Samovolné vybíjení baterie
-
Myron - FK
Samovolné vybíjení baterie
Zdravim, mám problém se svou Felicii, pořád se mi vybíjí baterie, a to dokonce i když jsem z ní odpojil minusový kabel a taky kabel od autorádia. Světla apod. jdou, ale na nastartování to už nemá dost šťávy. Vůbec netuším co mi jí tam pořád vybíjí. A nedávno se mi stalo, že jsem měl vybitou baterii, tak jsem jí dal na nabíječku a když byla nabitá, zkusil jsem nastartovat, což sice šlo, ale nechtělo to chytnout. Pak jsem to zkusil druhý den znova a už to jako zázrakem naskočilo. Mám strach aby se mi tohle nestalo, až budu někde daleko na cestě, tak bych rád znal vaše názory co s tím může být. Díky.
Jinak samotná baterie je v pořádku, nechal jsem ji zkontrolovat u prodejce, kde jsem ji zakoupil.
Jinak samotná baterie je v pořádku, nechal jsem ji zkontrolovat u prodejce, kde jsem ji zakoupil.
Re: Samovolné vybíjení baterie
jediné co mě napadá zkus , vyměň autobaterii a uvidíš jestli to bude dělat stále, pokud ne je chyba v baterii a prodejce kecá 
Kdybych nebyl do ruky chtěl bych být taky na poštu...
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jestli jsi ji odpojil tak ti ji nemá co vybíjet ,
návod co dělat aby jsi zjistil co baterii zapojenou do vozu vybíjí tu je
pokud jsi baterii nechal překontrolovat u prodejce tak je to blbost , musíš ji reklamovat při navrácení bat z reklamace ti musejí dát protokol od výrobce nebo zkušebny
návod co dělat aby jsi zjistil co baterii zapojenou do vozu vybíjí tu je
pokud jsi baterii nechal překontrolovat u prodejce tak je to blbost , musíš ji reklamovat při navrácení bat z reklamace ti musejí dát protokol od výrobce nebo zkušebny
-
Návštěvník
Dneska jsem s tím byl ještě v servisu specializovaným na autoelektriku, tam mi to měřili a taky říkali že baterie je ok a že to nejspíš bude slabý alternátor že naměřil asi 13V místo 14V což mi ale nepřijde zas tak velký rozdíl. Ale museli by to celý rozebrat aby zjistili přesnou příčinu. Mimochodem chci se zeptat, jestli se může baterie vybíjet, když jí nechám zapojenou jenom na kladný pól?
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
co tak zmerat kolko ti bere z baterky ak mas vsetko povypinane? to si uz alebo ti to uz niekto robil? Zapojit merak do serie medzi plusovy alebo minusovy kabel. Ak budes mat odber do 0,04 A tak je to ok a skor by som typoval na baterku. Ked ides po tme a zastais tak ti neblika palubovka alebo sa nezoslabuje? ak ano tak alaternator bud je vadny regler ale uz jed ti blika tak je nejaka dioda v mostiku vadna a treba repas.
Naposledy upravil(a) Elvis0910 dne pát 18. kvě 2012 12:26:44, celkem upraveno 1 x.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
ono 13 nebo 14 voltů není tak velký rozdíl , ale v zařízení kde na tom záleí správná funkce už to problém je ,
no a jestliže to baterku nedobíjelo tak se odpojením nic nevyřeší
no a jestliže to baterku nedobíjelo tak se odpojením nic nevyřeší
-
keenworth - FK
13V stačí k tomu aby ti to v pohodě baterku nabijelo... jak je ta baterka stará?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
to jo , ale pochybuju že to měřili při zátěži , no a kdyby to stačilo tak problémy nemá , a jelikož měl baterku i u prodejce tak asi stará nebude
-
Myron - FK
Je to Euro Power 12 V, 55 Ah, mám jí něco přes rok, ale problémy to začalo dělat už po pár měsících. Při zátěži to měřili taky.
-
robin1 - FK
Nie do 0,04mA, ale do 0,04A.Elvis0910 píše:Ak budes mat odber do 0,04 mA tak je to ok...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
S odpojenim minusem ti to nemuze vybijet pak je baterie v haji. JE na to jednoduchy zatezovy test.
PAk chce zmerit ampermetrem odber auta v klidu. A pak zase voltmetrem presne!! na desetinu voltu kdyz je nastartovano pak s pridanim plynu a pak jeste do toho rozsvitit alespon svetla na potkavaci a max treba jeste i pustit ventilator topeni. Melo by tam io na volnobeh byt alespon 13,6V merit na baterce - na jejich polech. A pak budes vedet vic.
