Nezhasíná kontrolka nabíjení
-
de1dek - FK
Nezhasíná kontrolka nabíjení
Dobrý den jsem tu nová,pečlivě jsem si přečetla i našla odpověď( alespoň si to myslím),přesto se DEThci ujistit o správnosti odpovědi.Tedy:volnoběh-kontrolka žhne,při zvednutí otáček se jntenzita svítivosti zvětšuje,naměřené hodnoty odpovídají normálu i při zátěži.Viditelně vyměněný regulátor,nový,lesklý,nezasraný.Kontakty viditelně očištěné.Lze tedy použít tehdejší odpověď:vadný dob.můstek?Nerada bych zbytečně kupovala ND,které nepotřebuji.Filda 136 Mpi,koupená před 4 dny,před 3 lety taky filda 4 roky-vyměněný regulátor a klid,tenkrát to ale odnášela baterka,po jízdě se těžko startovalo,teď baterka OK,až na to svícení,dost mě to znervozňuje.Dík za odpověď.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nezhasíná kontrolka nabíjen í
No ve své podstatě ano.Tohle bývá nejčastěji projev vadného diodového můstku.Ale...on třeba nemusí být vadný,jen třeba může být špatný spoj - diody jsou letované a stává se že se spoj vyklepe a pak to zlobí také.Nejlepší je alternátor rozebrat,proměřit můstek případně opravit/přeletovat a kupovat nový bych nechal až jako poslední možnost.
-
de1dek - FK
Re: Nezhasíná kontrolka nabíjení
Děkuji za odpověď,ještě mě napadla možnost,při kvalitě výrobku z Číny pochopitelná,že regulátor sice reguluje,ale nespíná kontrolku,po zkušenostech s altíky od Š110 až po fildu toti ž preferuji názor,že altíky hravě přežívají auto,takže to čarování s diodami se mi nezdá,ale dávám za pravdu zkušenějším.Zkoušela jsem i ukostření,řemen,kabel z +B jde přímo na + baterii,takže zůstává opravdu ten můstek.Ještě jednou dík.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No ano,i to je možné.Vyměnit - nejlépe - zapůjčit nový regulátor je nejednoduší čím začít.Pouze dva šroubky a je venku.Na demontáž a rozebrání alternátoru už je potřeba nějaké to nářadí a znalosti.
Nejlepší bys měla pokud napíšeš odkud jsi a třeba bude nějaký ochotný klubák poblíž který by ti s tím pomohl.
EDIT...aha.už vidím...Brtnice
Nejlepší bys měla pokud napíšeš odkud jsi a třeba bude nějaký ochotný klubák poblíž který by ti s tím pomohl.
EDIT...aha.už vidím...Brtnice
-
de1dek - FK
Zdravím,pro úplnost:vyřešeno za 1500 kč i s prací.(repasovaný).A je po problému.Ještě jednou zdravím.