samovolné nastarování motoru

Benkro - FK

samovolné nastarování motoru

Příspěvek od Benkro - FK »

Dobrý den. Dneska jsem přijel před garáž, vypnul motor nechal klíček v zapalování, zařadil zpátečku a šel do garáže. Asi op deseti minutách začalo auto samo od sebe startovat a couvat, až se opřelo o vrata garáže. Vyběhl jsem ven skočil do auta a vymáčkl spojku. Po pár vteřinách, co jsem držel spojku motor sám vypnul. Klíček byl stále vypnutý. Nikde jsem tady tenhle problém nenašel, můžete mi někdo poradit jak je to možný a co by to mohlo dělat?? Kontroloval jsem kabel od baterky na starter a prodřenej nikde není. Už se mi to jednou stalo zhruba před půl rokem, vyndaval jsem věci z kufru a auto najednou samo začalo startovat a popojíždět. Než jsem stačíl skočit do auta, popojelo asi metr a zase to samo vyplo. Děkuji za rady a odpovědi Benkro
DuDy

Re: samovolné nastarování motoru

Příspěvek od DuDy »

no co felda se nudí tak chce jet na výlet :D
zasloužily by na..at na ruce a nepustit k vodě
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

typnul bych to bud na spinaci skrinku,nebo koukni jestli ti nezatáká do pojistkovky a koukni na žluty kabel co de na civku
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Nějakým způsobem se dostal + na žlutý drát ke startéru. V podstatě mě napadají jen dvě nejsnažší cesty jak se to mohlo stát - buď se jen vyvlíkl konektor ze spínačky a spojil s vedlejším + a nebo se spínačka rozpadla a uvnitř se spojily kontakty. Poslední možnost je, že se spojil kontakt na který jde žlutý drát přímo na startéru se silovým kabelem +, ale to si nedokážu moc představit, jak by se to mohlo stát samo od sebe.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

jo není to nic neobvyklýho , stal jsem se se poškozeným při takovéhle dopravní nehodě ,
je to rozsypaná spínačka
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Tak tohle je pěkně nebezpečný. Vypadá to na spínačku no.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

To asi člověka odnaučí nechávat zařazenou rychlost :D
Benny

Příspěvek od Benny »

Zdravím. Dneska jsem prolezl celou kabeláž a nikde jsem nic podezřelého nenašel. Pak jsem hodinu zápasil s demontáží spínací skříňky. Nejvíc mě zaměstnal ten plastovej kryt nad volantem. Když už jsem zvítězil, tak se mi rozlomil jeden z těch dvou malejch červíků co drží spodní část spínačky a bylo vymalováno. Po třech hodinách nervů se mi povedlo spínačku vyměnit a vše zase poskládat.Tak jsem zvědav, jestli se to samovolné startování bude ještě opakovat. Pro jistotu vyndavám fofr a tahám ručku jak za mlada. :P
Díky za rady a komentáře. Benkro
Odpovědět