trvale rozsvícené dálková světla

burningsoul - FK

trvale rozsvícené dálková světla

Příspěvek od burningsoul - FK »

dobrý den,

v defaultní pozici přepínače mám rozsvícená trvale dálková světla. denní jsou normálně vypnutá. musím tomu vždycky pomoct a držet to. jde to nějak řešit po domácku?
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: trvale rozsvícené dálková světla

Příspěvek od Maty »

Dělá to furt nebo to teďka začalo? Hrabal se někdo v elektrice ?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

jo teď jsem to řešil , po ohřátí interiéru mi taky zůstávali resp se mi připojovaly dálky , vinu mají částečně teplem zdeformovaný plasty kolem volantu a unavená pružina přepínače
řeší se to výměnnou přepínače , nebo ho můžeš zkusit rozebrat a pružinu natáhnout / vyměnit
burningsoul - FK

nn z ničeho nic, ted to akorát stálo tejden před barákem. nikdo na nic nešahal.

přepínač myslíš celou tu páčku i s tou "krabičkou"? ta stojí asi 400, zkusil bych to rozebrat?:
burningsoul - FK

btw. jsi z horního podlužího?:D že by byl servis?:D já dc
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Nic nerozebírej, žádná pružina na přepínači světel není ... oprava nic neřeší, za chvilku budeš mít závadu znovu.
Ale jestli chceš tak se koukni sám.
Obrázek
Takhle si ho rozloupni
Obrázek
Ty bíle součástky a pružinky vypínají přepínač blinkrů do výchozí polohy.
Obrázek
Po demontáži
Obrázek
Tady je zakopaný psék. Teplem se ty plíšky zdeformují a začnou spínat jinak než mají. Uprostřed plíšků je vidět taková "dosedací ploška" na kterou tlačí páčka přepínače světel.
Obrázek
Tady je vidět.
Pokud si s tím pohraješ tak pochopíš jak to maká. Dalo by se to možná různým přihýbáním opravit, ale myslím si, že by to moc dlouho nevydrželo.

A přece jenom mne napadla ještě jedna věc.
Páčka přepínačů světel, teda její polohy dopředu a uprostřed jsou pěkně jednoznačné, nebo páčka "blemcá"?
Mohl by být ještě jeden problém.
Na posledním obrázku je šipka která ukazuje na aretační kuličku, která na fotce samozřejmě není. Mohla by vypadnout a pak by nedržela kontakty v poloze tlumená světla. Po zkušenostech si ale myslím, že je to v praxi skoro nemožné. On je totižto problém tu kuličku vyndat i při rozebraném přepínači. Pokud je páka zatlačena dopředu (dálková světla) tak netlačí na "dosedací plošku", v poloze uprostřed (tlumená světla) tlačí páčka na dosedací plošku do prostřední polohy, kdy se rozepnou dálková a spojí tlumená. Po přitažení páčky k sobě se ještě připojí další kontakt, který připojí po dobu přitažení znovu dálková světla, ale přes jiný přívod (světelná houkačka).

A ještě pro zajímavost, tak je na posledním obrázku vidět i trn, který drží vlastní páčku. Někde na fóru jsem četl, že je jiná páčka pro volant s pytlem a bez pytle. Takže pokud neseženete ten správný přepínač, dá se jednoduše páčka vyměnit.
burningsoul - FK

díky, pěkný.

takže bud odpojit dálky (fin.tíseň) nebo vyměnit ten díl z ajiný?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

když si přijedeš tak to dáme do kupy , jedny přepínače tu mám , zatím vytáhni poj istku č 9 a 10
burningsoul - FK

tak jsem vykradl nějakou felicii a mám ten díl v provozu. nerozebíral jsem to tam, ale máte nějaký schémátko? je tam 7 pinů a abych to nepopletl :)
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Nic nepopleteš, do spínače se nacvakává komplet konektor. Jsou v něm ještě tři neosazené pozice, které odpovídají druhé řadě přepínače směrovek. Škoda, že už není aktivní fotka co na fórum dával mikka.
Akorát je dost blbá demontáž páčky, protože k horní západce je špatný přístup a pro demontáž horního plastu je potřebné vyšroubovat šroubek, který je za volantem (tudíž demontáž volantu). Měl jsem volant s pytlem a nedělal jsem to moc rád. Pokud máš pytel tak nezapínat zapalovaní bez zapojeného pytlu, hodí ti to chybu a bušes muset na VAG.
Na fóru najdeš několik popisů jak vyndat páčku (třeba svěsit volantovou tyč-pak nemusíš demontovat volant).
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

mno jelikož jsem to včéra dělal , tak nejrychleší bylo sundat volant spodní vrchní plast ..............
burningsoul - FK

takže nemusim sundavat volant? to před barákem nezvládnu
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

volant sundávat nemusíš , ale v tom případě musíš uvolnit volantovou tyč
burningsoul - FK

vyřešeno, myslel jsem, že ten plast horní mám taky nacvakávací, ale nebyl, nicméně už byl asi jednou demontovanej. takže díky pánové za rady a místní google. opět to funguje jak má.
zdendy

Příspěvek od zdendy »

tak mi to taky zlobí, vyměnil jsem přepínač za nový a dělá to stejně. může být problém někde jinde?
Odpovědět