nechce startovat kdyz ji chcipnu a nebo mi chcipne

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
lincik - FK

nechce startovat kdyz ji chcipnu a nebo mi chcipne

Příspěvek od lincik - FK »

Nevim co stim když přídu třeba ráno tak chitne na poprvi a pak ujedu třeba 1kila a chcipnu ji.A pak už nechce nastartovat a třeba po 5 min zase chitne.To sami když mi chcípne při rozjezdu. Už sem vyměnil svíčky a novej zduchovej filtr. koupil sem ji před tejdnem a prej tam bylo měněný čidlo otáček a cívka (vypadaj nove ani nejsou špinaví)
satik
Kontaktovat uživatele:

Re: nechce startovat kdyz ji chcipnu a nebo mi chcipne

Příspěvek od satik »

Možná zapalovací cívka kolabuje si teda myslím, že by tom ohlo být ono
naj - FK

Příspěvek od naj - FK »

Těžko se to odhaduje, podle příznaků toho může být víc. Obecně řečeno-když chcípne jsou dvě možné příčiny jak praví klasik:buď není co zapálit nebo čím. Jediná rada k tomu-když závada nastane,vytáhnout svíčky /pokud možno co nejdřív/ a zjistit zda jsou mokré a zastartovat s nasazenýma svíčkama na kabelech a položené nejlépe na čelu karoserie/na krytu ventilů to nemusí být zřetelé-může být odizolované těsněními/.Bez pomocníka-zapnout klíček zapalování/samozřejmě vyřadit/ a na starteru sundat tenký káblík a pomocí drátu nebo šroubováku násuvný konekr na stykači propojit s +na silném kabelu od aku.Promiň, že to píši takhle polopaticky,nevím jak jsi technicky zdatný-takže bez urážky.Po vyloučení jedné z možností /zkusit třeba po víc zastavení/ se dá typovat na další možnosti.Pak se dá pokračovat v radách.
lincik - FK

Příspěvek od lincik - FK »

hele tak sem koupil novi cidlo otacek a jeste me ceka koupit novej rozdelovac a hlavni civka na elektriku
Odpovědět