VELKY ORISEK - za jizdy se chova jako by dosel benzin

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
6host - FK

VELKY ORISEK - za jizdy se chova jako by dosel benzin

Příspěvek od 6host - FK »

za jizdy se chova jako kdyby dosel benzin, pomuze na to kdyz se prislapne plyn, napred to delalo jednou za cas,ted se neda jet jinak nez ze se porad hybe s plynovym pedalem nahoru a dolu
- svicky ok
- zapalovaci kabely vymeneny
- cerpadlo paliva vymeneno
- pal. filtr vymenen pred 10tkm - nezda se mi ze by byl ucpany, bahno jsem netankoval
- vymenena civka
- vymeneno vicko rozdelovace
- vymenen BMM vstrikovac
- zavady v diagnostice pri nastartovanem motoru zadne nepise
- v diagnsotice je teplota vody v poradku, pri ohratem motoru ukazuje kolem 90 stupnu
- otacky v diagnostice se rovnaji otackam na otackovmeru nebo ne? hodnoty se shoduji
- serizeny ventily

uz me nenapada co by to mohlo byt, posledni tri veci ,ktere me napadly a jeste jsem nezkousel je cidlo otacek,lambda a ridici jednotka motoru
- s odpojenou/vadnou lambdou by to ale melo normalne jet akorat s vysokou spotrebou je to tak?
- poradte nekdo, nebo se z toho uz zcvoknu :)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: VELKY ORISEK - za jizdy se chova jako by dosel benzin

Příspěvek od Kuladmin »

Cidlo polohy klikovky - skus si ho nekde pujcit - nejak e osvedcene a ne nejaky polsko turecky smejd.
6host - FK

- vymeneno cidlo polohy kliky
- vymeneno cidlo teploty vody pro RJ
- vymenen palovovy filtr
- vymenena RJ
Zadna zmena :lol:
posledni co me napada zkusit je vycerpat benal z nadrze a nalejt tam jinej, nic jineho uz me nenapada
nekoho jeste ano?
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

dela to hnedka po startu nebo az se zahreje? lambdu zkus odpojit, pokud dava udaje na prd ale v toleranci, nepojede to vubec. V prechodovych rezimech motoru jednotka na lambdu obvykle kasle, to by mohlo vysvetlit to, proc musis hybat s pedalem..
6host - FK

napred to delalo po zahrati,ted to dela porad, diagnostika teda vzdy vadnou lambdu nemusi odhalit? zkusim dik
6host - FK

no taks mel pravdu :), po odpojeni lambdy je to relativne v poho, asi to tezko muze byt tak cista jizda jako s ni, ale aspon se s tim uz da jezdit :) dik
Pavlas

Příspěvek od Pavlas »

Mám obdobný problém, nastartuju naprosto v pořádku, ujedu tak 15-20km bez jakýkoliv potíží (výkon v pořádku), pak z ničeho nic prostě párkrát poskočí a chcípne. Když se pět minut počká zase jde nastartovat, krásný čistý chod. Bohužel poté ujede tak kilometr a zase chcípne :(

Vymenen: Halluv snimac (cidlo otacek), Čerpadlo, cívka, palivovej filtr, kabely...
Zkontrolována kostra na převodovce- lehce zoxidovano jinak ok.
Za radu jsem vděčnej :)

Fel. 1.3BMM, 50kW, 280tkm
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Tak pak už zbývá jen čidlo teplého vzuchuu nebo jak se to jmenuje a nebo umírá vstřik možná bych se podíval na palec od rozdělovače ještě
Pavlas

Příspěvek od Pavlas »

Ja myslel že váhu vzduchu má jen MPI... Palec a víko je už lehce jetej, pravda, ale to by jelo treba na 2-3, ne? a ne že to zdechne, chvilku se pocka a jede to znovu :/
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

jsem se upsal :D sry čidlo vody pro RJ zkus teda jestli máš pač já mám 96 r.v. a mám plastovej termostat ...
Pavlas

Příspěvek od Pavlas »

Ja mam 96 a taky plastovej termostat, ten byl komplet meněnej ca před rokem. (když se tomu dělala hlava kvuli oleji) Ještě něco pujde vymenit? :)
Springo - FK

Příspěvek od Springo - FK »

ahoj... mam podobny problem.. vyriesili ste to nejak?
pepa777

Příspěvek od pepa777 »

Mel jsem stejny problem, proste po zahrati jsem musel neustale hybat plyn. pedalem jinak se to totalne dusilo. Zkousel jsem vymenit lambda sondu ale i po zastrikavani uvolnovacem a i zahrivani jsem s ni pootocil jen o ctvrt otacky.Dal to neslo a bal jsem se ze znicim jak ji tak i vyf. potrubi.Tak jsem ji dal zastrikaval a rozhybaval ale otaceni se nezlepsilo ale k memu udivu od te doby auto jede v pohode,takze mozna nejake ukostreni pres vyfuky.
Odpovědět