Elektromagnetický odpojovací ventil paliva

AEF
Brabus

Elektromagnetický odpojovací ventil paliva

Příspěvek od Brabus »

Ahoj,
felicie 1.9 stála asi 2 roky a nejde teď natočit. Vypadá to že nedává naftu. Palivový filtr nový, zalitý a vypadá to že stále nedává naftu. Kde je přesně odpojovač nafty na čerpadle? Jestli jde jeho funkčnost nějak prozkoušet bez demontáže, byl bych raději. Má někdo nějaký obrázek čerpadla pro názornou ukázku?
Díky za rady.
Zbysek - FK

Re: Mgnetický odpojovací ventil paliva

Příspěvek od Zbysek - FK »

Ventil je na čerpadle na přírubě co rozděluje trubky k jednotlivým tryskám. Když se zapne zapalování, musí ten ventil na čerpadle klepnout. To je taková prvotní kontrola že funguje. Tedy poslouchej v místě čerpadla a ať někdo zapíná zapalování na první polohu. Samotný ventil odchází málokdy, ale samozřejmě by mohl být špatný když to dlouho stálo. Mimochodem máš k tomu autu správné klíčky? Jakožto diesel to samozřejmě má imobilizér, který ovládá právě tento ventil. To jestli jde elektrika na ten ventil po zapnutí klíčku zkusíš tak, že vytáhneš jeho čtyřpólovou svorkovnici (je to ta jak jsou na hraně motoru vedle čidla teploty dvě svorkovnice pod sebou stejné, tak ta spodní). Má obsazeny tři piny a právě ten třetí je hlavní na obou svorkovnicích. Když dáš třetí pin a kostru na konektoru co jde od kabelového svazku, musí svítit žárovková zkoušečka při zapnutém zapalování. Když to samé uděláš na konektoru co jde k čerpadlu, tak tam musí mezi 3. pinem a kostrou být nějkých 30ohm.
Brabus

Příspěvek od Brabus »

Díky za radu, zkusím to.

Známý servisák mi ještě radil zkusit znovu nakódovat klíč, že se to stává, když se s tím dlouho nejezdí.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Právě proto jsem se zmiňoval o tom imobilizéru jestli máš vše v pořádku. Dost by napověděla i diagnostika.
Standa7

V zimě po složitém startování za pár vteřin chcípne

Příspěvek od Standa7 »

Zdravím, prosím o radu, v zimě okolo 0, -5 stupňů se snažím startovat, startér točí pomaleji i s nabitou baterii, ale po nějaké době chytne. Po nastartování to zní jako by fungovaly 2 nebo 3 válce a někdy dokonce i všechny :) a pak to chcípne.. Dlouho se pak zase snažím o start se stejným koncem, než už vybiju baterii. Ještě před pár dny i přes postupné přidávání valců motor fungoval normálně a normálně jsem jezdil. Moc díky
nebulus - FK

Re: V zimě po složitém startování za pár vteřin chcípne

Příspěvek od nebulus - FK »

Čo tak na začiatok skontrolovať žhaviče...
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

začalo mrznout začni lít do nafty aditiva a vymen si preventivne naftovy filtr ;) - jinak jak píše kolega žhavičky
Standa7

Příspěvek od Standa7 »

Zkusím ten filtr, četl už jsem někde, že se tam může zadržovat voda nebo co :) svíčky už mám asi před 2 měsíci měněné. Díky
Standa7

Příspěvek od Standa7 »

Zdravím, tak filtr je vyměněný, ale pořád ne a ne nastartovat, žhavení funguje, ale vždy po startu hned umře, prosím prosím, ještě nějaké nápady? Ani známý automechanik si neví rady, prý mám počkat až se oteplí :)
nebulus - FK

Tak niekde viazne dodávka nafty, resp. asi nafta padá. Možností je viac, netesné hadičky, termoventil filtra, alebo stop ventil čerapadla. Skús odpojiť filter a hadičky daj do PET flaše s naftou, tým sa vylúči časť závad okolo filtra.
Standa7

Příspěvek od Standa7 »

Zdravím, věci okolo filtru jsou ok, naftu jsem dostal až k čerpadlu, odpojil jsem při startu trysku, ale ani kapka. Co by se mohlo dít s tím stop vent.? Moc díky
nebulus - FK

Občas stop ventil občas odchádza, resp. nefunguje správne. Takže skúsiť priviesť na neho 12V či cvaká a prípadne ho vybrať von a skontrolovať.
d.j.vlasta - FK

Příspěvek od d.j.vlasta - FK »

Ještě zkus zkontrolovat komplet potrubí a spoje na cestě paliva od nádrže.Může se ti zavzdušňovat palivový systém a Felda je na to obzvlášť citlivá.
Standa7

Příspěvek od Standa7 »

je to tak, díra v potrubí.. :), ted mi zmizelo i takovéto startování 1,2,3 válec po sobě a někdy za pár minut i čtvrtý.
skoda123 - FK

Re: Elektromagnetický odpojovací ventil paliva

Příspěvek od skoda123 - FK »

Zdravím oživil jsem tototo téma, jelikož mám s elektromagnetem taky problém, vyměnil jsem u dieslové felicie motor ( starý byl přidřený, špatně chytal ale šel nastartovat), po montáži motoru jsem natáhl naftu k čerpadlu a startuju nešla mě nafta , čerpadlo neklepe, elektromagnet je mrtvý, podle toho člověka co jsem od něho bral motor šel, ale sám jsem ho neslyšel, na konektoru proud jde, když propojím s původním motorem na zemi elektromagnet cvakne, zkoušel jsem připojit k vagu, s řídící jednotkou motoru nekomunikuje, po připojení k řídící jednotce imobilizéru komunikuje a píše závadu vadná řídící jednotka motoru 07711 sporadicky po vymazání vypnutí a zapnutí klíče se objeví zas , nemůže to blokovat imobilizér? - minule když jsem měnil u jedné dieslové foldy motor, tak nebyl žádný problém , otočil jsem klíčem a šla, případně jestli je tam vadný elektromagnet, tak jak ho vyměnit, jestli má někdo fígl jak rozpojit ty káblíky co k němu vedou, připadá mě že to moc rozebiratelné není a pak ješte který ten elektormagnet to je na čerpadle jsou dva a mě není jasné proč, čerpadlo lucas
Odpovědět