jaký typ oleje do převodovky

vše okolo převodovek
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

jaký typ oleje do převodovky

Příspěvek od Vlada320 »

prosím prosím.jsem si tu četl snad všechny diskuse co se týkají olejů do převodovek ale já jdu zítra koupit novej a jaksy nemůžu zjistit jestli tam má bejt plná syntetika,polosyntetika a nebo minerál.už vím že olej se specifikací 75W-90 GL-4 ale nevím jakej z nich.mám bratránka v autokelly a on má nějakou slevu na ty oleje ale ptal se mě jestli to mám bejt minerál,polosyntetika nebo plná syntetika tak to jsem řikal že nevím.poradťe mi prosím ať zítra koupím ten správnej děkuju moc Vláďa
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Re: jaký typ oleje do převodovky

Příspěvek od Vlada320 »

nebo je toto označení naprostá hloupost?já si myslím že je to nějaká pitomost ale adši mě opravte
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Ja tam mám tenhle-určitě syntetika.
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=136
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

ok takže jdu do syntetiky a ještě bych měl otázečku.je hodně složitá výměna gufer na výstupech pro obě poloosy a takovej ten výstup na táhlo řazení.já jen že je všechny tyhle těsnění budu měnit tak jestli se nemám připravit na nějakej problém :lol:
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Aspoň obrázky.Gufero kloubu:Obrázek
Dělej to jedno po druhém,ne obě najednou.Prostě tak,aby tam byl vždycky zasunutej aspoň jeden tisícihran,aby nevypadlo planetový kolo.
Gufero řezení nekupuj na feldu,ale na favorita s osazením na prachovku:
Obrázek
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

ty jo díkyto máš recht že s tou prachovkou to bude určitě lepší.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

tak se vám musím pochlubit no spíš svěřit s tím co se mi dnes stalo.vrhl jsem se na tu převodovku že jí přetěsním.vyměnil jsem obě gufera na diferenciálu a gufero na tyčce řazení který jsem dal z favorita díky tomu že tam je ta prachovka gufero vydrží dýl.tak jsem to teda všechno dodělal a pak jsem jel koupit olej.koupil jsem nakonec ve škodovce olej co tam leje i výrobce a sice Mogul SAE 75W GL-4.přijedu za kámošem a že povolím výpušťák.povolím ho a měl jsem trochu strach že se opařím protože bude ten starý olej horký jak jsem jel.vyšroubuju výpušťák a co se stalo?nic.nevytekla ani kapka oleje.tak jsem se trochu zarazil a potom se vyděsil.to auto jsem koupil před měsícem a ještě že jsem se na tu převodovku vrhl.nalil jsem tam nějakejch 24dcl oleje a byl jsem to projet.samozřejmě jsem s tou převodovkou za tu dobu najezdil přes 1tisíc km tak doufám že to nějak rozdejchá ale nic nehučí a řadí krásně tak by to mohlo být vpořádku.samozřejmě že hned jak jsem to tam nalil a jel to projet tak to jde znát.sice to pi předtím řadilo krásně ale teď je to takový jako já nevím jak to popsat.prostě se to zlepšilo ještě mnohem víc než předtím.
takže rada pro vás.hned jak koupíte auto tak okamžitě prolezte potřebné náplně jestli jich je dostatek ale stejně je spíš vyměňte,nikdy nevíte jak dlouho už tam jsou.
když jsem to dodělal tak jsem měl chuť jet za předchozím majitelem a rozbýt mu hubu.fakt mě to mrzí že to auto takhle jezdilo a myslím si že pěkně dlouho protože mě už z tý převodovky žádnej olej netekl,pod autem jsem nikdy žádnou louži neměl.chudák felinka snad se na mě nebude zlobit a rozdejchá to.zítra se chystám na výfuk a pak jdou na řadu rozvody a benzínovej filtr,motoovej filtr a olej už mám novej.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

A to ti nebylo divný, když jsi měl venku poloosy a gufero na řazení, že neteče olej? Hladina je vysoko nad poloosama. Být tam olej, tak je všechen na tobě.
smazany clen - FK

Atnarfus píše:A to ti nebylo divný, když jsi měl venku poloosy a gufero na řazení, že neteče olej? Hladina je vysoko nad poloosama. Být tam olej, tak je všechen na tobě.
Já to měl podobný a na vině je hlavně výrobcovo glory two-edge gufero,takže to jednoduše vychcalo a basta fidli! :evil: U favouška jsem tyhle problémy neměl a při výměně vytekly nádherný nejmíň dva litry a to tam ten olej byl 80 000 km. :?
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

Atnarfus píše:A to ti nebylo divný, když jsi měl venku poloosy a gufero na řazení, že neteče olej? Hladina je vysoko nad poloosama. Být tam olej, tak je všechen na tobě.
já už jsem to nechtěl moc rozepisovat už tak to bylo dlouhý ale jasný že mi to bylo divný.pokaždý když jsem vyndal jedno z těch gufer tak jen odkáplo pár kapek a nic.takže už jsem to tak nějak tušil.ale řikal jsem si že by tam aspoň půl litru mohlo bejt.předtím jsem na bavoráku taky zjistil že ve skříňi mám jen 3dcl oleje takže jsem ho měnil ale tady v tý nebyla ani deci.což mě teda nasralo.se nedivím těch autům že jdou tak doprdele s prominutím když na ně lidi serou.ještě že jsem jí koupil.aspoň jí teď dopřeju pořádnou péči.zaslouží si to holka moja :D
smazany clen - FK

Tak jsem bohužel u nás nikde nesehnal oil Valvoline durablend, ale mám nabídku na olej Fina stejné specifikace a stejné ceny. Jak je na tom s kvalitou. Měl jsem už finu v G3 a byl jsem spokojenej.
smazany clen - FK

JoS píše:Aspoň obrázky.Gufero kloubu:Obrázek
Dělej to jedno po druhém,ne obě najednou.Prostě tak,aby tam byl vždycky zasunutej aspoň jeden tisícihran,aby nevypadlo planetový kolo.
Gufero řezení nekupuj na feldu,ale na favorita s osazením na prachovku:
Obrázek

Prosím Tě když jsi dával to gufero s osazením na prachovku, tak nešlo úplně na doraz, to mi je jasné, protože pak bych tam nenasadil tu prachovku. Ale kolik byl ten lem cca od skříně? A když jsi to vyndal tekl Ti nějaký olej ven?

