po ujeti nekolika km se rozviti kontrolka ABS
-
PepaZ
po ujeti nekolika km se rozviti kontrolka ABS
Zdravim, mam Felicii 1.6 a nedavno se mi rozsvitila kontrolka ABS a vykricniku na palubove desce. VAG hlasil spatne cidlo na pravem prednim kole, vymena ale nepomohla. Kontrolky se rozsvicuji az po nekolika minutach jizdy a sviti az do konce. Kdyz se auto necha delsi dobu stat, tak se to cele opakuje. Je to na palici. Cim vetsi horko venku je, tim drive se to rozsviti. Nevite nekdo co s tim?
-
Surmi - FK
Re: po ujeti nekolika km se rozviti kontrolka ABS
Viděl bych to ,že je někde přerušený vodič (zlomený drát) zkus jak to začne svítit prozkoušet kabely 
- Kirru23
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
dělá mi to to samý a taky jsem zatim nepřišel na to jak to opravit - chyba na pr. zadním kole. Po vymazání chyb mi to frčelo třeba půl roku a ted to zase vyskočilo a už se toho nemůžu zbavit. Přes léto mi to nevadilo, lepší brzdit bez abs, ale na zimu by se mi to docela hodilo
...doufám, že mi pomůže výměna čidla, či jen vyčištění ?
dělá mi to to samý a taky jsem zatim nepřišel na to jak to opravit - chyba na pr. zadním kole. Po vymazání chyb mi to frčelo třeba půl roku a ted to zase vyskočilo a už se toho nemůžu zbavit. Přes léto mi to nevadilo, lepší brzdit bez abs, ale na zimu by se mi to docela hodilo
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
chce zkontrolovat to cidlo zda na nem neni ,,bordel,, a zkontrolovat kotouc pripadne vzadu jsou zoubky tak vse ocistit.
-
PepaZ
Výměna čidla v servisu mi bohužel nepomohla. Sice se to nějakou dobu rozsvicovalo o něco déle, ale nakonec se to zase po... Ten drát mě napadl také, takže se bude pátrat
Doufal jsem, že to bude něco jednoduššího.
-
crazyduke - FK
Já mám problém taky u 1,6 Mpi s kontrolkou ABS, loni v zimě po nastartování se rozsvítí a občas zhasne občas ne... celé léto byl klid a teď už zase při venkovní teplotě kolem 10°C zase začíná svítit. Čím to může být? čtu tu, že výměna čidla často nepomohla... ale u mě to svítí jem v chladném počasí... divný... 
-
crazyduke - FK
-
Francis - FK
- crazyduke:
Ta krabička je k ABS ?
Já mám podobný problém... někdy mi kontrolka + ! svítí a někdy ne... ale častěji svítí....
VAG řekl, že je to PZ čidlo... ale stejně tak to může být kterýkoliv spoj či kontakt po cestě....
Já se v tom nechtěl moc hrabat, ale když crazyduke upozornil na tuto krabičku s pojistkami....
Koukám, že je zadělaná nějak jednoduše, ne? Jen zacvaklý plastový průhledný kryt.... Tak to zítra zkusím....
Ta krabička je k ABS ?
Já mám podobný problém... někdy mi kontrolka + ! svítí a někdy ne... ale častěji svítí....
VAG řekl, že je to PZ čidlo... ale stejně tak to může být kterýkoliv spoj či kontakt po cestě....
Já se v tom nechtěl moc hrabat, ale když crazyduke upozornil na tuto krabičku s pojistkami....
Koukám, že je zadělaná nějak jednoduše, ne? Jen zacvaklý plastový průhledný kryt.... Tak to zítra zkusím....
-
crazyduke - FK
Ano jsou tam 3 pojistky: 1)přívod k ŘJ ABS 2)komunikace s VAGem a myslím 3)čepadlo ABS... Poradil mi to Dedla, ale VAG mi nekomunikoval s ABS, tak jsme zjistili že tam nejde proud přes tyto pojistky, tak jsme to vyndali očistili kopu oxidace, prostříkli kontaktolem a je KLID!!!! Ty budeš mít ale asi jiný problém.... 
-
X-ferda - FK
Ahoj...taky mam ten stejnej problem....zacaly mi ty dve kontrolky svitit asi pred dvema mesici...byl jsem v autorizovanym servise....nejdriv mi vycistili snimac ABS,za par dni to zacalo znova,vymenily mi snimac ABS a bylo to dobry asi 14..tak jsem se tam objednal znova a rekli mi,ze vsechno zkontrolovali a ze je asi v haji ridici jednotka ABS a ta stoji 15000
A proto bych se chtel zeptat, jestli tu neni nekdo sikovnej z Prahy nebo Strednich Cech, kdo tomu rozumi a byl by ochotnej se na to mrknout...cetl jsem tu ruzny rady jako ty pojistky v motoru, ocisteni kontaktu a tak....ale vubec se v tom nevyznam a nerad bych neco pokazil.
Budu rad i za kazdou radu...Diky moc!!
A proto bych se chtel zeptat, jestli tu neni nekdo sikovnej z Prahy nebo Strednich Cech, kdo tomu rozumi a byl by ochotnej se na to mrknout...cetl jsem tu ruzny rady jako ty pojistky v motoru, ocisteni kontaktu a tak....ale vubec se v tom nevyznam a nerad bych neco pokazil.
Budu rad i za kazdou radu...Diky moc!!
- Kirru23
- Kontaktovat uživatele:
Jednotku seženeš z vrakáče nebo se podívej zde do sekce prodám - prodávají se za pár stovek..já jí tuším koupil za 500
-
X-ferda - FK
no a co kdyz to neni ta jednotka?...muze to byt nejaka malickost...v servisu toho vzdy nakecaji jen aby si vydelali
-
X-ferda - FK
ja bych proste potreboval nekoho, kdo se v tom vyzna a vyzkousel co se da a treba najde pricinu a pak i pripadne opravil. Samozrejme to nechci zadarmo 
-
X-ferda - FK
to se tu vazne nenajde nekdo sikovnej, kdo by byl ochotnej pomoct?? 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
chce to trochu hledat , je toho tady dost až je to nepřehledný ,
sice je k abs > podvozku , ale taky je to elektrika
psal jsi dvě kontrolky ale k tý druhý si se nerozepsal
zkus to tady http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 79&t=29489
sice je k abs > podvozku , ale taky je to elektrika
psal jsi dvě kontrolky ale k tý druhý si se nerozepsal
zkus to tady http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 79&t=29489
-
X-ferda - FK
druha je porucha brzd...cervena s vykricnikem
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
co pojistka č 19 ? (nevím jestli by mohla mít vliv na vyhodnocení elektroniky abs na tišťáku a tím svícení kontrolek)
další možnost :
plovák brzdovky zůstává sepnutý ,
popř vydatná oxidace - vlhkost v konektoru plováku ,
sypající se spínačka
další možnost :
plovák brzdovky zůstává sepnutý ,
popř vydatná oxidace - vlhkost v konektoru plováku ,
sypající se spínačka
-
X-ferda - FK
nevim no...melo to na diagnostice a tam jim to prej hlasilo nejaky spatny tlak a vypada to na konec ridici jednotky...no po vikendu se mrknu na ty pojistky a mam v planu jeste jeden neautorizovanej servis, tak uvidim