káble pre autorádio

dotazy a rady na vše kolem hudby
pekos - FK

káble pre autorádio

Příspěvek od pekos - FK »

Zdravím! Chcem si natiahnuť nové káble ku autorádiu. Hlavne kvôli bezpečnosti a aj kvôli tomu že káble ktoré tam mám nie sú kompletné... Takže chcem to natiahnuť podla isso konektoru ktorý je v Návodoch a radách... Takže pekne po poriadku: Tie prvé dva vývody(smart vol. a Nute) treba to zapájať?? ak hej tak odkial mám ťahať káble.. vývod 3 je nezapojený.výv.4 je jasný... ten ide od baterky, výv.5 tam sa asi privedie tiež +12V či?? výv.6 tomu som trocha nepochopil to mám kábel potiahnuť od spínača na parkovačiek? výv. 7 je od spínačky. Na ktorý konektor to mám zapojiť (na spínačke),výv.8 je jasný kostra čiže - baterky. Káble na reproduktory sú v poriadku. Keby sa dalo poprosím aj nejaké foto. Za vaše rady a reakcie vopred ďakujem :)
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Re: káble pre autorádio

Příspěvek od fancarhifi »

...nevím odkud jsi čerpal informace, ale pro teb jsou důležité v napájecím konektoru jen 3 pozice :!:

7 - stálé + 12V (z baterie)
8 - kostra
4 - spínané +12V (může být spojené se stálým, ale podle modelu autorádia)

...na pozici č.5 napojíš napájecí kabel ant. zesilovače.To vše do tohoto konektoru...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... ajeci-cast

...kabely k reproduktorům zapojíš do tohoto konektoru...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... orova-cast

...do nich budeš potřebovat tyto piny...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... O-konektor
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
pekos - FK

Zdravím! Tak tím pádom to mení moju sytuáciu , lebo tieto tri káble už mám v aute. Ja som si myslel že budem musieť zapájať všetky piny na konektore. Príspevok som písal podla konektoru ktorý je v návodoch a radách. A ešte ako zistím či je funkčný kábel od spínačky? Mal by som na ňom niečo namerať? oproti zemi? A ten konektor 5 je tiež +12V alebo?? Ale ďakujem za príspevok :)
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...od spínačky kabel není...jen pokud by jsi měl model 2000 s frézovaným klíčem...jaké máš rádio?

na konektoru 5 v ISO rádia je spínaných +12V pro el. naténu (modrý kabel) ten bude naproti kabelu od antény.
pekos - FK

Pítam sa preto lebo mám oba konektory aj pre rep. aj pre nap. odcvaknuté,preto sa pítam aby som pri zapojení autorádia nemal preblémy... a mám NT felície r.v. 9/1998 A autorádio budem mať v dohladnej dobe... robím vo felde zvuk..
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...potom si zkoušečkou z ucvaknutých kabelů najdi jen ty kabely co budou potřeba...tzn. jak plusové tak kostru...k reproduktorům natáhni pak nové kabely...pokud budou repro na rádio tak 1,5qmm a pokud na zesiovač tak 2,5qmm
pekos - FK

tak už čo to mám porobené len teraz budem dorábať subwoofer do kufra 12"tuba :) Už mám najdených +12V od baterky(červený), Kostru(hnedý), a ešte je tam žltý ten bude asi od spínačky... aj tak ďakujem za postrehy... :)
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...pro SW budeš potřebovat jiné kabely.... :!:

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... ek-AT10KIT
pekos - FK

viem o tom že tam ku tomu SW budem potrebovať nové káble... ale do zadu na ovály budem využívať káble čo boli vo felde od výroby lebo do dverý a do zadu už mám káble natiahnuté a plne funkčné... a tie si myslím že budú stačiť... lebo výšky chcem ťahať s rádia a na SW mám osobytny AMP. To preto lebo naša felda je rodinná využíva ju aj otec.., proste len aby tam niečo hralo... :D
Odpovědět