Protislunční folie - kontrola PČR

pokec o všem možném i nemožném
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Re: Protislunční folie - kontrola PČR

Příspěvek od DuDe »

Hoši nehroťte to . Tohle je poklidná diskuze a jen si vyměnujeme názory . Přece se nebudem hádat . . . Ještě se nám to tu zamče a nic se nedozvím . . .

hlavně v klidu díky :salut:
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Při technické kontrole se samozřejmě může manipulovat s autem, dělají to jak technici STK, tak policie. Ani jedni k tomu nepotřebují žádné soudní povolení, auto není dům ani obydlí. Nevztahuje se na něj domovní svoboda zaručená ústavou, takovou blbost jsem už fakt dlouho neviděl. Jen zírám, jací hlupáci mezi námi jezdí. :mrgreen:
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Ale bavíme se o silniční kontrole ,kdy mě zastaví policajt na cestě . Ne kontrole na STK !!!
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Počkej. Ty mi tu chceš říct, že se na to nemůže vztahovat porušování domovní svobody?? KDyž si to majitel a nebo osoba označí jako obydlí tak se to na to vztahuje. To samé platí u stanů. Když to bude mít jako obydlí tak se to na to vztahuje. Takže jsi hlupák maximálně ty.
A policajti nemohou manipulovat s autem.
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

:shock: Tak jinak, byl jsem u odtahu vozidla, majitel přišel, vylezl na odtahovku a uzamknul se v autě, odtahovka v tu chvíly nemohla odjet na místo přijela PČR a nebyly schopni ho z toho auta dosta, seděl v autě na odtahovce 6 hodin, pokud by se mu nechtělo na záchod seděl bytam ještě dnes. Polda ho neměl jak dosta ven, nemá ze zákona nato šanci a jinak se pleteš, auto se bere stejným metrem jako byt, čiliže pokud by chtěl do auta musel by mít to povolení, vím to. Pokud máš pochyby, optej se advokáta a on ti to poví a pak budeš koukat
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

keenworth píše:osobne - ano, musíš se řídit pokyny policie a NE policista ti nemůže vlízt do auta ani s ním cokoliv dělat, nemá k tomu ani potřebné přístroje při kontrole! proto pokud se mu po vizuélní stránce něco nezdá pošle tě na stk a pokud něco odmítneš, tak záleží na dané situaci, ale on ti v žádném případě nemůže manipulovat s autem. Tečka, končím s touhle diskuzí, říkej si klidně, že jsem slepej nebo tupej. ;)
Že nemá policie přístroje a nemůže manipulovat s autem při technické prohlídce? Se vám už musím fakt smát. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Obrázek

Obrázek

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... slo-deset/
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

No ale tenhle přístroj nemaj na technický takže stejně se nic nestane. Ale to neřešíme..
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Však já se bavím o technické prohlídce prováděné policisty.

§ 36/4 zák. č. 56/2001 Sb.
Technický stav silničních vozidel v provozu na pozemních komunikacích je oprávněna v rámci dohledu na bezpečnost silničního provozu kontrolovat Policie České republiky podle zvláštního zákona.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

A o jaké kontrole tento zvláštní zákon hovoří ? ? ?

Není psáno jestli vizuelní nebo fyzické kontrole . . . To bych se rád dozvěděl ?
Všechno hovoří tak neurčitě . . .
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Asi takhle do auta Ti policajt nevleze ;) A už vůbec ne aby jsi to šel vyzkoušet ... NEEXISTUJE ;)
.........
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

Jedna věc je udělat fotku s novináři jak kontroluju okno s fóliema a jedna věc je, donutit mě abych ty okna zavřel, prostě je mám dole a najdi v zákoně, že musim uposlechnout pokyny poldy ve smyslu, Pane řidič kontrolujeme okna, zavřete si je, není to tam a neboj chápu §4 zákona 361/2000Sb.
Polda může jen to co je v zákoně psáno, víc nesmí, civil nesmí dělat to co je v zákoně psáno, jinak si může dělat co chce.
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Speciálně pro tebe jako méně chápavého to tedy zopakuji, aby jsi příště věděl, že musíš uposlechnout výzvy policisty při výkonu jeho pravomoci. ;)

§ 47/1a) zák. č. 200/1990 Sb.
Přestupku se dopustí ten, kdo neuposlechne výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci.

