Pískání brzd

lui333
Kontaktovat uživatele:

Pískání brzd

Příspěvek od lui333 »

ahojte,potrebujem poradit,pripadne pomôct:po vymene brzdovych platniciek a kotucov a odvzdusneni,mi pri brzdeni isiel piskot od prednych kolies,no to by este uslo,ale postupom casu a aj teraz sa mi piskot objavuje aj pocas jazdy ked nebrzdim ci idem na neutraly alebo hocijakou rychlostou,proste pokial sa kolesa tocia tak to piska aj bez toho aby som tlacil na brzdovy pedal a je to velmi neprijemne,viete mi prosim poradit cim to môze byt?
Michal
Kontaktovat uživatele:

Re: Pískání brzd

Příspěvek od Michal »

Zatuhlé pístky brzdiče
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no budem to musiet dat rozobrat.................estre som rozmyslal,ci by to nemohli robit aj loziska na kolesach
smazany clen - FK

Re: piskanie brzd

Příspěvek od smazany clen - FK »

to mi dela porad....normalne parkrat brutalne dupni za jizdy na brzdovej pedal a dycky to prestane.....pokud ne mas to asi hodne zatuhly uz...
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no a co v tom pripade mam robit???.............lebo vlani pri vymene platniciek a kotucov to mal mechanik rozobrate a aj to cistil,zeby tam uz bolo zrele nieco na vymenu???
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

Tažko takto povedať. Skontroluj vodiace čapy, či chodia hladko. Pripadne tam dopln vazelinu a daj nove manžetky. Tiež je vhodne po 100tis km vymenit tesnenie brzd.piestu, nandať novú manžetu, a celkovo skontrolovať ako vyzerá piest. Čie nei je niekde hrzdavý.
Čo sa týka piskotu dosiek, pomáha antivibračná folia (niektore ju maju), alebo obrúsenie hrán trecieho materiálu dosky. U mojich dosiek Frenocar to pomohlo(obrusenie hran).

//Edit: hledacz - odstraněna citace, viz pravidlo č. 4
smazany clen - FK

Re: piskanie brzd

Příspěvek od smazany clen - FK »

já to mám taky.vyměnil jsem kotouče,destičky a furt to samí.asi to fakt bodou zatuhlí pístky.taky když na to párkrát šlápnu tak to přestane :D
Barvas - FK

Příspěvek od Barvas - FK »

Na destičky ( samozřejmě na tu stranu kde se dotýká píst destiček) nalepit folii, stačí taková ta silnější samolepící, případně trochu srazit hrany destiček.
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

pokud jsou brzdy takový, jaký mají být, tak písnkat nemůžou. Spíš bych se přikláněl k těm pístkům a nebo k plovoucímu uložení destiček. Nebo také to můžou dělat zalesklý plochy kotoučů a destiček.
Barvas - FK

Příspěvek od Barvas - FK »

Já nevím co tam dal, jestli origo nebo nějakou kvalitnější druhovýrobu. Ty laciný destičky nemívají nalepenou právě tu antirezonační folii, no a jestli je ta směs nějaká šitová, tvrdá atd.tak se toho pískání asi nezbaví.

//Edit: hledacz - odstraněna citace, viz pravidlo č. 4
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

je fakt, že když to neni origo a nebo ještě lepší kvalita, tak to snad pokaždý stojí za dvě věci...
Jurka - FK

Re: pískající brzdový pedál

Příspěvek od Jurka - FK »

tohle většinou dělá zadní brzda.... mrkni se do toho bubnu a promaž vše co se tam hýbe a hlavně tam jak pakny jezdí o štít... a bude klid... dávají e tam takové umělohmotné cvočky, aby ty pakny nejezdily po tom kovu a neskřípaly...
Jurka - FK

Ale bacha.... nesmí se dostat bezelína atd. na styčmou plochu paken a bubnů
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jo, dělají to zadní pakny, kašli na to, rozděláš kolo, namažeš a za měsíc ti to bude dělat zase.
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

tohle mi dela taky,myslel sem si ze to budou zadni brzdy,pomuze kdyz vymenim celisti?
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pomůže na pár měsíců, 2 - 6, podle toho, jak hodně jezdíš.
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

a jak se tomu da zamezit uplne?
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

madmaik: jedině že vyměníš auto :lol:
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

to je super :lol: to si radci zapnu radio a neuslysim to.to vam to jako dela taky?me to dela poslednich 14 dni teprv.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

madmaik píše:a jak se tomu da zamezit uplne?
Použít střeva z fábie, ty mají plastový nýt a nepíská to. Už se to tu na starém foru řešilo, ale osobně jsem to nedělal, tak přesně nevím.
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

mě to nedělalo, pak mi to začalo dělat, no a teď co jsem měnil prasátka a promazalo se to, tak to zas nedělá... ale dělat zase bude :lol: ano přesně jak říkaš, pusť si autorádio a bude to opravené natotata..
katty - FK

skřípající brzdy

Příspěvek od katty - FK »

