Cukání 1.3 BMM

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
saliman - FK

Re: VN kabely

Příspěvek od saliman - FK »

lepší je teda asi na tu větší teplotu,ne ?:-)
paulrang - FK

po výměně rozvodu, nových manžet , a oleje převodovky cuká

Příspěvek od paulrang - FK »

Zdravím, dnes jsem si vyzvedl auto z výměny rozvodů, manžet řízení, a poloosy a vyměny převodového oleje. Auto na volnoběh drží v pohodě, na jakýkoliv zařazený stupen také, ale pouze do doby než přidam plyn jemně, pokud přidam plyn hodne tak ne kdyz ale poamlu ubírám a chci ho drzet jemne začnu poskakovat. Auto ale nechcípne , jen to cuká. Děla to na všech rychlostních stupních, nejvíc 2 a 3.
Co se mohlo stát do té doby bylo vše bez problému. Svíčky mam champion nové před rokem měněné , to samé rozdělovač a kabely ...
Naposledy upravil(a) Jura_Favorit dne pát 16. zář 2011 22:01:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno - viz. bod č. 3 Pravidel pro vkládání příspěvků!
saliman - FK

Re: Cukání 1.3 BMM

Příspěvek od saliman - FK »

taky se Vam stalo,ze kdyz jste si koupili kabely od Tesly,ze tam bylo made in USA??diky
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

je to americká firma TESLA,nikoli ta známá česká TESLA,takže ano,všichni tam mají made in USA!
youngprimitive - FK

Příspěvek od youngprimitive - FK »

Zdravím všechny, prosím o radu. Po nějaké době jízdy, když se motor zahřeje, tak třeba jedu na 4 a najednou jako kdyby se zažal motor dusit - přestane táhnout, děje se to na kteroukoliv rychlost a zejména při pravotočivých zatáčkách - vše se ještě zhorší pokud je v nádrži benzín těsně nad rezervou. Pokud jedu do práce cca 10 km je to dobré, ale pokud chci jet dál, tak to začne dělat. Předem díky za rady.
JoS

Příspěvek od JoS »

Tipuju to na palivové čerpadlo.
Montimuf - FK

Příspěvek od Montimuf - FK »

v těch zatáčkách mi to dělá také. Měnil sem Benz. Filtr a čistil sítko na čerpadle, ale nepomohlo. Když vyjíždil z táhlé zatáčky tak auto uplně přestane reagovat na plyn, musím chvilku počkat a pak to zas jede.... někde bude zrada :)
hanzzz - FK

Příspěvek od hanzzz - FK »

Ahoj chlapci.
Trochu oživím túto tému pretož mám podobný problém. Po prudšom pridaní plynu motor stratí výkon, hučí a počuť zvonivé zvuky ( možno klepú ventilly čo ale nikdy predtým nerobilo ) potom pokiaľ to tak podržím pár sekúnd sa normálne chytí a zaberie. Pri nižšej rýchlosti, napríklad na 2-ke to niekedy začne až trhať celým autom. Pre úplnosť nové kabely Tesla, palec, viečko, trafo, sviečky,palivový filter.
Podľa predchádzajúcich príspevkov tipujem, že by to ešte mohlo byť palivové čerpadlo, katalyzátor ? Prípadne čo Vás ešte napadá ?
Ďakujem za pomoc.

Edit: Ktorú značku zapaľovacieho modulu by ste odporúčali BERU, HUCO,TESLA ?
selle - FK

Příspěvek od selle - FK »

Ahoj Hanzzy-Mám taky 1,3 bmm.U mě to tenkrát podobně dělal hal.snímač.Byl jako :pig:.Vyčistil jsem ho a bylo vše OK.
hanzzz - FK

Ďakujem za odpoveď, no snímač som včera výčistil a je to stále rovnaké. Keby sa dal nejako jednoducho premerať ten tlak v palivovom systéme skúsil by som to.
selle - FK

Příspěvek od selle - FK »

Hanzzy,zaměřil bych se na ty ventily a na dodávku paliva,jak jsi psal víše.Podle mě jedno stoho bude.
Black66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Black66 »

Zdravím všechny, mám také problém s cukáním a nepravidelným chodem studeného motoru. Po výměně palivového filtru začal mít motor nepravidelný chod na volnoběh a neochota zvyšování otáček z volnoběhu. Před výměnou bylo vše vpořádku. Jakmile se palivo přepne na plyn, je vše OK. Když hned plyn vypnu, zas to blbne. Kontroloval jsem kabely (jsou 2 roky staré-OK), svíčky vyměněny, víčko vyměněno, palec přeměřen a začištěn, vzduch. filtr (kvůli diagnostice) vymontován, reset řídící jednotky- stále nic. Domluvil jsem se s opravářem a ten udělal ventily, vyměnil svíčky (dal na LPG), vyměnil Lambdu a doporučil výměnu snímače otáček (zatím nevyměněno). Zdálo se to být lepší, ale pak se to vrátilo.
Přemýšlím, které vstupy nepoužívá LPG (Elpigaz). Nevím přesně jak ten můj pracuje, ale napadá mě jen lambda.
Nevíte na co se zaměřit? VAG mám, tak na který parametr?
Dík.
Naposledy upravil(a) Black66 dne sob 07. dub 2012 17:14:29, celkem upraveno 2 x.
Broky - FK

