Problém z kroužky?

MPi 1AV
AEE
smazany clen - FK

Problém z kroužky?

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravím
Už jsem to tu řešil ale potřebuju radu. Bralo mi to olej (bere) 1l/1000km
Odlučovač funguje, gufera na ventilech a na vačce jsou vyměnené, a tlaky jsou měřené a jsou dobré.
Tak proč to papá olej?
Někde jsem slyšel, že to můžou dělat stírací kroužky :?:
Déky za odpovědi
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém z kroužky?

Příspěvek od Atnarfus »

Nic jiného už to snad ani být nemůže, jestli to teda někde neteče ven.
Jít to přes kroužky do spalovacího prostoru, tak by o mělo být znát na emisích. Jaké máš hodnoty.
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

A co okolo víka ventilů? Mě se taky ztrácel olej... Tekl mi právě tam... Stačilo přetěsnit a je klid...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Je ale fakt, že netěsnost kterou vyteče litr za tisíc kilometrů se nedá přehlédnout.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Jen tak dodatek: dáva jsi spodní šroub s těsněním na vaně novej?

a jakej máš olejovej filtr?
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
smazany clen - FK

nikde to neteče motor je čistej. Víko ventilů bylo přetěsnění současně s tima gufírkama. Na emise nemůžu nemam katalyzátor :D
smazany clen - FK

Petr_Kovi píše:Tak se tam s někým domluv za kilčo,no.Podle vyššího obsahu uhlovodíků se to pozná,že to pálí olej. Na emise nemůžu nemam katalyzátor :D
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Nemyslím na oficiální. Já jsem byl nedávno u známého, taky mám podezření že to dost chlastá olej. Zatím jsem ale po výměně najel 2500km tak vím ještě prd.
Emise to nemělo nic moc, ale prošlo by to a maník co to dělá říkal, že když by to olej fakt žralo, tak by to bylo znát.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tady jsou hodnoty aut která vlastním
http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=3OYFlVKV3T.jpg

Ve sloupci fialová jsou hodnoty naměřené na fialové feldě, kterou má už léta a je v perfektním stavu (nebere olej...)
Ve sloupci zelená jsou hodnoty naměřené na zelené feldě, kterou mám od podzimu a je v relativně dobrém stavu (podezírám jí, že žere olej a to asi tak 0,3litru na 1000km, maník na emisích mi ale říkal, že to tolik nebude)

černé hodnoty se kontrolují a auto je musí splnit, šedé hodnoty se u felicií nekontrolují
smazany clen - FK

Tak tedy díky moc. Já si to necham u známého změřit a proovnam s tabulkou.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Je teda otázka, jestli se olej fakt projeví. Maník co to dělal mi ale tvrdil, že litr na tisíc u by znát byl.
Když na tisíc km projedu 70 litrů benzinu a litr oleje, tak nevím jestli se to tam ukáže.
smazany clen - FK

Jasný no. Tak uvidim zkusit to mohu. ;)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

A hoď sem naměřené hodnoty ať to můžeme porovnat.
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Výměna kvalitní sady pístních kroužků (jejich cena cca 2500,-kč za sadu) tento problém větší spotřeby oleje může vyřešit. Ovšem není to vždy pravidlem,protože také záleží na opotřebení (ovalitě),nebo dokonce i nějakému přidření jednotlivých válců/pístů motoru.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
smazany clen - FK

no já mám stejný problém.. právě ho ale řeším:) měním i ty stírací kroužky prý to hodně ovlivňuje.. tak jsem zvědavý!jinak jsem porovnával výsledky měření emisí co tu dával Atnarfus jsou o něco vyší ale né zas tak o tolik a oleje to papalo fakt hodně! uvidíme uvidíme! jo a taky ze začátku to toho oleje bere taky víc než si všechno sedne
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Mě ta zelená nějaký olej určitě brát bude. Uvidím kolik to bude za delší dobu. Řešit to ale odmítám. Emisema to projde a olej stojí proti benzinu pakatel. I když by to bralo půl litru na tisíc, tak to je pořád 50Kč na tisíc kilometrů. Jestli s tím autem za tu dobu co ho budu mít najedu 20-30k km, tak by jakákoli oprava byla nenávratnou investicí.
smazany clen - FK