Včera jsem to dělal a gufero zůstalo cca 3-5mm venku.

A za druhé měl jsem auto na nájezdech a kápla mi jen kapka oleje. Stejně dneska budu dávat nový olej.
smazany clen - FK

Matias píše:Tak jsem bohužel u nás nikde nesehnal oil Valvoline durablend, ale mám nabídku na olej Fina stejné specifikace a stejné ceny. Jak je na tom s kvalitou. Měl jsem už finu v G3 a byl jsem spokojenej.
Tak jsem tam dneska šoupnul FINA Pontonic 75W-90 GL-4 a uvidíme. Zatím jsem to projel jen kousek a řadí se parádně. Ten vypuštěnej byl pěkná černota.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

heleď já to měl veselý.z převodovky nevytekl žádný olej protože tam ten co to auto měl předemnou žadnej nenalil ikdyž mu vytekl prakticky všechen takže se s tím pár tisíc km jezdilo bez oleje.zajímavý že převodovka to přežila :evil:
jinak to usazení mi zůstala tak maximálně ty 3mm ven víc ne.
smazany clen - FK

Vlada320 píše:heleď já to měl veselý.z převodovky nevytekl žádný olej protože tam ten co to auto měl předemnou žadnej nenalil ikdyž mu vytekl prakticky všechen takže se s tím pár tisíc km jezdilo bez oleje.zajímavý že převodovka to přežila :evil:
jinak to usazení mi zůstala tak maximálně ty 3mm ven víc ne.

Tak jsem dneska koukal, že mi teče i z toho nového gufera s prachovkou a ještě víc, než z toho starého. Opravdu nechci aby mi vytekl nový olej. Tak dneska zajdu koupit origo gufero a tu prachovku tam nějak vymyslím. Chci jí tam, ale to nové gufero mě naštvalo. Už to taky někomu teklo?
smazany clen - FK

Mluvilo se o tom,že tu tyčku chce vyleštit.Jestli je už poškrábaná,tak rozborka a tyčku vyměnit,bohužel. :?
smazany clen - FK

JoS píše:Mluvilo se o tom,že tu tyčku chce vyleštit.Jestli je už poškrábaná,tak rozborka a tyčku vyměnit,bohužel. :?
No ale problém, je v tom, že mi to před tím tak neteklo, to až po novém guferu. Tak já jí vyleštím ještě jednou pořádně a strčím tam další gufero, pak bych to musel řešit jinak.
smazany clen - FK

Ještě mě napadlo,jestli ta díra na kolík těď nemá po jeho vyražení groty a neporejpalo ti to nový gufero,chtělo by to třeba kousek izolepy........ :shock:
smazany clen - FK

JoS píše:Ještě mě napadlo,jestli ta díra na kolík těď nemá po jeho vyražení groty a neporejpalo ti to nový gufero,chtělo by to třeba kousek izolepy........ :shock:
No vidíš, to mě nenapadlo. Díky za nápad. Protože nechci abych měl hned olej pryč. Zkusím to osahat a zkdyžtak hooodně jemným smirkem obrousím.
smazany clen - FK

JoS píše:Ještě mě napadlo,jestli ta díra na kolík těď nemá po jeho vyražení groty a neporejpalo ti to nový gufero,chtělo by to třeba kousek izolepy........ :shock:
Napadlo tě to dobře. :-) Gufero bylo natržený přesně naproti sobě. Tak jsem tyčku vyleštil, díry zabrousil a poté omotal lehce izolepou. Nasadil jsem, pak pro jistotou vyndal, kouknul. Vše OK, tak jsem to tam šoupnul zpět. Tak už by měl být klid.

díkes za nápad.
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Gufero montovat na táhlo řazení vždy přes nějakou antikoncepci,to je základ! Já na to používám "celofán" z cigár. Táhlo řazení doporučuju před montáží gufera zalapovat nějakým jemným smirkem.
Jinak se mě líbí víc gufero Feldí - dvoubřité, a ne Favorití s doplněním prachovky,ale to už nechávám na vlastní fantazii každého opraváře/mechanika...
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
smazany clen - FK

Dedla píše:Gufero montovat na táhlo řazení vždy přes nějakou antikoncepci,to je základ! Já na to používám "celofán" z cigár. Táhlo řazení doporučuju před montáží gufera zalapovat nějakým jemným smirkem.
Jinak se mě líbí víc gufero Feldí - dvoubřité, a ne Favorití s doplněním prachovky,ale to už nechávám na vlastní fantazii každého opraváře/mechanika...

No já jsem to pbrousil jemným smirkem a pak přeleštil tempem, ale napoprvé jsem bohužel nepoužil prezervativ. :-) Ale na podruhé se mi to povedlo. :-) Ještě že je tohle fórum. :-)
Odpovědět