Problém po zimě . . .

kopi - FK

Problém po zimě . . .

Příspěvek od kopi - FK »

Dobrý den. Prosím o radu.
V mrazech jsem jednoho dne nenastartoval. Po týdnu, když jsem pak sehnal nabíječku jsem vyjmul baterii a plně nabil. Tu jsem vrátil zpět po dalším týdnu, když polevily mrazy. Auto (Škoda Felicia Kombi 1,3 – 50kw, r.v. 96) nastartovalo napoprvé. Jenže po ujetí cca 2 km začalo strašně škubat a cukat, úplně vypádával výkon, jak kdyby jelo chvílemi na 2 – 3 válce a znovu se zase chytalo, ale to jen když jsem ho vytáčel do vysokých otáček. Pak mi chcíplo a nešlo nastartovat. Až cca na 4 pokus, když jsem fakt pořádně podržel startér tak se chytilo, ale zas jen v maximálních otáčkách a po pár sekundách opět na volnoběh zhaslo. Nechal jsem ho tedy odpočnout. Druhý den znovu chytlo napoprvé, ale po půl minutě opět zhaslo a scénář se opakoval. Startér točí jako blázen, ale auto se jen otřásá a jakoby bublá a né a né chytit. Ještě jsem zapoměl říci, že se ozývá nepravidelné cvakání někde od spolujezdce – snad od pojistek a to jak při jízdě, tak při volnoběhu. Vyčistil jsem poctivě rozdělovač, kabely a jejich koncovky, svíčky a nic. Baterie nabytá, pojistky v pořádku. Je to na odtah – jezdit se s tím nedá! Co mám ještě udělat, nebo vyměnit? Potřebuji s ním ještě nějaký ten rok jezdit!
Děkuji za radu. Petr
osobne
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém po zimě . . .

Příspěvek od osobne »

Tipnul bych si, že to potřebuje vyčistit škrtící klapku.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

A kdyby jsi píchnul, tak vyčisti škrtící klapku. :hlava:
Osobně toto je BMM, tam problemy s klapkou nebývaj, jelikož to má jeden vstřikovač a právě v té klapce, čili benzín rozpouští a čistí usazeniny. To není, jako u klapek MPi, kde jde klapkou jen vzduch s bordelem z odvzdušnění klikovky. ;)
Základ je zjistit, zda je problém od zapalování nebo nedostatku benzínu. Zkus, jestli ti jdou všechny jiskry od svíček. Nepřehodil jsi kabely, když si je čistil? V zimě nebo, když je vlhko bývá často problém i ve vysokonapěťovém trafu, stálo by za to si někde půjčit jiné a zkusit to s ním.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

pověnuj se tomu nedostatku benzínu jak píše kolega výše ,
letošní zima byla krutá , kolegovi z práce odešlo na feli čerpadlo , jezdí každý den , taky jen jednou nenastartoval
dost se podceňuje n alití velfobinu do nádrže před zimou
kopi - FK

Příspěvek od kopi - FK »

Na jiskru u svíček se ještě mrknu, ale přehozený by to nemělo být - značil jsem si to a taky to chvilku stabilně běželo i na ten volnoběh, každopádně to prověrím.
To vysokonapěťové trafo = nejsem si jist, že vím kde ho hledat, takže budu muset přizvat někoho zkušenějšího :-(
Jinak jsem do té doby jezdil každý den bez problému a zároveň 2 dny před tím krachem natankoval plnou nádrž "čerstvého" benzínu.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

nikdy nevíš co natankuješ

to trafo je na konci středového kabelu k rozdělovači
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

joo, kup něco do benzínu, nějaký aditiv.
Trafo je na pravém podběhu po směru jízdy u rezonátoru a vede do něj středovej kabel z víčka rozdělovače, jak psal kolega
kopi - FK

Příspěvek od kopi - FK »

Díky za tipy kolegové. Mám po práci po večerech o zábavu postaráno ;)
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

To nepravidelne cvakani by mohlo byt i rele cerpadla. Ze by nejaky spatny kontakt? Muzes ho zkusit vyndat a pripojit cerpadlo natvrdo kusem dratu misto rele...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
kopi - FK

Příspěvek od kopi - FK »

A které relátko to je prosím tě :?: Nemám již k feldě žádný manuál.
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

Horni rada, druhe zleva... ;)
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
Odpovědět