Pískání z motoru

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Mates
Kontaktovat uživatele:

Pískání z motoru

Příspěvek od Mates »

Ahoj, prosím o radu... Po nějaké době řízení po městě se mi stane, že od motoru jde divný pískání, nekdy za jízdy, někdy když stojím v koloně... Tlumiče nebo něco to tím pádem nejsou... napadlo mě, že prej něco dělávalo kolečko v převodovce, ale nevím...Je to z levé strany u řidiče a je to jen občas, ale vysokej ton...Nebo co třeba vodní čerpadlo? Když totiž k tomu vlezu, tak to nedělá... Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost? P.s. v převodovce i v motoru je novej olej :|
Kuladmin

Re: Pískání, odkud?

Příspěvek od Kuladmin »

Mohl by byt i mastnej klinak ci malo napnutej a nebo pak ta pumpa ci i lozisko v altiku. Ideal sundat remen a nastartovat zda bude porad slyset ci ne. A co spojka maka jak ma ? neprokluzuje nebo nespina moc vysoko apod?
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Nepíská ti ložisko větráku chladiče-Sahary?
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

Ne, větrák kolikrát ani není sepnutej, ten to není. Nejvíc se mi to zdá na spojku, zabírá docela vysoko, zatím neprokluzuje, ale asi to bude ono, klíňák by řval aspoň nějak pravidelně, toto je vážně jen občas a navíc jinej zvuk, jako nějaký ložisko... Vím jak to měla 120tka, tady asi taky u spojky nějaký bude. A navíc mám pocit, že to jde z levé strany a tam spojka někde je...:)

Dík chlapi ;-)
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

a nedělá ti to při rozjezdech na jednotku víc to pískání náhodou?
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

Josh123456 píše:a nedělá ti to při rozjezdech na jednotku víc to pískání náhodou?

No to je pravda, prostě při pomalé rychlosti...
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

tak bych to viděl na spojku-fakt se to nejlíp pozná, když se rozjedeš na jednotku-tak to jako vrzne-pískne a pak, když dáš za dva a pustíš rychle spojku, tak to prakticky zmizí a když zařadíš následně trojku, tak to už nedělá-nejhořší jsou asi rozjezdy na 1 viď?
smazany clen - FK

Spojkový ložisko,nic jinýho to nebude.Nic to nevydrží,má menší životnost,než lamela.Taky se stává,že někteří lidi chytračí,nechce se jim dát 400Kč za ložisko,takže vymění jen lamelu.Po čase to prodají,ty to koupíš,no a je to. :?
kimmi777

Příspěvek od kimmi777 »

Aj mne to tak píská.No všimol som si že strana motora kde je klinový remeň je mastná,neviem kde čo netesní tak si myslím že by mohol občas prešmykovať.Dnes som absolvoval cestu v kuse 139km a po asi polovici cesty mi to prestalo, do polovice zriedkavo nepravidelne pískol.Išiel som späť zasa 139 km a ani raz nezapískalo.Myslím že to bude mastný kliňák.Odkiaľ môže vyhadzovať olej cez aké tesnenie,keď je celá ľavá strana zafŕkaná.
dodox1

Příspěvek od dodox1 »

Pravdepodobne gufero na klikovce. Da se docela dobre vymenit.
Honza9007 - FK

Příspěvek od Honza9007 - FK »

Podobné pískání jsem měl taky; ale u mě to bylo ze spojky. Táhnul jsem těžký vozík s kamením z kamenolomu a měl jsem tam nějákou šitózní spojku, zřejmě... Ujel jsem s tím pískotem cca 5000 km a najednout konec. Rozjel jsem se silou vůle a řadit pak už šlo jen bez spojky... :x Večer super cesta s neřadícím autem (abych se rozjel vpřed/vzad, tak jsem musel vypnout motor a startovat s rychlostí. A furt jsem si připadal jak s automatem - stál jsem na brzdě a auto furt jelo dopředu... :lol: ) a další ráno cesta Prahou do servisu. Tam dali novou spojku, lamelu, ložisko. A příčina? Na stranu zadřené ložisko a následkem toho rozsypaná lamela... Takže bych pískání nepodceňoval, abys nedopadl jako já. Ber to jako odstašující případ.
IvoR - FK

Pískání - klínový řemen?

