Škubání auta

MPi 1AV
AEE
Dvori - FK

Škubání auta

Příspěvek od Dvori - FK »

Zdravím,
i když bude těžké odhadnout závadu na motoru, přesto se pokusím zeptat.
Máme auto (škoda felicia 1.6 Mpi) už 15 let a je to cca 2 roky co nám začal blbnout motor. Při ubrání a přidání plynu vždy škubne motor, nejcitlivější to je na rychlostní stupeň 1 a zvyšováním rychlostních stupňů se citlivost zmenšuje. Abych upřesnil závadu, tak auto vždy škubne při velmi citlivém sundání nohy z plynu - úplně a vždy při opětovném velmi citlivém přidání plynu.

Už jsme byli u autorizovaných servisů a žádny problém neshledali.

Nevíte někdo, co by s tím mohlo být?

Odkaz na auto:

http://www.youtube.com/watch?v=VjwnTtxW ... AAAAAAAAAA
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Re: Škubání auta

Příspěvek od lukydm »

Snimac nasavaneho vzduchu...Skus ho odpojit, ci sa nieco zmeni :D Popripade skusit cez VAG jeho funkcnost alebo si od niekoho pozicat a vymenit ;)
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Mne to robilo tiež, považoval som to u tej mrchy za normálne :D , našťastie už ju nemám.
JoS

Příspěvek od JoS »

Na to mají vliv dvě věci:ten snímač teploty a tlaku nasávaného vzduchu a ještě větší vliv regulátor tlaku paliva ve vstřikovací liště,ten je taky podtlakově řízený hadičkou ze sacího potrubí.Při přidání plynu skokově zvýší tlak paliva ve vstřikovačích,při ubrání a volnoběhu ho sníží.Je to proto,že takhle bleskově lambda sonda nedokáže reagovat.Měl jsem stejný problém.Dal jsem tam starší použité to čidlo tlaku a teploty.Trochu se to zlepšilo.Pak ten regulátor tlaku paliva.Zlepšilo se to velmi výrazně.Možná by neškodilo překontrolovat,jestli těsní ta podtlaková hadička k regulátoru.Pokud neseženeš sponku na tak tenoučkou hadičku,tak to stáhni zvonkovým drátkem,nebo ji na ten nátrubek přilep(pozor-neucpat to)Jak to netěsní,tak to NEFUNGUJE! :(
Odpovědět