PAk chce zmerit ampermetrem odber auta v klidu. A pak zase voltmetrem presne!! na desetinu voltu kdyz je nastartovano pak s pridanim plynu a pak jeste do toho rozsvitit alespon svetla na potkavaci a max treba jeste i pustit ventilator topeni. Melo by tam io na volnobeh byt alespon 13,6V merit na baterce - na jejich polech. A pak budes vedet vic.
-
mmazalek - FK
Zdarec, měl jsem něco podobnýho a dělala mi to trocha prachu a celkově bince co se usazuje postupem času, dostalo se mi na baterku trocha oleje když mi vylítlo olejové víčko a za 2 dny už auto nestartovalo.
Baterka se dobila a opakovalo se to, až když jsem ji řádně očistil tak byl klid... prostě mi ten bordel tvořil nějaký odpor který ji vybíjel.
Toť moje zkušenost.
Baterka se dobila a opakovalo se to, až když jsem ji řádně očistil tak byl klid... prostě mi ten bordel tvořil nějaký odpor který ji vybíjel.
Toť moje zkušenost.
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
diki chycka se vloudilarobin1 píše:Ak budes mat odber do 0,04 mA tak je to ok..]Nie do 0,04mA, ale do 0,04A.
-
Myron - FK
Tak jsem to nechal přes noc u nich servisu a prý žádný úbytek napětí nezaznamenali, baterie funguje správně a alternátor taky dobíjí, což mě dost překvapilo, prý akorát blbne startér, že by potřeboval vyměnit, ale tím to asi nebude a nak se mi nechce věřit že by to najednou přestalo. A jak se mohla vybít odpojená, auto nechávám stát venku je možný že je to tim počasím? Zkusim to teď přes víkend nechat zapojený jestli to vydrží a pak uvidím.
-
keenworth - FK
Mě se děje úplně to samý co tobě. Občas se ta baterka z ničeho nic vyštaví za týden a jindy vydrží tři týdny a normálně nastartuju. Ale tohle nebude ničím jiným, než baterkou. Pokud ti to udělala i když si ji odpojil, tak je to jen a jen baterka.
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
Neviem ako je to uvas ale tuna ked odnesies reklamaciu tak oni ti ju musia prijat. Neznamena ze sa ta zavada neprejavila teras ze sa neprejavy vobec co nie je tvoj pripad. A ak tri krat prinesies rkelamovat tak myslim ze mas bud iny kus alebo vratenie penazi alebo tak nejako. To iste mal aj kamarat tu na slovesku ale prisiel zadarmo k druhej baterke tak sa nato .....
-
Myron - FK
Zdravím, dneska se objevil nečekaně nový problém! Za jízdy mi to zničeho nic zastavilo a chcíplo, měl jsem tam zrovna kvalt a nohu na plynu a najednou to prostě přestalo působit, jakoby tam ani nestříkal benzín do motoru nebo co. Tak jsem to zkusil znova několikrát nastartovat, ale nechtělo to chytnout, přitom šťávy to mělo dost. Prosím poraďte co by s tím mohlo být.
kdyz si to zkousel znova nahodit, tocil starter? Zkousel si to roztlacit a na dvojku nakopnout?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
kde to mělo dost šťávy ? v nádrži nebo baterce ?
pokud to točilo a nechytlo , tak ti taky takhle hned moc neporadíme , nevíme co máš za auto bmm/mpi
pokud to točilo a nechytlo , tak ti taky takhle hned moc neporadíme , nevíme co máš za auto bmm/mpi
-
Myron - FK
Startér točil, s motorem to škubalo ale nechytlo to. Roztlačit jsem to ještě nezkoušel, teď to nechávám vorazit a za chvíli to zkusím zas.
Šťávy to mělo dost v baterce i v nádrži, chvíli předtím jsem tankoval. MPi nemám, takže asi BMM, je to 1.3 LXi.
Jezdil jsem s tím celý týden a bez problému, až teď když jsem se vracel to udělalo.
Šťávy to mělo dost v baterce i v nádrži, chvíli předtím jsem tankoval. MPi nemám, takže asi BMM, je to 1.3 LXi.
Jezdil jsem s tím celý týden a bez problému, až teď když jsem se vracel to udělalo.
vem multimetr a zmer baterku, mozna je v haji..
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jako první zkontroluj palec v rozdělovači
-
Myron - FK
Mohl bys to upřesnit co u něj mám zkontrolovat? Bohužel nejsem mechanik.