§ 47/2 zák. č. 200/1990 Sb.
Za přestupek podle odstavce 1 písm. a) lze uložit pokutu do 5000 Kč.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Super to už jsme tu jednou četli. A co je to ten pojem ,,Výzva,, ??
.........
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

chceš mi tvrdit že když mě policajt vyzve at zavřu okno a já neuposlevhnu dopuštím se přestupku .
To možná jo . . .

Ale já mluvil o tom ,že mu řeknu že okýnka nefungujou (nejdou vytáhnout ) muže si to on sám ověřit ? ( vleze mi do auta a bude skoušet zatahovat okýnka ) To snad nemuže ! ! !

V tu chvíli mě muže poslat na STK aby tuto závadu potvrdili .
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Dude...NE Nemůže.
.........
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

No já si to myslím taky . Ale někdo si tu myslí že asi ne . . . Tak chci at mi dokáže opak . :)
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Samozřejmě že při technické prohlídce to udělat může. To je snad logické. Jak jinak by mohl tu technickou prohlídku provést? Nebo technikovi na STK také řekneš, ať ti udělá technickou prohlídku u zamčeného auta? Já už se vaší hlouposti fakt musím smát. :mrgreen:
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Technická prohlídka na STK a dopravní kontrola je něco jinýho.....
.........
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

DuDe, to mu radši ani neříkej, že Ti nefungujou okýnka, to už je samo o sobě blbý. Bavme se o tom co je výzva a co je pokyn.
Už vidím jak polda na ulici říká: Jménem zákona Vás vyzívám zavřete si okna :salut:
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

URNA píše:Technická prohlídka na STK a dopravní kontrola je něco jinýho.....
Technická prohlídka je technická prohlídka. :mrgreen:
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Grave píše:DuDe, to mu radši ani neříkej, že Ti nefungujou okýnka, to už je samo o sobě blbý. Bavme se o tom co je výzva a co je pokyn.
Už vidím jak polda na ulici říká: Jménem zákona Vás vyzívám zavřete si okna :salut:
Jménem zákona je třeba říct jen při výzvě před použitím donucovacího prostředku nebo zbraně. Kvůli přestupku "neuposlechnutí výzvy" tu průpovídku říkat policista nemusí. :salut:
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Grave : Zní to zajímavě :) . Vidím že s tebou je rozumná řeč . Může mě tedy donutit to okýnko zavřít . Když mě takhle vyzve ?

Když to takhle pitváme ?

osobne : Jak vidíš máme tu dva rozdílné názory , tak v klidu . . . Nemusíš tu ukazovat ,že jsi pobral všechnu moudrost světa .

Rád bych se dobral nějakého závěru .
Nahodil jsem konkrétní situaci , tak bych rád věděl jak se zachovat .
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Zachovat se můžeš jak chceš, zkušený policista tě stejně dostane, když bude chtít. Podle toho jak se budeš chovat ty k němu, tak se bude chovat on k tobě. Prostě se vžij do jeho situace. ;)

Jak se ti bude líbit, když tě policajt vyzve k provedení odběru krve? Necháš tam auto se spuštěnými okny a odjedeš na odběr nebo raději odmítneš odběr krve a necháš si na rok sebrat řidičák a dát pokutu 25000 - 50000 Kč?
http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy ... ?id=689776
Naposledy upravil(a) osobne dne pát 06. dub 2012 21:29:29, celkem upraveno 1 x.
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

Osobne Koukám že jsi práva znalý, tak Tě při tom nechám, stejně to víš líp, tak co.
Dude pokud budeš mít stažené okénko při silniční kontrole v létě, poldu nenapdne kontrolovat fólie na předních oknech. Pokud to bude v zimě, tak je mu jasný, že je něco špatně, ale stejně s tím nic nezmůže. Pokud bude chtít po Tobě aby jsi to okénko zavřel, nedělej to, pokud bude dál naléhat, řekni mu: Pane policisto s Vámi to teď řešit nebudu a myslím si, že porušujete své pravomoci a proto chci na místo přivolat Vašeho velitele směny popř. inspekci a uvidíš jak zaleze.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Osobne :
Já to beru , je to jak říkáš . Já si nebudu při kontrole přidělávat problémy.
Prostě jsme o tomhle diskutovali s kolegou v práci , tak mě zajímalo jak to je . Jestli by to takhle šlo obejít . :salut:

