Divný zvuk v sání

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Lunaris - FK

Divný zvuk v sání

Příspěvek od Lunaris - FK »

Zdravím,

mám Felinu 1,3 BMM 50kw, rok výroby 95, najeto lehce přes 200k. Někdy během těch ruských mrazů před pár týdny ráno po nastartování začal motor vydávat podivný zvuk, jakoby bzzz, nejdřív jsem to nijak neřešil, jelikož to takřka okamžitě přestalo, ale před pár dny už se to dostalo do stádia, kdy to bzučí celkem dost. Nejvíc při přidání plynu. Díval jsem se do motoru a evidentně to jde z té tlusté trubky, která vede zleva pod ten kryt s třemi velkými šrouby (hlava sání?). S autem jsem začal jezdit asi před rokem a nevyznám se v tom, tak mě omluvte za nemotoristické výrazy. :oops: Snažím se průběžně dovzdělávat.
Dělá to jenom za studena, jakmile se motor po několika minutách zahřeje, přestane to. Měl jsem to u známého, který to rozdělal, ale prý tam nic nenašel. Teď to dělá o něco méně, ale úplně ten zvuk nezmizel. Neporadil by mi někdo, čím by to mohlo být? Ještě podotknu, že na jednom z těch tří šroubů na hlavě sání je zřejmě uražený závit, jelikož nejde vůbec utáhnout a protáčí se. Auto jezdí na LPG.
Předem díky za rady a tipy.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Divný zvuk v sání

Příspěvek od Kuladmin »

To cerny kam vede ta hadice /trubka je filtrbox kde je vzduchovy filtr. Ale v cem je chyba kdyz to navic dela jen za studena tezko rict kdyz to clovek neslysi. Nezni to jako sajici vzduch? JE to jen o zvuku, nebo se to projevuje treba i na otackach motoru apod?
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

když je špatná gumička na víčku od oleje, taky to dělá bzzzz :) když je to studený
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Možná by to ten zvuk chtělo nahrát a nějak to semka dát nemůže ti třeba klíňák prokluzovat?? pač mi tam též něco pískalo pak jsem došel na to, že je to klíňák tak jsem ho pošplíchal tio sprejejm na klíňáky, ale stejnak to píská furt musím ho vyměnit :-)
Lunaris - FK

Příspěvek od Lunaris - FK »

Kuladmin píše:To cerny kam vede ta hadice /trubka je filtrbox kde je vzduchovy filtr. Ale v cem je chyba kdyz to navic dela jen za studena tezko rict kdyz to clovek neslysi. Nezni to jako sajici vzduch? JE to jen o zvuku, nebo se to projevuje treba i na otackach motoru apod?
Dá se říct, že to zní jako sající vzduch, ale jako by cosi bránilo jeho úplně plynulému průchodu. Je to jenom o tom zvuku, nějaké divné chování motoru jsem nezaznamenal. Teď si ještě vybavuju, že mi známý říkal, že tam byla troška nějaké emulze, když to rozebral.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Ta emulze ale byla spis na vicku na olej na viku ventilu. Ale pokud ten zvuk jde z toho sani vzduchu mozna se ti rozpadla klapka na sani teply vs studeny vzduch je to na te casti trubky co vede do toho filtrboxu. Mozna by bylo dobre dat to poslechnout nekomu kdo tomu rozumi nebo ma i feldu apod. Takhle ti my tezko reknem a poradime.
Odpovědět