Zdravím, chtěla jsem se zeptat, začaly mi u Feldy u sešlápnutí skřípat přední brzdy. Zadní občas při brždění ve vysoké rychlosti hučí. Ty předky mě ale vyděsily,nedávno byli měněny destičky. Je možné, že se třeba jedna destička utrhla? Díky za pomoc, ahoj, Katka :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: skřípající brzdy

Příspěvek od 103457 »

Nee pokud by se destička utrhla, respektive prasklo její péro tak by to pouze při přejezdu nerovností klepalo. Některé destičky pískaj málo s tím jde nadělat, mohou se naříznout do kříže z rohu do rohu, pomůže i srovnat brzdovej kotouč na soustruhu, na některé destičky se zezadu na styčnou plochu s pístkem lepí taková nálepka, co je součástí balení destiček, taky to občas pomůže. Těžko říct takhle na dálku
Když si vyplníš profil v uživatelském panelu, budeme vědět odkud jsi a třeba ti to zkoukne nějaký náš člen z tvého bydliště. ;)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: skřípající brzdy

Příspěvek od Kuladmin »

Kazdopadne chtelo by to komplet zkontrolovat predni i zadni, brzdy jsou na to az prilis dulezitou soucasti. Zkusit zda se vse i hybe apod.
lord_sef - FK

pri prujezdu zatackou piskaji brzdy

Příspěvek od lord_sef - FK »

prosim vas, pri prujezdu pravotocivou zatackou me piskaji brzdy, kdyz jedu tu samou zatacku s prislaplou brzdou, tak nic nepiska, cim to muze byt? kdo poradi?
lord_sef - FK

prosim poradil by me nekdo??:(
Jurka - FK

prostě zatočíš kolem.. trochu hejbne třmen a přitlačí trochu destičku a pískne to
Radon - FK

Příspěvek od Radon - FK »

Presne tak, v te zatacce se hold deska opre vice o kotouc a piskne si to. Pro sichr muzes zkontrolovat jestli ti to nahodou nepribrzduje, klasika zarezly pistek brzdice, vodici cepy, zarezle zamky desticek, znecistene (zarezle) dosedaci plochy, kde se desticky pohybuji. Jinak co mas za brzd. desky, nemas nahodou TRW?
lord_sef - FK

ano, mam TRW... ale prave ze si toho vsimam az ted posledni dobou, po zime.... na podzim to urcite nedelalo, navic kdyz jedu levotocivou zatacku tak nic nepiskne... je to mozne?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Ja se jen pridam mam tez novy TRW a piskaj jak zavodni brzdy :D Jinak vse maka jak ma i nebrzdej spatne ale to piskani no nevim nevim...
Jurka - FK

Taky mám nové desky TRW s kotoučema Brembo a pekne si pisknou... ale oproti tomu jak mi hučeli při brždění děrované feroda je to nic:)
Radon - FK

Příspěvek od Radon - FK »

Jo to pískání je prevít, při brzdění mi to osobně nevadí, ale když to píská při každým zatočení, tak bez toho se už obejdu :)

lord_sef: a fakt ti to nepřibrzďuje, když zvedneš auto na hever, jde otáčet oběma koly rukou zhruba stejnou silou? (nebo po jízdě ozkoušej, jestli jsou disky zhruba stejně teplé). Jinak osobně mám taky desky TRW a jednu chvíli mě to taky trápilo, ale teď je kupodivu klid.
lord_sef - FK

disky teple nejsou, nebo jsou ale oba stejne a ne nijak extra ale proste kdyz se brzdi tak se zahrejou... ale je me zahada ze to piska jen pri zataceni do prava
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

a mas velmi dobre namazany pojezdy plovouciho trmenu?? a pistek jde volne zasunout? Zasun pistek na max dovnitr a musi jit velmi volne hybat s plovoucim trmenem a i destickami treba pomoci sroubovaku musií jit pak ve vznikle mezere hybat.
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Taky mám TRW a při brždění to píská jak to :pig: ,je zajímavý že na zimákách to nedělalo a jak jsem dal liťáky tak to začalo pískat
lord_sef - FK

takze dnesni poznatek : pojezdy trmenu byly namazane ale pri jistotu jsme je jeste vice namazali, rohy na trmenu radne vycistili, to same desticky, pistkem jde pekne hybat a ejhle stale to piska... a zacina to piskat i pri jizde rozne, pri brzdeni to nepiska... takze vse kolem brzd nejspise bude vporadku, napada me snad uz jenom lozisko, muze to byt?
Vasek

