Vyber pneu...

Ktore by ste poradili?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

nitroman
Kontaktovat uživatele:

Vyber pneu...

Příspěvek od nitroman »

Nazdar pani, potrebujem pomoct s vyberom pneu. Jazdim na diesli, zohnal som 14" Atlanty tak vyberam pneu, no neviem sa rozhodnut. Za kazdu dobru radu budem vdacny.

Prosim, komenty typu "daj tam iny rozmer" alebo podobne, si prosim nechajte pre seba. Dakujem
Obrázek
lord_sef - FK

Re: Vyber pneu...

Příspěvek od lord_sef - FK »

ja byl vloni spokojeny s yokohamama a.drive 175 60 14 :)
mjamriska - FK

Příspěvek od mjamriska - FK »

ja som mal micheliny a tie boli super, teraz mam kormorany zdedene po otcovi tie sa mi velmi nepozdavaju, neviem do ktorych by som teraz isiel, mozno matador
big.jedla - FK

Příspěvek od big.jedla - FK »

mám felicii do motoru liju mogul a na kola dávám barum...

až budu mít BMW tak to možná změním na něco německého ;-)
Tomyas - FK

Příspěvek od Tomyas - FK »

nevím co ti lidi mají proti barum, asi nějaký komplex že i za pár korun jde koupit dobrá guma lepší než ty jejich předražené značky

mám brilantis už 6. rokem a pořád výborné pneu co podrží ;) ;)
big.jedla - FK

Příspěvek od big.jedla - FK »

přesně tak barum je dobrá guma za pár korun... jako felda je dobré auto za pár korun a mogul dobrý olej za pár korun :D

proč rvát na auto v ceně já nevím 15tisíc gumy za 6tisíc??? když stejnou službu to udělá za polovinu ceny...
dragunov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dragunov »

Barumky co byly na autě od novoty styřely a rozpraskaly po cca 20000km (5letech), další Barumky co sem měl koupené tak se na nich po 2 letech udělaly takové důlky jakoby se místama propadaly dovnitř (prasklý kord?) tak šly z domu... teď na léto zkusím yokohama A.drive 175/60R14 a uvidím jaké budou - ten cenový rozdíl ale není tak velký - yokohamy jsou dokonce levnější než brillantis 2 teda alespoň u kkpneu...na ostatních autech máme yokohama, good year... kumho na mazdě vydržely 6let a celou dobu bezproblému ale to je zas jiný rozměr...
lord_sef - FK

Příspěvek od lord_sef - FK »

yokohamy a.drive jsou dobre pneu, ted na leto mam znova yokohamy.... barumky jsem mel na zimu, hrozne se sjizdely, jak na favoritu tak na felde, ted pouzivam vraniky a jsem spokojeny... cena polovicni a vydrz skoro dvojnasobna :) sice jsou trosku hlucnejsi ale v zime se jezdi pomaleji jak vlete tak co..
radek.var
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek.var »

Já si dnes objednal Uniroyaly Rain Expert... Tak jsem zvědav, jaký budou :)

Edit: bude to vypadat jako nepovedené PR, ale... Včera (15. 3.) jsem si ve 13:36 objednal pneumatiky, ve 14:04 mi volal borec a ověřoval si objednávku. No, a dnes (16. 3.) mi DPD dovezlo zbrusu nové čtyři kousky Uniroyalů.
Stalo se tak při objednávání tu: http://www.barum-pneu.cz/uniroyal-raine ... 70-r13-79t Doprava je v ceně (objednáte-li nad 3.000,-). Takže obrovská spokojenost a velkej palec nahoru. Takový přístup jsem dlouho nezažil :)
Never say never...
emge

Příspěvek od emge »

Barum je dnes súčasťou koncernu a v rámci koncernu Continental má značka Barum jasne stanovenú pozíciu - tzv. "budgetové" pneumatiky. A koncern si nemôže dovoliť, aby sa budgetové pneumatiky vyrovnali prémiovej značke. Taká je realita. Barum už nie je český ani z hľadiska výroby. Barumky sa bežne vyrábajú v zahraničí, napr. v Rumunsku a české gumárne vyrábajú iné koncernové značky, napr. Continental.

Pred súčasnými pnematikami som mal pneumatiky Uniroyal Rallye 680 a boli to výborné pnematiky za rozumnú cenu. Vyrobené boli v Čechách, určite v "Barumke".

Pri kúpe auta som mal z prvovýroby pneumatiky Barum Brillantis a to boli hrozné pneumatiky. Na mokrej vozovke brzdili otrasne a na suchej priemerne. Po cca roku trápenia išli z auta preč a odvtedy som na značku Barum zanevrel. Myslím, že s Barumkami môže byť spokojný len ten, kto nič lepšie nevyskúšal.

Je síce pravda, že na lacné auto nemá význam dávať drahé pneumatiky, ale nekvalitné pneumatiky môžu cenu auta znížiť na cenu šrotu. A to nehovorím o cene zdravia, alebo života. Takže ja osobne odporúčam priplatiť si za lepšie pneumatiky, v konečnom dôsledku sa investícia vráti minimálne v lepších jazdných vlastnostiach.
Odpovědět