-
keenworth - FK
že jsem tak smělý, proč tohle řešíte v tématu o vybijení baterie, když je to očividně problém v něčem jiném, než je baterka 
-
Myron - FK
To bych hlavně musel hlavně vědět, v čem ten problém je. Baterií to všechno začalo, nejdřív jsem si myslel že jí jenom něco vybíjí, teď už fakt nevim. Každý mi tvrdí něco jinýho.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
no hlavně by jsi si měl doplnit profil , hlavně odkud jsi , pak by ti někdo z okolí mohl za úplatu nebo i zdarma pomoci
no jelikož nevíš co je rozdělovač .................. , zadej si do hledání "literatura" najdi tam odkaz na wrp nebo wrz (nevím přesně , je to někde uprostřed stránky) a postahuj si to je tam příručka , knížka jak na to .............
no jelikož nevíš co je rozdělovač .................. , zadej si do hledání "literatura" najdi tam odkaz na wrp nebo wrz (nevím přesně , je to někde uprostřed stránky) a postahuj si to je tam příručka , knížka jak na to .............
-
Myron - FK
Tak už je to vyřešeno, bylo tam zanesený palivový čerpadlo. Když se to vyčistilo, tak to někdy naskočilo někdy ne, takže se tam dalo nový a už to startuje v pohodě.
-
Magua - FK
Já mám úplně stejný problém s bateriií. Když se mi to stalo poprvé, prostě jsem šel a koupil novou v domění, že už stará prostě dosloužila, ale chyba lávky. Je to v něčem jiném, baterka se totálně sama vybije, ale pouze když třeba v noci prší (což je momentálně dost pravidelné), ráno je tak vymlácená, že ani neotočí staarterem, ale stačí, když na půl hoďky na baterku připojím nabíječku a jede zase na cvrnknutí. Nemá s tím někdo nějakou zkušenost, co by mě mohlo takhle vybíjet a proč jenom za deště? Díky za jakýkoli info.
pokud je to zadeště,tak je možný že ti zatejká předním sklem až do pojistek a tam se něco zkratuje nebo sepne vodou,šahni u spolujezdce zespoda za palubku jestli je mokry odhlučnění
-
Magua - FK
Tak v noci zase pršelo, sahal jsem všude možně, ale je to suchý jako drn, baterie je opět vymlácená, zrovna jí nabíjím, protože musím do krámu, ach jo.
nejlepsi zpusob je zmerit proud odebirany z baterie v klidu,a vyndavat pojistky,az odber zmizi,pak zjistis co je na te pojistce poveseno a pak je cesta snadna
-
Magua - FK
Tak jsem na to přišel, dělá to spínačka. Protože parkuji na zahradě, velmi čaasto nechávám klíčky v zapalování. Pokud je tam nechám, baterie se do rána vymlátí, pokud je tam nenechám, neděje se nic, takže spínačka, ale proč a jak, nevím.
-
Honz
Mám naprosto stejný problém už asi skoro 2 roky. Pokud jezdím feldou (1,3 mpi) každý den, nebo ob den, stačí jen pár kilometrů, tak je vše úplně v pořádku. Jakmile auto stojí víc než 3dny je baterka skoro K.O. Jen rozsvítí budíky, natáhne benzín a hotovo. Naštěstí se dá roztlačit a na dvou krocích to chytne. Pak zas pohoda, než to nechám 3 dny stát. Baterka už třetí v pořadí, rádio odpojeno, žádné přídavné zařízení nenamontováno. Tak nevím. Auto funguje jako druhé, neboli pracovní, takže se s ním jezdí často, tak jsem to zatím nezkoumal, ale začíná to být fakt otravné na to myslet.
tak zmer proud z bateky kdyz je auto v klidu vse vyple vyndany klicek mel by byt max.tak 60mA ale pocitam ze t bude o dost vic kdyz to baterku za 2 dy vysaje,pokud by to bylo v poradku zmer jeste dobijeni rozsvit svetla,pridej tak na 1500ot.a melo by tam byt 13,5-14,5V
-
jopo166 - FK
dosť velky odber maju autoradia sencor v pohotovostnom režime.Ale aj moje sony na mp3 nema najmenši odber odber je 220mA pri uplne vypnutom radiu radio vlastne len drži nastavenia a tolko mi bere samotne auto bez toho radia zobere len 10mA tak to je umna centralne však nemam inač by odber trošku stupol zrejme tie 10mA zobere hodinka.
-
janzajda - FK
Zdravim.... Lidičky potřebuji pomoc mám feldu 1.9 D chyba v altíku je K.O. ale zajímalo by mě jestli mi může vybíjet baterku když je auto v klidu.... baterku jsem měřil je ok za 3 dny co byla odpojená si nic nevzala ale jak mile jí připojím bere cca za 3sekundy 0.01V..... může bejt chyba ještě jinde?