údržba motoru

MPi 1AV
AEE
lubosstefan

údržba motoru

Příspěvek od lubosstefan »

Dobrý den..Mám takový problémek..sem tam mě moje felda při přechodu na volnoběch chcípne..ale drží normálně..nevíte čím to je?? mám tohle auto necelé 2 měsíce..mám 1,6 GLX..jo a ještě bych chtěl poprosit o nějaký návod na údržbu a čištění škrtící klpaky atd?? pls..děkuju předem
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: údržba motoru

Příspěvek od Atnarfus »

Zaměřil jsi se správným směrem. Chce to vyčistit klapku a udělat základní nastavení.

http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =22&t=3666
lubosstefan

Díky..ale nevíte jak se to dělá?? jak se to dá nastavit do základního nastavení a kde?? a ještě jednu otázku mám..když jedu 70km/h tak slyším docela hlasité hučení v zadních kolech
lubosstefan

jo a lidi..kolik vám to tak jede?? mě se zdá že to moc netáhne.. při 120km/h je 3000otáček..je to normální?? se mi to zdá moc vysoký ne?? nedusí se motor??
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

S tebou je ale legrace! :D :) To základní nastavení ti udělá ten,kdo má buď speciální diagnostické zařízení nebo software VAG-com nainstalovaný v počítači.Oboje potřebuje speciální kabel na připojení k diagnostické zásuvce OBD II,která je v autě u pojistkové skříňky.A ten dotyčný tomu musí rozumět.
lubosstefan

tak víš co..jsem stvořenej pro legraci :-D ale teď vážně..takže to mám šoupnout do servisu jo?? no to zas bude pálka beztak!! ty najdou zábavu na všem :lol: :lol: to asi strčím kámošovi...a nevíš co s tím hučením v zadních kolech??
smazany clen - FK

Zkus to u kámoše zdvihnout a prudce zatoč kolem.Jestli to udělá hučivý zvuk,tak je to ložisko.Kvalitní FAG je do 250 korun.Je to stejný na golfa,passata a tak.
lubosstefan

Ok..skusím až přestane pršet..díky..jinak kdybych mohl mít ještě otázku..nevíte jak to je s přepisem?? jsem již napsaný ve velkým techničáku..ale potřebuju udělat registraci vozidla..musí se i dělat evidenční kontrola?? je to nějak časově omezeno??
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

lubosstefan píše:Ok..skusím až přestane pršet..díky..jinak kdybych mohl mít ještě otázku..nevíte jak to je s přepisem?? jsem již napsaný ve velkým techničáku..ale potřebuju udělat registraci vozidla..musí se i dělat evidenční kontrola?? je to nějak časově omezeno??
Při přepisu na nového majitele se musí dělat evidenční kontrola, nesmí být starší víc jak 10 dnů nebo můžeš mít novou STK, také ne starší 10 dnů a v protokolu o STK musš mít dopsáno, že slouží i jako evidenční kontrola a protokol musí být napsaný na toho, kdo chce auto přihlásit na sebe.
Jinak po odhlášení auta, by jsi ho měl přihlásit do 8 dnů, ale nikdo to moc nehlídá.
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

No Evidenční kontrola bejt musí pokud je to z kraje do jinýho kraje prodané. Myslím si, že to tak je, ale ruku do ohně kdybych musel, tak bych jí tam nedal :-). jinak s tím základní nastavením to musíš k někomu, jak řikal Jos na VAGA. Jinak asi nic jinýho nepomůže a pochybuju, že by si to samo bez základ. nastavení sedlo. A s tím ložiskem je to asi tak, že by mělo se točit volně bez vůle, což vyžaduje zase přesnost a hlavně, jestli myslíš, že ti hučí to ložisko, tak zvednou-zkontrolovat vůli a zatočit, jak řikal Jos. A hned pozná i neznalec, že neni něco ok. Takový kovový dření vyloženě se hned pozná.
lubosstefan

Díky moc chlapi!!! skusím to hnedka..na evidenčku zajedu ve středu..a to auto je z prahy já jsem z Jihlavy,takže to mám jasný :lol:
hanz2

Příspěvek od hanz2 »

Píšeš žě při 120 km/h máš 3000ot/min to já mám tak při 105km/h.By mě zajímalo jak to teda má být.Kolik vám to jede při těch 3000ot/min
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

hanz2 píše:Píšeš žě při 120 km/h máš 3000ot/min to já mám tak při 105km/h.By mě zajímalo jak to teda má být.Kolik vám to jede při těch 3000ot/min
No mě se to zdá taky nějak málo otáček při takové rychlosti... mam to taky kolem 100 km/h....
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Feldy se starým xichtem jedou při 3000 otáčkách fous přes stovku. S novým xichtem to jede při 3000 otáčkách 110.
smazany clen - FK

Já mam feldu rok 97 a při 3000ot/min mi to jede přesně 110km/h
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

A je to felda před faceliftem, nebo až po?
Nová maska se dělá od srpna 97. Ty po faceliftu mají pětku trochu delší.

Taky musíme brát v úvahu nepřesnosti tachometru a otáčkoměru.
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

No a taky záleží na rozměru pneu-každý +-rozměr nahoru nebo dolů v rozměru kola je znát
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tam můžeš mít klidně kola od traktoru, ale na vztahu otáček a rychlostí na tachometru se nic nezmění. Mění se reálná rychlost, ale to tachometr netuší.
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

K té klapce: Já jí čistil už párkrát a nikdy jsem nepotřeboval jít na základní nastavení... A i kdyby nedržely otáčky, tak během pár set kilometrů se to srovná samo...
smazany clen - FK

to je pravda. Jinak je to felda před faceliftem ;)
Odpovědět