Děkuju všem
Koupě domu
-
moskvic - FK
Koupě domu
Ahoj všichni, moc Vás prosím o pomoc. Máme s ženou záměr koupit starší domeček. Prosím o Vaše názory co vše zkontrolovat před koupi. Všechno co vás napadne.
Děkuju všem
Děkuju všem
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koupě domu
všechno , hlavně papíry , tj. jestli to prodává skutečný majitel , počet majitelů , jejich přebběžný souhlas , jestli jsou zástavní práva exekuce atd , cenu a to i odhadní (odhadce +- určí cenu která tak nějak stavu odpovídá , kolik si k tomu kdo přihodí je další věc )
podlahy kolem stěn , okna , střechu hlavně zespodu tj. z půdy stav bednění a trámů , mapy od zatékání , mapy i kolem baráku zvenčí pod střechou
podlahy kolem stěn , okna , střechu hlavně zespodu tj. z půdy stav bednění a trámů , mapy od zatékání , mapy i kolem baráku zvenčí pod střechou
věcná břemena na pozemek atd, kanalizace, inženýrské sítě, uzemní plán ať tam nestaví koleje nebo dálnici, jací tam jsou sousedé, dopravní obslužnost.....a potom jenom peníze a peníze a odříkání, ze starého nové nikdy neuděláš, na to zapomeň, já tohle řeším už řadu let.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
-
Angelo - FK
Hlavně si zjistit, kdo všechno je tam hlášený, abyste nebyli nemile překvapeni.
na stav moc nekoukej stejně to začneš opravovat 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
v nahlížení do katastru není vše pozor na to
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Já bych hlavně z toho obchodu vynechal realitku, na tom se dá dost ušetřit. 
-
moskvic - FK
Hojte.. děkuju všem za názory... jsou tam tři majitelé..takže to teď řešíme..nicméně zatím je cena osti vysoká a majitelé nechteějí jít dolů..už kvůli toho že tesně kolem domu vede mezinárodní železnice (to nám ale nevadí)... vyšachování realitky se nám naštěstí povedlo..
To Aleš.. ja vím že z toho nikdy nebude nový dům, ale ty starší mají své kouzlo
To Aleš.. ja vím že z toho nikdy nebude nový dům, ale ty starší mají své kouzlo
-
rosster - FK
Za prvý... Bylo by dobrý vzít si k prohlídce nějakého stavebního technika. ty sotva poznáš, v jakém stavu barák je a co bude potřeba opravit nebo vyměnit...
Za druhý... papíry k baráku jsou jasný.
Za třetí... vyloučení realitky není úplně ideální řešení. Ano, dá se ušetřit pár peněz, ale taky se můžeš dostat do neskutečných sr*ček. Když pak zjistíš, že barák je v exekuci, tak už s tím nic neuděláš.
Za druhý... papíry k baráku jsou jasný.
Za třetí... vyloučení realitky není úplně ideální řešení. Ano, dá se ušetřit pár peněz, ale taky se můžeš dostat do neskutečných sr*ček. Když pak zjistíš, že barák je v exekuci, tak už s tím nic neuděláš.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
bez realitky bych to taky řešil , dá se ušetřit dost peněz , to co dokážou zjistit v realitce dokáže zjistit i kdokoli jiný
sepsání smlouvy taky dokáže každý , každý ne , jen ten kdo chce
jednu smlouvu kvůli baráku jsem si nechal udělat u právničky , stálo to nemálo tisícovek a to jsme licitovali , ona chtěla téměř jednou tolik
na druhý barák jsem si udělal smlouvu sám , našel jsem koncepty na netu , připravil vytiskl , vzal je do stav.spoř. aby mi řekli jaký mají výhrady , to tam ještě chtějí ..... , pak jsem je vzal na katastr jestli s takovou smlouvou udělají vklad do katastru , tam mi řekli co doplnit , kolik smluv je třeba kolik jich musí být ověřeno(podpisy)
sepsání smlouvy taky dokáže každý , každý ne , jen ten kdo chce
jednu smlouvu kvůli baráku jsem si nechal udělat u právničky , stálo to nemálo tisícovek a to jsme licitovali , ona chtěla téměř jednou tolik
na druhý barák jsem si udělal smlouvu sám , našel jsem koncepty na netu , připravil vytiskl , vzal je do stav.spoř. aby mi řekli jaký mají výhrady , to tam ještě chtějí ..... , pak jsem je vzal na katastr jestli s takovou smlouvou udělají vklad do katastru , tam mi řekli co doplnit , kolik smluv je třeba kolik jich musí být ověřeno(podpisy)
-
rosster - FK
Ferda: A jak třeba zjistíš, že barák je zatížen hypotékou/exekucí a podobně? To na katastru nenajdeš...