Tak já jsem taky čekal až si ty gufera sednou ale podle mě když sjem najezdil od opravy 3000km by to muselo být dobré ne? Ptostě je to v prd....
smazany clen - FK

Petr_Kovi píše:Tak já jsem taky čekal až si ty gufera sednou ale podle mě když sjem najezdil od opravy 3000km by to muselo být dobré ne? Ptostě je to v prd....
hmm tak to už uje opravdu dost na to aby si vše sedlo... zavři oči a dělej že o ničem nevíš=)))
smazany clen - FK

Jak zavři oči? Já jsem za ty gufera dal 4 tácy a teďko mam dělat jako že nic? To ještě zajdu za im co to dělal a řeknu mu že to žere furt. Navíc kdybych najezdil pár kilometrů tejdně tak mi to nevadí že to papá olej. Ale když najezdim zhruba 3000km měsíčně tak je to celkem ost už :(
smazany clen - FK

Petr_Kovi píše:Jak zavři oči? Já jsem za ty gufera dal 4 tácy a teďko mam dělat jako že nic? To ještě zajdu za im co to dělal a řeknu mu že to žere furt. Navíc kdybych najezdil pár kilometrů tejdně tak mi to nevadí že to papá olej. Ale když najezdim zhruba 3000km měsíčně tak je to celkem ost už :(
no já vím promiň...
jsem zvědavý co tá moje dnes jsem ji doskládal....samozřejmě pojeb jak prase... jsem ji nastartoval motor běžel krásně tak jsem chtěl vyjet z garáže mno a průser auto se nehnulo.Tak jsme přemýšleli co se stalo a došli jsme na to že v diferáku spadly dvě kolečka co točí s poloosama takže super zítra zase zhodit převodovku a porovnat je :oops: co už no snad to bude první a poslední problém...:)
smazany clen - FK

taky mam nejspis problem s olejem,asi mi to zere neco no,je to spatne,jeli sme nedavno na chatu (tady kolega o prispevek vys z Lukova to musi znat -Rusava)no a kamos co jel za mnou mi rekl ze na krizovatce za mnou obcas vyleti cernej dym,no ale jedu na plyn,tak to musi byt jedine olej,sem z toho nestastny,podival sem se na merku a je tam min nez pod minimem,achjo:(
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

olej kouří modře
černé to je, když je moc bohatá směs a špatně to spaluje
smazany clen - FK

tomakecTD píše:taky mam nejspis problem s olejem,asi mi to zere neco no,je to spatne,jeli sme nedavno na chatu (tady kolega o prispevek vys z Lukova to musi znat -Rusava)no a kamos co jel za mnou mi rekl ze na krizovatce za mnou obcas vyleti cernej dym,no ale jedu na plyn,tak to musi byt jedine olej,sem z toho nestastny,podival sem se na merku a je tam min nez pod minimem,achjo:(
jojo hned za kopcem=))) Hmm dokud ti nesvítí kontrolka oleje není to až tak zlé ale bacha na to chce to kontrolovat mno...Mi to žralo tolik oleje že jsem ho nemusel ani vyměňovat :lol: jen olejový filtr :D a kdy jsi ho naposled dolíval? pokud ti to ale nežere víc jak půl litru na 1000Km tak bych s tím asi nic nedělal... Já se do té opravy dal a celkem mě vyšla na necelých 10tis měnil jsem i rozvody a pumpu a kupoval druhé svody pač jsem je měl prasklé ale i tak je to pálka tak nevím jestli se ti to oplatí
smazany clen - FK

Tak po dlouhém trápení je problém vyřešen. Gufírka se nejspíš "usadili" a olejová měrka se nehla po 1000km to předtím byla hnedka zase na "nule". Takže pokud někdo bude dělat tuhle opravu mít s tim strpení a ještě chvilku dolívat a ne hendka reklamovat :!:
smazany clen - FK

Petr_Kovi píše:Tak po dlouhém trápení je problém vyřešen. Gufírka se nejspíš "usadili" a olejová měrka se nehla po 1000km to předtím byla hnedka zase na "nule". Takže pokud někdo bude dělat tuhle opravu mít s tim strpení a ještě chvilku dolívat a ne hendka reklamovat :!:
:) super! já dnes poprvé vyjel po generálce tak uvidíme jak to bude papat
Odpovědět