Grave:
Díky za objasnění , já doufám že to řešit nebudu muset , ale je to dobré vědět . ;)
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

:ot: :hlava: odběr krve a otevřené okno. to je moc, na odběr nemusíš, pokud jsi svolný s dechovou zkouškou, tak co to sem pleteš?
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Přečti si prosímtě ten článek a uvidíš, že na odběr musíš i když je dechová zkouška negativní. Výzva policisty je prostě výzva policisty.

http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy ... ?id=689776
Dechová zkouška byla negativní. Policisté ale ještě chtěli, aby se kvůli možnosti, že je pod vlivem drog, podrobila odběru krve.
Žena tvrdí, že v sobě drogy ani alkohol neměla. Se zkouškou nejprve souhlasila, po chvíli ale názor změnila a krev dát odmítla. Jedním z důvodů bylo, že nechtěla nechat svoje auto na opuštěném místě, bála se také zdravotních komplikací.
Za odmítnutí krevní zkoušky jí úředníci v Klatovech potrestali pokutou a zákazem řízení na rok. Trest potvrdil jak Krajský soud v Plzni, tak Nejvyšší správní soud. Ten rozhodl, že žena neměla právo odmítnout krevní test i přes negativní dechovou zkoušku.
"Policisté mi jenom řekli, že mám jet k lékaři, nesdělili mi žádný důvod, proč bych to měla udělat," uvedla žena ve stížnosti.
Senát Ústavního soudu vedený soudkyní Ivanou Janou však stížnost odmítl.
Soudci rozhodli, že Nejvyšší správní soud rozhodl správně, když potvrdil právo policistů vyzvat ženu ke krevní zkoušce.
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

Tomáš Fránek kdo to je, nějakej vo..s co je práva znalý, je to jen redaktor, který má svůj názor,pokud bude dechová zkouška negativní, máš nárok na druhou dechovou zkoušku a to se bere jako negativní, pokud nic nenadýcháš a neznám jediný případ kdy by polda využil této jak píše p. Tomáš Fránek možnosti.
a jinak na drogy jsou speciální testy, který dopravní policie vozí u sebe, takže na krev nemusíš a chtěj ten test.
Naposledy upravil(a) Grave dne pát 06. dub 2012 21:41:31, celkem upraveno 1 x.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Ale tam je psáno ,že ji poslali na krev kuli podezření na drogy , ne . . . To je něco jinýho -
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Test na drogy je drahý, nejlevnější stojí kolem 500 Kč (na skoro všechny drogy) a je jen jednorázový, policie ho s sebou nevozí, nemá na nákup nových testů peníze, řidiči se vozej rovnou na krev.

http://www.drogovetesty.cz/119-drugwipe.html
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

DuDe abych se vrátil k tématu, pokud budeš chtít aby polda s Tebou jednal v mezích zákona, tak před celým jednáním si viditelně zapni nahrávání a celou věc si nahrávej na mobil, myslím tím videodokumentaci jednání. Uvidíš jak bude krotký a dovolí si jen to co může a pokud máš čisté svědomí tak Ti na autě nic nenajde a pokud bude dělat dusno, tak se už jedná o šikanu řidiče a polda to moc dobře ví, takže by nic dělat neměl, takže si zapni mobil a nahrávej.
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Já jsem ještě nezažil policistu, který by nejednal slušně a to i bez nahrávání. Výzvu k odběru krve říkají policisté určitě slušně a jsou vždy rádi, když ji neslušně odmítneš, je to pro ně jednodušší. :mrgreen:
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Grave : Jj díky za radu . Je fakt že před kamerou budou vážit slova .

Musím ale přiznat že jsem zatím neměl problém ze strany policie při silniční kontrole . Ale co není muže být . A štěstí přeje připraveným . :salut:
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Můžeš si samozřejmě nahrát jako důkaz, jak odmítáš výzvy policisty a pak to třeba použít proti sobě ve správním řízení. Ale myslet si, že ti pomůže kamera, je směšné, vždyť policisté už dávno sami používají mikrokamery, začli s tím postupně před dvěma lety, teď už to mají všude, takže se podle toho také chovají.

http://benesovsky.denik.cz/zpravy_regio ... 00707.html
Odpovědět