je lepší měřit přímo baterku nebo celí okruh?
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Je to skoro jedno. Okruh je možná lepší v tom, že vidíš reálnou hodnotu co dostávaj spotřebiče. Ale ty rozdíly nebudou nijak velký ;)
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Ono ať se připojíš na baterce, zásuvce, spínačce ... všude by mělo být stejný napětí :P
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

no právě, "mělo by" :P
anonymousjihlavak

Příspěvek od anonymousjihlavak »

Já jsem zapojil voltmetr přímo na akumulátor (díky přidanému silnému drátu z altíku přímo na baterku to co naměřím u altíku je i na akumulátoru) napájení voltmetru a připojení měřeného napětí mám přes přidané relátka, které zapnou voltmetr když se klíčkem otočí do polohy I. :thumright:
pazduch - FK

Příspěvek od pazduch - FK »

Pokud jsou všechny kontakty a ukostření v pořádku, pak je nesmysl, aby na baterce bylo jiné napětí než třeba na spínačce. Myslím, že je to úplně jedno, kam to zapojíš, fungovat to bude i při připojení třeba na světla, radio, zásuvku, atd ;)
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

pazduch: pokud ho připojí paralelně na spotřebič (světla, rádio, zásuvku,...), bude na tom spotřebiči měřit úbytek napětí :roll:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

pazduch: právě že nesmysl to není. Žádný spoj nebývá stoprocentní. Rozdíly se projeví při větším zatížení třeba 0,1-0,3V při hlavních a mlhovkách zároveň atd.
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

anonymousjihlavak píše:Já jsem zapojil voltmetr přímo na akumulátor (díky přidanému silnému drátu z altíku přímo na baterku to co naměřím u altíku je i na akumulátoru) napájení voltmetru a připojení měřeného napětí mám přes přidané relátka, které zapnou voltmetr když se klíčkem otočí do polohy I. :thumright:
Mam to uplne stejne, asi nejlepsi reseni... :thumright: Teda az na to, ze ty pises relatka, ja mam jen jedno relatko... :king:
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
pazduch - FK

Příspěvek od pazduch - FK »

00Inferno00 píše:pazduch: pokud ho připojí paralelně na spotřebič (světla, rádio, zásuvku,...), bude na tom spotřebiči měřit úbytek napětí :roll:
Je fakt, že při tom vyšším zatížení je na těch přechodech úbytek větší no, takže ukáže míň, TC6tka taky nebere napětí přímo z baterky, ale ze spínačky. Na mém autě je rozdíl TC6 - baterka cca 0,2V, jestli se tenhle rozdíl zvyšuje při zapnutí všech spotřebičů jsem nezkoušel :? :?: .
Myslím že ten voltmetr je tam hlavně kvůli tomu, aby se zjistilo jestli to nepřebíjí nebo nedobíjí málo. Nějaké 2 desetinky nehrají roli ;) Ideální a nejpřesnější je samo zapojení přímo na baterku :)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

nebude měřit úbytek , ale napětí snížené o úbytek ,

u palubáku se se snižuje jen při zapnutí "velkých" spotřebičů ale to klesá v celé síti
většina spotřebičů bere silové + z pojistkovky přímo z odbočky od baterky , přes relátka
Odpovědět