Prorezlá přední nápravnice

Přední i zadní
stony - FK

Prorezlá přední nápravnice

Příspěvek od stony - FK »

Vlezl jsem dneska pod auto, protože mi tam pořád něco strašně vrzalo a tlumiče to nebyly. Tak jsem zjistil, že mám dost prorezlou přední nápravnici. Jinak na podvozek ještě OK. Když jsem to pořádně prostříkal mazacím a konzervačním olejem, tak to vrzat přestalo.
Chci se zpetat jako moc je to nebezpečné mít prorezou nápravnici.
A jestli někdo ví kolik si účtuje garážník za výměnu nápravnice. Jen za práci + součástky bez nápravnice.
Dík :cry:

PS: Je prorezlá zatím jen ze přední strany po obou bocích v ohybu. Tak nevím jak moc to může vadit?
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Re: Prorezlá přední nápravnice

Příspěvek od Zdenda19895 »

Mně by na autě vadilo cokoliv prorezlé. :) O nosných částech, podvozku a podobně ani nemluvím. :o S tím bych určitě nejezdil. 8-)
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
stony - FK

No tak 30 tisíc na výměnu celého podvozku abych tam němel ani kouzek rzi orpavdu dát nechci. :roll:
13 let staré auto v hodnotě 15 tisíc bude mít podvozek orezlý vždy.
Už jsem se bavil s jedním a říkal že v tom stavu je to ještě v pohodě. Že takhle to má polovina Feld.

Mně hlavně vadilo jak to vrzalo, tak jsem to nastříkal a mám pokoj. 8-)
moskvic - FK

Příspěvek od moskvic - FK »

30 tisic si vzal kde..nikdo nerikal ze musis kupovat nove dily..na vrakaci sezenes hodne dobre dily za hodne slusne ceny..staci jenom hledat..orientacne zadni napravnice i s uchyty asi 1500-2000 tis...predni napravnice i s rameny asi 1500..plus nove silentbloky a dve az tri hodiny prace..a pokud budes chtit tak si to nechas otryskat a treba komaxit a na to alkyton co dobre drzi..celkem asi 4500 a to jsem jeste prestrelil
stony - FK

JO že se dá přední sehnat za 1500 to vím. Jen nevím kolik stojí výměna. Já to neumím vyměnit.
Jsem reagoval na to, že nechce mít na podvozku nic orezlé. To nevím jak to zařídit. Těch dílů je tam trochu více než jen nápranice. No kdybych to měl od fungovlky, tak si to zařídím. Ale jelikož jsem to koupil jako 12 let staré za dobrý peníz, tak to dávat komplet do kupy za to nestojí. Měnit postupně co je třeba.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

Stony, nebyla řeč o orezlém ale prorezlém. A to je rozdíl. :) I když já bych to nechtěl ani orezlé. ;) A nemám, po jedenácti letech na negarážovaném autě. :D
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
stony - FK

Jo tak, tak to mám PROrezlou jen tu přední nápravnici.
Jinak jen občas orezlé. Ale o to se snažím start.
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Prorezlá? Vždyť je to plech jako kráva... :? Nebylo by foto?
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
stony - FK

Plech jak kráva říkáš, tak to musím pod to vlézt znova a očistit to a pořádně se podívat v jakém stavu to opravdu je. :?
Případně hodím fotky, když se mi to i po důkladném očistění nebude zdát. Ale měl jsem dojem, že je to z té přední části prasklé a kolem toho to rezne a vrže.
stony - FK

Jura_Favorit:

Tak jsem to pořádně očistil ocelovým kartáček a ukázalo se , že je to jen povrchové. Takže plech jak kráva něco ještě vydrží.
Už jsem myslel, že po roce ježdění budu muset do auta aspoň něco investovat a ono zase nic :D
No nastříkám spodek na zimu a do jara padla.
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Vidíš, že to nebylo tak tragické ;-) Mě se to právě zdálo divné...
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Laney - FK

Napravy + cely podvozek

Příspěvek od Laney - FK »

Dnes jsem videl podvozek me feldy a byl celkem pokryty rzí,ne nijak prohnily,ale zkratka pokryty rezavou barvou . Mam se stím neco delat ? Nemuze mi naprava diky rzi prdnout pri najeti na diru a podobne ?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 12. srp 2011 19:48:36, celkem upraveno 1 x.
Důvod: porušení pravidla č. 3, příspěvky sloučeny
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

stony - FK píše:Plech jak kráva říkáš, tak to musím pod to vlézt znova a očistit to a pořádně se podívat v jakém stavu to opravdu je. :?
Případně hodím fotky, když se mi to i po důkladném očistění nebude zdát. Ale měl jsem dojem, že je to z té přední části prasklé a kolem toho to rezne a vrže.
Moje řeč. Taky jsem čistil podovozek před stříkání body před dvěma roky a byla chycená. Teď mám jít na stk a byl jsem to na stk protřepat a upozornili mě že je to prorezlé na levé straně u ramene. Dá se to vyvařit?
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Lepsi dat jinou ale varit to samo jde ale jestli je to cely orezly apod tak z toho moc uz pri ocisteni pred varenim nezbude. ;)
Patton

Příspěvek od Patton »

Zdar, tak jsem dnes zjistil , že mám nad katalizátorem pravděpodobně prorezlou nápravnici. Je tam díra asi skrz. Nechtěl sem do toho moc rejpat ale trocha materiálu se uplně rozsipala. Je to díra ve velikosti malíčku max. Kolem je to zdravý (zatim). Nechápu jak moh takovej kus plechu proreznout je to rok 98. Zatřel sem to gumoasfaltem aby to nebylo vidět a na jaře to asi zavařim. Nebo jí mam radši vzměnit ? Dík
Odpovědět