Problem s teplymi starty
-
Jamie - FK
Problem s teplymi starty
Zdravím kluci,jsem tu novej.Mám problém s motorem když je zahraty tak lze stěží nastartovat,ale jakmile je studenej tak chytá hned.Vím že takové téma už tu je,ale všude se píše že je potřeba vyměnit čidlo vody tak nevím jestli se tím myslí teplotní čidlo nebo termospinac na chladici.Díky za všechny rady
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problem s teplymi starty
Termospínač na chladiči spíná/vypíná jen ventilátor na chladiči, se startem, resp. chodem motoru obecně nemá nic společného, takže je řeč o čem...?
A když už hledáš a podobné téma najdeš, tak v něm prosím pokračuj, není potřeba milion témat k tomu samému
A když už hledáš a podobné téma najdeš, tak v něm prosím pokračuj, není potřeba milion témat k tomu samému
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Jestli nemyslel Termostat 
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
satik: Ty máš v těch pojmech ještě větší guláš, co?
Ten už s tím tuplem nemá nic společného...
-
Jamie - FK
Četl jsem tu že se má vyměnit čidlo teploty takže to je to čidlo v tom termostatu?
-
VAN3R
- Kontaktovat uživatele:
Ja som mal presne takýto istý problém.....Ked sa motor zohrial nevedel som ho nijako nastartovat,ale akonahle vychladol chytil na prvy krat....Vymenil som hádam vsetko ako napr: zapalovaci modul,sviecky + kable,snimac teploty motora (termostat) a potom este stale som mal ten isty problem......Jedneho dna mi moj dobry kamarat poradil,ze na feliciach väcsinou odchadza snimac teploty nasavaného vzduchu....tento snimac sa nachadza odzadu na sáni......Akonahle som tento snimac vymenil uz mi zacal aj za tepla na prvy krat startovat......Doteraz nemam stym ziadny problem.....
-
naj - FK
VAN3R-to je přesně to čidlo teploty vody pro ŘJ,na víčku termostatu je čidlo pro teploměr na palubce/jednopinové/ a čidlo teploty nasávanáho vzduchu je u BMM ve víku škrticí klapky-velikost asi skleněná hlavička špendlíku.U novějších verzí BMM je ve víku termostatu čidlo zdvojené /čtyřpinové/ pro ŘJ a palubku/jako u MPI/.Již to tu bylo mockrát probráno.
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Jura_Favorit: nevim cosemka pleteš čidlo ventilátoru ... o tom taky neni řeč 
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
satik: pokud umíš číst, tak si laskavě přečti, jak zněl dotaz a na co jsem reagoval, pak se nad tím zkus zamyslet (tos měl asi udělat hned na samém začátku) a potom bys mohl teoreticky i pochopit, o co tady vlastně šlo...
Já nepletu na rozdíl od Tebe nikam nic.
Jamie píše:... všude se píše že je potřeba vyměnit čidlo vody tak nevím jestli se tím myslí teplotní čidlo nebo termospinac na chladici.Díky za všechny rady
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Jura_Favorit On se baví celou dobu o čidlo co je v termostatu a ne na cladiči.... neřeš .. zbytečné tady řešíme neřešitelné
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
satik: neřeším nic, to jenom Ty evidentně neumíš číst (a to jsem to v té citaci ještě extra ztučnil a podtrhl) nebo přemýšlet nad tím, co čteš...
HOWGH
-
Jamie - FK
Tak díky už teda vím co teda vyměnit a lze ten snimac nasav. vzduchu kúpiť v kelly či benexu?
-
naj - FK
Chlapci klídek.Nedorozumění se vloudí a nevznikne přece z toho třetí světová!Tazatel teď v tom má pěkný guláš.Dotaz na Jamie.Máš vůbec jednobod tj.BMM? U staršího provedení BMM je na zadní straně sání v okruhu předehřevu vody čidlo teploty pro řídicí jednotku/a na víku termostatu jednopinové pro palubku/,u MPI na přibližně stejném místě ústící do prostoru sání je čidlo teploty nasávaného vzduchu.U BMM je čidlo nasávaného vzduchu pevnou součástí víka klapky.Tak si vyber.
-
Jamie - FK
No jasné že mám BMM ten snimac je uložen nad vstrikovacem
- satik
- Kontaktovat uživatele:
nevím co to je za šalamouna já už jsem to dořešil 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
zajdi přímo do škoda salonu , tam se domluvíš , řekneš rok výroby typ motoru , a v počítači ti to najde , a pokud to nebudou mít ve skladu tak ti ho objednají
je to toto http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... licia.html
je to toto http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... licia.html
-
Jamie - FK
Tak dobrá to kupim,ale pro jistotu zmerim odpor toho snimace
-
Jamie - FK
Tak dnes jsem to premeril na studenym motoru a merak ukazoval 0,06 ohmu.Je ten snimac dobry?
Snímač teploty nasávaného vzduchu má mít při 10°C odpor ca 3800 Ohmů, při 20°C 2650 Ohmů
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
zde se jedná o snímač teploty vody , je sice na sacím potrubí ale zašroubovám do prostoru vody
snímač teploty nasávaného vzduchu : 30°C - 1500-2000 ohmů , 80°C - 275 - 375 ohmů , tento snímač je v tělese klapky
snímač teploty nasávaného vzduchu : 30°C - 1500-2000 ohmů , 80°C - 275 - 375 ohmů , tento snímač je v tělese klapky
Aby to bylo úplně jasné:
Snímač teploty nasávaného vzduchu je u motoru 1,3 BMM v tělese škrticí klapky a má označení G42.
