Uťahovací moment predné tlmiče

halmosmi - FK

Uťahovací moment predné tlmiče

Příspěvek od halmosmi - FK »

Zdravím,chcel som sa Vás spýtať,aký uťahovaci moment mám použiť na predných tlmičoch na matici piestnice M12x1,25?Niekde som sa dočítal že až 50 Nm,čo sa mi zdá veľký tlak na to guličkové ložisko.Tak by som bol rád ,keby ste mi poradili, aby som to s tou silou neprehnal.Vrchné M8 -20 Nm a spodný šroub v tehlici M10x1,25x65-65 Nm,je to takto či nie? A ešte som sa chcel spýtať,že či je dobré tie gumové horné dorazy niečím namazať?Tak to by bolo všetko,dík za odpovede.
halmosmi - FK

Re: Uťahovací moment predné tlmiče

Příspěvek od halmosmi - FK »

Tak si odpoviem aj sám,keď to nikto nevie,dočítal som sa v servisnom manuály,že je to tak ako som písal,ale aj tak je mi divné že to nikto nevedel ,takú banálnu vec.A ešte ak to niekomu pomôže,skrutku čo drží tlmič v tehlici M10x1,25x65 som celé telo obalil teflonovou páskou,čo si myslím že pri ďalšom rozoberaní mi výrazne pomôže,lebo púvodnú som musel odfrezovať,nakoľko som odtrhol aj hlavu a potom aj závitovú časť tejto menovanej skrutky, a preto som musel celú časť zobrať do roboty a tvrdokovovou frézou odfrezovať,lebo tá skrutka bola tvrdá ako sviňa,dolámal som najprv dva kvalitné vrtaky,tak som to teda radšej odfrezoval.Takže preto tá volba s tou teflonovou páskou+som to riadne namazal grafitovou vazelinou.Tak to by bolo všetko.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: Uťahovací moment predné tlmiče

Příspěvek od Ivarek »

Tak on to každý dotahuje s citem tak nějak normálně.Tady není potřeba si hrát na momenty.Na ložisko působí váha auta,ne velikost dotažení té matky.
A co se týká toho spodního šroubu,stačí ho potřít nějakou kvalitnější vazelínou...měďenou nebo se stříbrem.
Odpovědět