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
nevím jestli se ukáže zkopírovaný odkaz ,
ale třeba takhle : http://nahlizenidokn.cuzk.cz/VyberBudov ... typ=Stavba
jinak nahlížení do kn již bylo zmíněno výše
banky , ............., ....., exekutoři , .......... a já nevím kdo všechno , když chtěj aby se s nemovitostmi nemanipulovalo a tudíž aby o nich mohli rozhodovat , tak to musejí mít někde zapsaný , a to je právě na katastru ,
páč kdyby si to tam bloknout nemohli , tak můžeš barák prodat a oni utřou nos , páč už to nebude tvůj majetek ,
ale třeba takhle : http://nahlizenidokn.cuzk.cz/VyberBudov ... typ=Stavba
jinak nahlížení do kn již bylo zmíněno výše
banky , ............., ....., exekutoři , .......... a já nevím kdo všechno , když chtěj aby se s nemovitostmi nemanipulovalo a tudíž aby o nich mohli rozhodovat , tak to musejí mít někde zapsaný , a to je právě na katastru ,
páč kdyby si to tam bloknout nemohli , tak můžeš barák prodat a oni utřou nos , páč už to nebude tvůj majetek ,
- a13sh
- Kontaktovat uživatele:
Pokud si navic clovek bere od banky pujcku (stavebko,hypoteku...),tak si to sama banka overuje. Nepujci penize jen tak nekomu a na neco.
Co je nejvíc důležitý je kouknout se do katastru nemovitostí na skutečný stav hranic pozemku a co k němu náleží, tj. jestli je opravdu v kupní smlouvě uvedeno vše dle katastru, objednat si geodeta a nechat si přeměřit kupovanou parcelu. Dřív si lidi dělaly ploty kde se jim zachtělo a dle toho to pak vypadá. Pak se kouknout na stav nosných zdí a na stav střechy, zda již nejsou chyceny trámy nějakou dřevokaznou houbou.
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Zrovna ty práva a břemena tam ve free přístupu vůbec neuvidí. Další věc je, že ne vše musí být už rovnou zapsáno a vidět ve výpisu.ferdamravenec píše:v nahlížení do katastru není vše pozor na to
Pokud jde o stavbu, tak není od věci udělat takový tepelný audit termovizí. To se hned objeví případní kostlivci ve skříni typu tepelných mostů, velkých úniků tepla atd.
Ještě bych se mrkl na samotném místě jestli náhodou na pozemku nestojí nějaké stavby EoN, RWE, Veolia, případně nevedou přes pozemek jejich sítě mimo samotnou přípojku. V dobách ne tak dávných se na vlastnictví pozemků prdělo a dodnes řada takových staveb a sítí není vůbec v katastru ošetřena břemenem. V podstatě znehodnocený pozemek a nic za to.
http://www.cenovemapy.cz/
http://cenovamapa.gekonsro.cz/#
Naposledy upravil(a) ka-spel dne úte 22. kvě 2012 21:41:44, celkem upraveno 1 x.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Ale najdeš, ale samozřejmě, že ne ve free verzi na netu. Pokud je zatížené hypotékou, exekucí, tak buď je to už přímo zapsané nebo je to ve fázi prověřování zápisu a je to tam podané.rosster píše:Ferda: A jak třeba zjistíš, že barák je zatížen hypotékou/exekucí a podobně? To na katastru nenajdeš...
ex nebožka 1,6 lpg 

najdeš všechny plomby jsou v katastru uvedenýrosster píše:Ferda: A jak třeba zjistíš, že barák je zatížen hypotékou/exekucí a podobně? To na katastru nenajdeš...
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG