divné rachotění za studena převodovka spojka

vše okolo převodovek
Major_cz - FK

divné rachotění za studena převodovka spojka

Příspěvek od Major_cz - FK »

Ahoj,

chtěl bych poprosit o radu. Pokaždé, když feldu za studena natočím, tak se prvních pět minut ozívá takové divné rachocení – přirovnal bych to jako když se ložisko dře na prázdno...Jde to někde od spojky nebo převodovky. Když sešlápnu spojkový pedál, tak to okamžitě ustane. Avšak spojka byla dělaná nová, myslel jsem, že je to spojkové ložisko - výměna, stejně jako převodový olej...na čas to přestalo, ale teď se divný zvuk objevil znovu. Jinak na jízdu to zatím vliv nemělo, řazení jde také bez problému.

jde o feldu 1,3MPI rv. 1999
najeto 280 000

Díky za všechny rady
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: divné rachotění za studena převodovka spojka

Příspěvek od Ivarek »

Tipuju ložisko na předlohové hřídeli.Někdy pomůže olej 75W/90.
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

Alebo je to povolene 5-kove koleso v prevodovke , ked osm ju rozoberal kvoli tomu ze mi dole spadol nahom tachometra tak to islo pekne ale ked sme to poskladali tak ze studina to vydava zvuk ako by to bolo pritlacne lozisko ale to tam bolo davane asi pol roka nove takze zatial s tym uz jadim rok a bez problemov ale chystatm sa to niekedy dotiahnut a dat tam ten redsi olej, nebude to take stuhnute za studena amalo by to moct
Major_cz - FK

potom co se Ivarek zmínil o předlohové hřídeli, zkusil jsem něco vygooglit a opravdu to vypadá na ten synchron převodovky a špatné promazávání za studena...no já s tím právě taky jezdím už skoro půl roku a zatím se nic neděje, ale ty zvuky se mi nelíbí no...

každopádně vyzkouším ten řídčí olej a pak se uvidí..

díky ;-)
vlasta

Příspěvek od vlasta »

to je normální :) to je znamení toho, že ten motor jde :lol:

já už takové prkotiny fakt neřeším :) čím víc se do toho motoru drbe, tím víc se sere, já na tom ještě neseřizoval ani ventily a furt to funguje :lol: :lol:
Jo. To su ja.Člen číslo 374
Major_cz - FK

tak motorově je ta felda v naprostém pořádku. Sice má najeto 280 000, ale před 30 000 kompletní GO motoru, snížená hlava, čip jednotky, ostrá vačka, favoriťácký svody, úprava výfuku, KN filtr...a šlape krásně. Proto mě každý, byť trošku nenormální zvuk, hned trkne do uší :-D ...budu doufat, že olej pomůže.
Michael - FK

Příspěvek od Michael - FK »

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, kdo má zkušenosti s tím řidším olejem, zda pomůže... V pátek ráno jsem nasednul do auta a po nastartování najednou zvuk který neznám... Po vyšlápnutí spojky zmizel, jinak spíš v nižších otáčkách, po zahřátí motoru se pomalu vytratil. Předpokládám, že to v tom mrazu olej v převodovce moc nedával - je to potenciální problém? Nebo má někdo nějaké jiné nápady? ;) Spojka měněna cca před 20tkm (jestli i olej v převodovce nevím :? ), auto má 170tkm...
thepromise - FK

Příspěvek od thepromise - FK »

mě to dělá taky :D myslím si, že je to spojkové ložisko... jak píše vlasta, tyhle zvuky sou už normální, kdyby to auto nepištělo, nevrčelo a nerachtalo, pak bych měl teprve strach že se něco stalo :D
Michael - FK

To by mě na.ralo, protože spojka je v autě 20tkm... Přemýšlím ještě jestli by nepomohlo vyměnit převodový olej, protože mam pocit, že dělanej nebyl :?
vlasta

Příspěvek od vlasta »

mě to dělalo i po výměně převodovky, oleje, ložiska a spojky.....

pokud to rachotí, tak je to cajk...jak to přestane....tak je problém
Jo. To su ja.Člen číslo 374
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

mě to dělá taky chystám se teď jak se udělá hezčeji vndat převodovku, dát nový sinchrony a hlavně to ložisko na předlohový hřídely aby to nerachotilo.tak pak dám vědět jak to dopadlo ;)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Michael - FK

Mě už ty všechny pazvuky lezou právě docela krkem... Tuhle něco od převodovky, řadička zase zvoní o katík, prostě mě to už neba :x Převodovka pujde asi teda na repas co to bude možné, tak snad to pomůže :?
Odpovědět