Příspěvek od IvoR - FK »

Ahoj všem.
Pokud při chladnějším počasí nastartuji a při rozjezdu trochu více vytočím motor, ozve se z motorového prostoru silné pískání, závislé na otáčkách. Musím vyšlápnout spojku, nechat několik vteřin volnoběžné otáčky, a pak teprve pískání přestane. Potom už je to v pořádku. Za teplejšího počasí se to nestává.
Mám podezření, že není dostatečně utažený klínový řemen, ale jak poznám jestli skutečně je nebo není. Když jsem zkoušel jeho vůli, utažený se mi zdál dost. Nebo to může být ještě něčím jiným? Co vy zkušenější na to?
Za vaše názory děkuji předem i zadem, a přeji krásný nejen dnešní den
Ivo v.r.n.k.
smazany clen - FK

Re: Pískání - klínový řemen?

No já bych to viděl na ten klíňák. Tak ho zkus trošu vyšponovat. Je to práce na chvilku.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Když na něj silně zatlačíš prstem, měl by se prohnout 1 - 1,5 cm, myslím...
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Jardin

Příspěvek od Jardin »

V tomhle pocasi se to stava obcas ale zkus ho teda dotahnout trochu ;)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

A nebo pokud je tam uz dlouho je rozpraskanej a hlavne proste uz jetej tak ho rovnou vymen.
lojzik

Příspěvek od lojzik »

namaž ho mýdlovou vodou... a bude klid :D
lvv

pískavý zvuk

Příspěvek od lvv »

Ahoj, asi vcera mi zacalo auto vydavat divny zvuk.... vse se deje jen tehdy, kdyz je motor studeny po zahrati je vse OK.. zvuk vychazi z motoru (prava stran z pohledu ze vnitrku auta z prostoru u drazkoveho remene ..zrejme) jedna se o pisklavy zvuk objevuje se nepravidelne nejvice to dela kdyz jedu do kopce.. na volnobeh se nevyskytuje.. zvuk bude vydavat neco co se rychle toci.. je to opravdu hlasite po zahrati je vsechno jako drive
nevite nekdo co by to mohlo zpusobovat
dekuji vsem za pripadne nazory a rady ....
Dejwis

Re: pískavý zvuk

Příspěvek od Dejwis »

zkus jakmile to začne dělat, zapnout co nejvíce spotřebičů v autě - mhlovky, vytápění, svit čím to jde. mohl by to být řemen. ale nedá se to říci podle toho popisu přesně, mrkni to je hned, jak je naplej řemen, taky to můžou být ložiska v altíku nebo něco co má ložiska jako altík :-)
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Zkusil bych napnout řemen a pak uvidíš . Pokud to bude dělat dál , tak by to mohlo být nějaký to ložisko jak psal Dejwis
lvv

Příspěvek od lvv »

tak jsem na to koukal a asi to bude opravdu řemen.. plánuji koupit nový ten starý je celý šedivý a je na něm nalítáno sko 150 tis. km těďka ovšem nevím jak celou výměnu udělat... to jako stačí povolit ten horní šroub (matku) nad alternátorem a pak ho nějak posunout směrem k motoru ???
jinak moc díky
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

jojo, povolíš tu matku a altík jakoby sklopíš na motor, řemen bude volnej, vyndáš a nasadíš novej (pořádně to omrkni) - pak stačí jen natáhnout, nejlépe mít někoho druhého kdo napne altík zpátky, stačí kladivo nebo něco podobného, on zatlačí a ty utáhneš, ale řemen nesmí být úplně naplej, po zmáčknutí na střed se musí prohntou o cca 1cm, pak to zkus...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Odpovědět