Vyměna brzdoveho potrubi 1.6

kubca101 - FK

Vyměna brzdoveho potrubi 1.6

Příspěvek od kubca101 - FK »

Dobry den chystam jse na moji felicii r.v. 1996 1.6 mpi menit brzdove potrubi KOMPLET,je bez ABS,mohl by mi tu prosim nekdo napsat postup? jak vypistit brzdovku,pak jak ji napustit,na kolik to cca vyjde... dekuji
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyměna brzdoveho potrubi 1.6

Příspěvek od Ivarek »

No hlavně je to děsný porod,na to se připrav.A jestli se ptáš na takový věci jak vypustit a napustit brzdovku,raději bych to být tebou dal někam do servisu.

A mimoto už se to tady několikrát řešilo,např.

http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... ky#p467157
kubca101 - FK

Příspěvek od kubca101 - FK »

No dik ale jestli jsi myslis ze nejakou blbustku nezvladnu tak zadny zelenac nejsem:-D akorad jsem nikdy nevypoustel brzdovku
Jardak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jardak »

Tak už to mám taky za sebou,všechno brzdový potrubí je vyměněný.Práce na jedno dopoledne,trubky mě přišly na 1260 kč.Měl jsem trochu obavy jak půjdou protáhnout zadní trubky k brzdový pumpě,ale nebylo to tak hrozný (mám doma jámu).Pouze jsem musel odšroubovat stabilizátor a vspěru řazení,aby jsem trubky nemusel moc deformovat.
focus kombi 1.8 TDCi 2002, felicia kombi 1.6 MPi 1996
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

jen pro sychr aby se toho nekdo nechytl ta tvoje ,,brzdova pumpa,, se jmenuje hlavni brzdovy valec ;)
a trosk ujen upozornim se zeptam resp varuju pripadne dalsi lidi co budou pachati podobnou vec - nezamenit / neprehodit kam ktera trubicka z tech 4 vyvodu vede - je to zapojeno do krize ;)
Jardak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jardak »

Měl jsem zato,že říkat hlavnímu brzdovýmu valci brzdová pumpa je věc všeobecně známá a nemůže dojít k mýlce.
Pokud brzdový potrubí měníš postupně,tzn. vyndáš jednu starou a hned dáš novou,tak nemůže dojí k záměně. ;)
Já jsem sem tuto informaci napsal z toho důvodu,že co jsem pročítal starší témata a tam lidi psali jaká je to pakárna ty trubky měnit a pod.
A přitom pokud je k dispozici jáma,nebo zvedák není to žádná věda a ani se nemusí origo naohejbaný trubky příliš deformovat.
focus kombi 1.8 TDCi 2002, felicia kombi 1.6 MPi 1996
martan01

Příspěvek od martan01 »

Take mam otazku. Vyvody na leve strane brzdoveho valce jsou predni. Vyvody na strane jsou zadni . Ale nevim ktery kam patri.
Odpovědět