Příspěvek od Broky - FK »

Ahoj,
mám podobný problém,ale s 1,3 MPI. občas cítím jak cuká a někdy úplně přestane táhnout a začnou padat otáčky a po chvilce se zase chytí a ani nemusím podřazovat (mám podezření na vodu v nádrži). Jen nevím co by mohlo dělat to občasné cukání,když je v tahu. Když jí nastartuju tak cítím,že má nepravidelný chod,na ručičce otáčkoměru je vidět jak se hýbe mírně na horu a dolu. Poslední dobrou nechce vůbec nastartovat,musím několikrát natočit a občas se stane,že ručička stoupne tak na 110 otáček a tam se dobu drží. Někdy se chytí a volnoběh stoupne a někdy musím zkusit nastartovat znova. Někdy se stane,že dojedu na křižovatku vyřadím a otáčky zůstanou na 1600 otáčkách. Mám podezření u toho cukání na palivový filtr,nepravidelný chod na rozhozený ventily a vysející volnoběh Lambda sonda. Ale proč takhle blbě startuje to netuším. Nemohl by jste mi prosím někdo poradit?? Byl bych rád,kdybych to už jelo bez problémů. :( :( :(
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Klapka, svíčky, možná i filtřík palivový a nebo ještě zkus co ti práskne diagnostka
Broky - FK

svíčky maj tak zhruba 5 tisíc,klapku jsem čistil před 4 tisícema,diagnostika nevyhodila žádnou chybu.a palivový filtr budu měnit 100% tak doufám,že to pak zmizí
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

No myslím, že když se ti to sem tam drží na 1600otáčkách tak to asi možná špatně sežízená klapka tady tomu zas tak moc nehovím jako klapka vačky válce :scratch: No a ještě mi tak ted napadlo zapalovací lišta nebo konektory na vstřikách nebo možná by mohly bejt špinavý trisky nevim fakt nevim toto jsou moje výstřely do tmy
Broky - FK

pokud bych odpojil klapku tak by se během několika kilometrů měla nastavit sama,pokud bych nerestartoval jednotku.střiky mě taky napadli jestli nejsou náhodou přicpaný,ale to spíš by cukalo neustále a to samý zapalovací lišta to by bylo asi nejspíš taky neustále. Napadla mě ještě třeba baterka jestli na to nemá vliv,protože už to má holka taky za sebou a musím koupit jinou,ale to je spíš asi nepravděpodobné. :hlava: :hlava: :hlava:
Broky - FK

s těma konektrorama to není špatný nápad,zkusím je prostříknout sprejem na konektory a jestli se nemílím tak Lambda si upravuju směs a i otáčky ne?? tak třeba pokud nění špatná lambda nebo konektor na ní zaoxidovanej.
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Asi ano
geralt - FK

Příspěvek od geralt - FK »

ahoj, máme doma 2 feldy s dosti podomnými problémy. začalo to nedávno. To jsme měly možnost sehnat od známého levněji benzín. tak jsme toho využily, po prvním tankováním jezdily obě auta v pohodě. to druhém natankování začala auta občas cukat při jízdě do kopce. potom se to ještě zhoršilo a v jeden den obě auta nebyla schopna vyjet kopec. při jízdě do kopce v rozmezí 2200 - 3000 ot/min auto cukalo jak kráva, plyn byl sešlápnut na 30%. když se sešláplo více tak otáčky ještě více klesaly.
tím že začaly obě auta takto zlobit v jeden den, jsme myslely že je chyba v palivu. kompletně jsme odčerpaly nádrž obou aut a natankovaly plnou u benzínky. na chvilku problémy přestaly. teď občas při jízdě do menšího kopečka při 2200 ot až 3000ot auto začne citelně zpomalovat (většinou teplý motor), když počkám a ot. se dostanou přes 3000 tak zase zrychluje ale zrychlováni je pomalejší než bylo před těmito problémy. a někdy motor chcípne při dojíždění na křižovatku (na neutrál), pro nastartování musim ještě přidat plyn.
nevíte kde je chyba? byla by velká náhoda, aby se v obou autech něco rozbylo v jeden den. nebo to sou jen pozůstatky zbylého "špatného" benzínu od známého? např. v nádrži nebo filtru ?
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Caw zkus vyměnit palivový filtry, ale asi by to mohlo být tím benálem když to předím nedělalo a ted jak jsi natankoval od známýho tak to obě začli dělat nebo jestli se nějak neodsral vstřik ( čerpadlo, trisky )
geralt - FK

doufám že vstřikama to nebude. a obě auta začla současně zlobit :D řikám to by musela být náhoda jak prase aby se něco rozbylo na obou současně. problém je že autíčka pořád blbnou, ne tolik ale blbnou i na béňo z benzinky
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

zkus dát do každýho auta po půl piksle velfobinu
Broky - FK

myslíš,že to pročistí trysky??
lincik - FK

Příspěvek od lincik - FK »