Snímač teploty chladicí kapaliny pro řídicí jednotku je u motoru 1,3 BMM zezadu v sacím potrubí a má označení G62.
A oba tyto snímače mají úplně stejné teplotní charakteristiky.
Takže pro oba snímače platí následující hodnoty:
0°C 4900 až 6500 Ohmů, průměr 5700 Ohmů
10°C 3300 až 4300 Ohmů, průměr 3800 Ohmů
20°C 2300 až 3000 Ohmů, průměr 2650 Ohmů
30°C 1500 až 2000 Ohmů, průměr 1750 Ohmů
40°C 920 až 1380 Ohmů, průměr 1150 Ohmů
50°C 685 až 945 Ohmů, průměr 815 Ohmů
60°C 530 až 670 Ohmů, průměr 600 Ohmů
70°C 390 až 500 Ohmů, průměr 445 Ohmů
80°C 275 až 375 Ohmů, průměr 325 Ohmů
90°C 200 až 280 Ohmů, průměr 240 Ohmů
100°C 145 až 220 Ohmů, průměr 182,5 Ohmů
Tyhle hodnoty platí pro snímače teploty chladicí kapaliny pro řídící jednotku pro všechny benzínové motory feldy, tj. 1,3 BMM, 1,3 MPI i 1,6 MPI, a zároveň také pro snímače teploty nasávaného vzduchu pro motory 1,3 BMM a 1,3 MPI.
Snímač teploty nasávaného vzduchu je u motoru 1,3 BMM v tělese škrticí klapky a má označení G42.
Snímač teploty chladicí kapaliny pro řídicí jednotku je u motoru 1,3 BMM zezadu v sacím potrubí a má označení G62.
A oba tyto snímače mají úplně stejné teplotní charakteristiky.
Takže pro oba snímače platí následující hodnoty:
0°C 4900 až 6500 Ohmů, průměr 5700 Ohmů
10°C 3300 až 4300 Ohmů, průměr 3800 Ohmů
20°C 2300 až 3000 Ohmů, průměr 2650 Ohmů
30°C 1500 až 2000 Ohmů, průměr 1750 Ohmů
40°C 920 až 1380 Ohmů, průměr 1150 Ohmů
50°C 685 až 945 Ohmů, průměr 815 Ohmů
60°C 530 až 670 Ohmů, průměr 600 Ohmů
70°C 390 až 500 Ohmů, průměr 445 Ohmů
80°C 275 až 375 Ohmů, průměr 325 Ohmů
90°C 200 až 280 Ohmů, průměr 240 Ohmů
100°C 145 až 220 Ohmů, průměr 182,5 Ohmů
Tyhle hodnoty platí pro snímače teploty chladicí kapaliny pro řídící jednotku pro všechny benzínové motory feldy, tj. 1,3 BMM, 1,3 MPI i 1,6 MPI, a zároveň také pro snímače teploty nasávaného vzduchu pro motory 1,3 BMM a 1,3 MPI.
-
Jamie - FK
Tak kluci vyměnil jsem to čidlo teploty a ujeli jsme cca 50 bez vypnutí motoru mezitím teploměr furt byl na dolní pozici a přitom foukal teplej vzduch,poté jsme nechali běžet na volnobeh a teploměr vlezl do poloviny,tak jsme zas jeli a teploměr ukazoval skoro v dolní části,prostě klesl,ale ventilátor na chladici vůbec nebezel,poté jsem schválně vypl motor a vyložil věci a znova chtěl nastartovat a nic,tak nevím co tedky 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
ta teplota - termostat , špatný brzo otvírá
to startování - máš immo ?
to startování - máš immo ?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
ano je to špatně teplota motoru by měla být kolem 90° (různé prameny uvádějí různé hodnoty , 75 - 105 °C)
problém se starty : jak stará je baterka ? , prohlídni všechny konektory jestli něde není zaoxidováno , co zapaovací trafo ? zkus si od někoho půjčit a srovnat jestli to funguje , kabel od trafa , palec , víčko rozdělovače
problém se starty : jak stará je baterka ? , prohlídni všechny konektory jestli něde není zaoxidováno , co zapaovací trafo ? zkus si od někoho půjčit a srovnat jestli to funguje , kabel od trafa , palec , víčko rozdělovače
-
Jamie - FK
Dobře vše zkontroluji a baterka už asi bude stara,protože byla už v aute,ale točí dobře
Jo a termostat mám koupit aby se otvíral při 90?
Jo a termostat mám koupit aby se otvíral při 90?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
termostat má otvírat při 88° ,
tou baterkou to být může ale taky nemusí ,
chtělo by to aby jsi měl s kým díly měnit , tak se to dá zjistit dost rychle
ni c nezkazíš když nejdřív koupíš palec víko a kabely
tou baterkou to být může ale taky nemusí ,
chtělo by to aby jsi měl s kým díly měnit , tak se to dá zjistit dost rychle
ni c nezkazíš když nejdřív koupíš palec víko a kabely
-
Jamie - FK
Tak kluci vyměnil jsem palec a vicko a kabely a hned se ten motor zklidnil má pravidelnej chod a startuje i teplý,SUPER!
a ten termostat ještě vymenim,díky všem za rady