Příspěvek od Vasek »

ložiska nepískaj, ale jenom hučí (když se projevují jak nemaj)
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
lord_sef - FK

tak dobre ale cim to muze byt?
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

to lord_sef: tohle samí jsem řešil taky.před necelym rokem jsem dával komplet brzdy nový a že jsem si s tím vyhrál ab bylo všechno cajk a namazaný a stejně ty brzd pískaj.kupoval jsem kotouče a desky od feroda a zadní obložení od feroda.jednou mě to už nasralo a pořádně jsem to protáh na dálnici a pak když jsme sjížděl na takovym dlouhym sjezdu tak jsem ty brzdy pořádně přišláp.od tý doby jsme měl na nějakou dobu klid ale pak to začalo zas pískat.jednu dobu ikdyž jsem jel rovně teď zase jen když brzdim a už na to nemám náladu, všechno co šlo jsem už řešil a nemá to cenu prostě jsou to nějaký šitový brzdy a neseděj k sobě.ještě přemejšlim že zkusim koupit nějaký destičky za pár korun co to bude dělat jinak na to prdim a už jsem si i zvyk :twisted: brzdí to brzdí a dokud to píská tak aspoň vim že tam ty brzdy jsou :twisted: :lol: táta vždycky řikal,dokud to vydává nějaký zvuky tak to znamená že to tam ještě je až to přestane znamená to že to upadlo :lol:
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
lord_sef - FK

takze asi jo, vim ze loziska nepiskaji ale huci, ale jen tak me to napadlo, takze na to asi kaslu, zkusim to poradne prislapnout brzdy a uvidime... mam desky i kotouce od TRW, cca pul roku po montazi to bylo dobre ale zacalo to asi pred mesicem sem tam nekdy to pisklo ale ted porad, takze si na to bud zvyknu nebo vymenim desky je to tak?
Barbora

Příspěvek od Barbora »

Zdravím,mam podobny problem.Brzdi mi to v pohodě,ae za jízdy mi piskaji přední kola a jak trochu seslapnu brzdu tak to prestane.Neslo nam otevrit prasatko kvuli zarezleho sroubku,prosim pomoc:)
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

Já mám stejný problém,který nedokáže automechanik vyřešit. Asi tak minulý léto jsem nechal vyměnit přední brzd. kotouče plus destičky (obyč.),od té doby vždy většinou po ujetí cca 20-50km začaly vydávat pazvuk,jako když zatáčí tramvaj. Většinou se tak děje,když točím volantem,někdy v přímém směru. Teď v létě jsem nechal měnit vše(mimo kotoučů),nové brzd.destičky TRW, pístky atd.,problém ale přetrvává. Většinou absolvuju kratší trasy,takže kvílení se neprojeví,ale při delší cestě je to nepříjemný.Automechanik připustil,že při náklonu destičky přilnou lehce ke kotouči a proto ten pazvuk. :hlava:
Metiu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metiu »

ja mam komplet brzdy ferodo.. vpredu velke chladene, v zadu kotuce golf gti a tiez mi to piska, ale len ked brzdy viac zohrejem a necham ochladit, potom to par dni piska ako stara karosa :)

dalsie minus u feroda je, ze ten material ma strasnu tendenciu vlhnut.. ked je vonku mokro, tak prve jedno-dve zabrzdenia su neprijemne, skoro vobec to nebrzdi. Akonahle sa brzdy trochu zahreju a vyschnu, tak to brzdi perfektne.. Tiez staci, ze brzdy pri umyvani auta namocim a cele sa to opakuje :roll: ale co sa da robit.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Už nějakou dobu mám brzdy v kombinaci kotouče TRW (origo balení) a desky Fri-tech. Po nějaké době začali brzdy hrozně pískat - především ve spodní třetině pedálu, např. při dobržďování apod. Teď už pískají i při mírném náklonu volantu na obě strany ani se nemusí brzdit, stačí trochu sešlápnout brzdu, nebo se pokusit vyrovnat volant a hvízdání přestane. Nějaké nápady na co se mrknout? Slyšel jsem, že se dají koupit nějaké širší pístky do brzd, které jsou lepší než origo, protože se nějak nezadírají (jak jsem koupil tak prodávám :lol: ) a taky, že origo desky mají nějakou gumovou podložku, která zabraňuje tomu pískání. Je to zvláštní, protože předtím jsem fritechy měl a nepískaly :( Díky za každou radu, kterou mi dáte než si lehnu pod auto ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

Ja jsem minulý tyden nahodil nový kotouče a destičky (origo) a zatim paráda.jsou krasne tichounky.origo je asi origo :-)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

JE to o materialu ja mam TRW oboje a piska to desne ale brzdi velmi pekne, a tak to resim radiem a kaslu na to a lide si mysli co je to za blazna - zavodnika :lol:
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Díky za hlasy
FUNice TADY
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

8.1mm, ta 8.3mm je abnormální - je to tam napsané - použije se v případě, když je uložení čepů hodně vyběhané.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Což by klidně mohl být můj případ, když to dělá to co to dělá ne ;) Díky
Díky za hlasy
FUNice TADY
Odpovědět