Hele měl sem taky problém že sem jel a zničeho nic začalo škubat. Tak sem vyměnil rozdělovač kabely svíčky a zapalovací cívku a halluv snimač a pohodička.
geralt - FK

tak rozdělovač vyměněn, svíčka taky nedávno, kabely k svíčkám taky vyměněny + palivový filtr .... stejně si auto občas dělá co chce. jen tak si jedu konstatní rychlostí a najednou začnu zpomalovat, přidám plyn a nic. a když dojedu na křižovatku tak na neutrál mam někdy i 250 ot. ale zase někdy to je v pohode :( :( myslíte že by pomohlo seřídit ventyly ? nebo čm to může byt :cry:
hanzzz - FK

Takže u mňa problém vyriešený. Chyba bola v zapalovacom module.Trochu ma to potrápilo ale hlavne že už je všetko v poriadku.No, vlastne ešte ma čaká výmena Katalyzátora.
Black66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Black66 »

Black66 píše:Zdravím všechny, mám také problém s cukáním a nepravidelným chodem studeného motoru. Po výměně palivového filtru začal mít motor nepravidelný chod na volnoběh a neochota zvyšování otáček z volnoběhu. Před výměnou bylo vše vpořádku. Jakmile se palivo přepne na plyn, je vše OK. Když hned plyn vypnu, zas to blbne. Kontroloval jsem kabely (jsou 2 roky staré-OK), svíčky vyměněny, víčko vyměněno, palec přeměřen a začištěn, vzduch. filtr (kvůli diagnostice) vymontován, reset řídící jednotky- stále nic. Domluvil jsem se s opravářem a ten udělal ventily, vyměnil svíčky (dal na LPG), vyměnil Lambdu a doporučil výměnu snímače otáček (zatím nevyměněno). Zdálo se to být lepší, ale pak se to vrátilo.
Přemýšlím, které vstupy nepoužívá LPG (Elpigaz). Nevím přesně jak ten můj pracuje, ale napadá mě jen lambda.
Nevíte na co se zaměřit? VAG mám, tak na který parametr?
Dík.
Ahoj, stále mě trápí tenhle problém (u BMM). Od té doby jsem vyměnil motorek pal. čerpadla (jednou před startem nenatlačilo, po vyjmutí mělo nepravidelný chod) a při té příležitosti jsem nainstaloval relé, které odpojuje pal. čerpadlo, když jedu na plyn. Motor cuká (na benzín) jen zastudena - po ujetí kolem 200m (jak kdy, při nižších teplotách víc) se zdá být vše OK. Ve VAGU ukazují teploty (u studeného motoru) přibližně to samé, co je venku.
Jediné, na co jsem přišel je, že svíčka v 1. válci (přehozeny mezi sebou, jiná celá sada) je vždy černá (bez jakékoli vrstvičky čehokoli) - ostatní jsou šedo-hnědé. Cívka dává jiskru stejně do všech válců (zkoušeno za běhu pomocí přípravku s doutnavkou).
Nevíte proč je ta svíčka černá a jestli by to mohlo mít souvislost s tím cukáním?
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

U mě tohle pocukávání vždy dělaly svíčky,naposledy mezi svátkama,kupuju Brisk asi 37kč kus myslím a potom je to vpohodě.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
Black66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Black66 »

Jak už jsem psal, svíčky tam mám od té doby 2x vyměněny, ale žádná změna. Svíčka v 1. válci vždy jiná /lehce černá bez vrstvičky usazenin/, než ostatní.
Goodicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goodicek »

měse to stávalo napřed na LPG a pak už i na benál. Vyměnil jsem svíčky a víčko rozdělovače i s palcem a bylo to v pohodě, nevím přesně vím to bylo jestli obojím nebo jen jedním, ale pak to přestalo a už auto jede perfektně.
Cobrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cobrak »

Ahoj. Stává se mi u 1.3BMM r.v.96, že mi občas při akceleraci nepatrně cukne, ale opravdu jen nepatrně. Svíčky mám cca 20tis km. Nemůže to být jimi? Pročetl jsem si vlákno a většinou se jedná o svíčky, proto se takhle ptám :-) Díky. Nechci totiž zbytečně vyhazovat peníze za nový svíčky, abych pak zjistil, že jsou ještě "nový" :-D
Martas085 - FK

Příspěvek od Martas085 - FK »

nové? :D je už jen ze zásady měním svíčky spolu s olejem a vzducháčem po 12-15tkm...myslím,že svíčky nejsou zase nějaká krutá investice,pokud teda nekupuješ nějaké 100,-/kus...a to že ti to sem tam cukne,to může způsobovat mnoho možných věcí...od čidel,po klapku,lambu a kdo ví co... bez diagnostiky víc ani ránu
Odpovědět