Pánové, rychlý dotaz, možná, že už to tady je, prosím co možná o rychlou, stručnou, výstižnou odpověď.
Na bráchové Feldě když je vlhko nebo když je zimný motor (po ránu třeba) viditelně "blikají" všechny přístroje, voltmeter ukazuje normál 12-13,5V, kolísání je na volnoběh tak 6-7 "bliknutí" "špiček" za sekundu, teď ale nevím jestli se to s otáčkama zrychluje, možná ano. Když už točím hodně otáček od 3000ot. nahoru už je napětí konstantní na 13,5V a nebliká.
Kolísá to mezi 12-13,5V.
Právě pršelo a jel jsem autem, když točím takových 1500ot. kdy to nejvíce kolísá a mám malý plyn tak začne auto úplně škubat jako když nefunguje altík a baterka je na pokraji sil (v historii se mi to stalo na jiných Feldách), proto dám zítra baterku na nabíječku a hodím bráchovi altik 55A z mé bourané stříbrné Feldy se kterým nebyl nikdy v životě problém. Nyní má repasovaný altík 70A.
Chci se ale zeptat jestli je možné aby altík dobíjel-nedobíjel-dobíjel-nedobíjel a tak pořád dokola několikkrát za sekundu a či není v autě někde místo, kde to by to mohlo probíjet? Kontrolka dobíjení nebliká, nesvítí, nic. Všechny kontroly, žárovky to normálně přežívají, nic neodchází, ale to blikání světel na cestě v noci jde znatelně vidět.
Děkuju, tgfh
Felda 1.3 Mpi 50kW r.v. 97, nízká výbava.
Rychlé kolísání napětí a blikání všech žárovek/kontrolek
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Rychlé kolísání napětí a blikání všech žárovek/kontrolek
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
Regulator (regler) vymena pomoze iba na chvilu mal som ten isty problem a nakoniec som mal odpalenu jednu diodu na mostiku a este nieco uz nepametam co. Takze musel ist na repas. Ale treba si davat pozor lebo je repas a repas. Ten co ti len vymeni diodu a posle ta prec tak tam ani nechod. Mal by skontrolovat loziska a taktiez medene plochy po ktorych sa smika uhlik a zasustruzit do rovna premerat vynutie alternatora a samozrejme skontrolovat cely mostik. Ak si vravel ze tam ma altik po repase tak asi to nebol poriadne urobeny repas.
-
tgfh_2 - FK
Děkuju moc za pomoc, chci se ještě zeptat, chtěl jsem přehodit ten altík, ale nemůžu odšroubovat ten šroub co ho drží dole. Můžu vyměnit jen regulátor? Nevadí, že je to nejspíše jiný výrobce a že je to 55 vs 70A? Díky ještě jednou.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
regulátory záměnné jsou , ale já vidím taky na diodu , popř sběrací kroužky , možná je to jen visící uhlík
-
tgfh_2 - FK
Predstavte si, ze jsem vymenil nejprve regulator a po nastartovani svitila kontrolka dobijeni, vratil jsem regulatory jak byly a vymenil jsem cele altiky a uz je to OK, "novy" altik dobiji dobre.
Divne je ze jak jsem vymenil jen regulator tak kontrolka svitila. Jak je to mozne? Uhliky na obou jsou OK.
Divne je ze jak jsem vymenil jen regulator tak kontrolka svitila. Jak je to mozne? Uhliky na obou jsou OK.
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
Bud je poskodene vynutie alternatoru alebo je uz diodovy mostik v prdeli alebo len nejaka dioda s toho