mám felicii 1,3 95 kdyz je trochu vlhko či zima že sice nastartuje ale ze my to chytne na 3 válce a ma tendenci i chcípnout a staršne to v autě brni tak to chcípnu a nastartuju znovu a je to v pohode jelikoz sem před rokem měnil svíčky,kabely ,palec rozdělovače i víčko ted se to ozvalo znovu fakt uz nevím co s tím je ale jak mile se to zahřeje šlapeto jak hodinky prostě nemáte s tím nikdo zkušenost a prosím o radu všechny jelikož kazde ránno startovat na dvakrát me opravdu štve a to nevím co by to dělalo v zímě děkuji moc
spatně startuje po ránnu
-
jarous - FK
spatně startuje po ránnu
ahoj všem potřeboval bych poradit
mám felicii 1,3 95 kdyz je trochu vlhko či zima že sice nastartuje ale ze my to chytne na 3 válce a ma tendenci i chcípnout a staršne to v autě brni tak to chcípnu a nastartuju znovu a je to v pohode jelikoz sem před rokem měnil svíčky,kabely ,palec rozdělovače i víčko ted se to ozvalo znovu fakt uz nevím co s tím je ale jak mile se to zahřeje šlapeto jak hodinky prostě nemáte s tím nikdo zkušenost a prosím o radu všechny jelikož kazde ránno startovat na dvakrát me opravdu štve a to nevím co by to dělalo v zímě děkuji moc
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Re: spatně startuje po ránnu
Asi bych zkusil jak všechny svíčky hází jiskru
-
jarous - FK
no ja na to juknu o víkendu ale zaraží me to to drnčení oni ty svíčky mohou byt zanesený od oleje kdyz my tekl kdysi ale jak mám zkusit tu jiskru to nevim dělám to poprví a nevím jak na to poradte jak na to díky moc
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Vyšroubovat svíčky píchnout ji do toho spravnýho kabelu kde má být a požádat kamoša nebo někoho ať to startuje ..., ale někde jsem četl, že prej aji když je špatně natočený víčko rozdělovače tak to prej blbne stím zkušenost nemám ... Jo a ještě taky to muže dělat jak jsou na svíčce ty poštěváčky tak když jsou povolený tak to taky dělá neplechu ...
-
jarous - FK
víčko rozdělovače je normal podle me jelikož tam jsou dva cvoky a na víčku jsou na tom drážky víš a ty svíčky to zkusim pořadně vyčistit a musi to jet to není normalní přeci svíčky jsou dva roky stary aby tak rychle odchazeli je blbost co kouknu na ty svíčky pořadne neboj
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Ve vlhku to dost casto dela vicko rozdelovace zvlaste kdyz je to nejak cina apod, svicky maji tez svoji zivotnost a hlavne Brisky maji velkou umrtnost. Vysroubuj ocisti zkontroluj odtrh pripadne nastav na 0,8mm. A pak to muze delat jeste civka - obal muze byt poskozeny nebo uz neni co byval a jde do nej vlhkost - da se naqlakovat apod docela to pomaha. 
-
jarous - FK
no víčko rozdělovače je asi čína jelikoz bylo nejlevnější že jo svíčky jsou tam bosh a cívku bych měl nalakovat a čím to my porad nikdy jsem o tom neslyšel víš díky za info kluci 
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Já tam mám brysky mám na ních zkoro 4tkm a zatim fachčej v poho...
-
jarous - FK
tak včera večer jsem nastartoval a uplne se to jako klepalo tak jsem přidal plyn a chíplo to nastartoval jsem znova a slo to tak ja uz fakt nevim co s tím nevíte co to muze dělat a to večer nebyla taková zima diky za rady všem
-
jarous - FK
jo a dnes ranno to se mel taky starch slabe to startovalo ale chytlo se to ale nejezdím takový trasy tak jsem radsi hodil baterku na nabiječku a uvidime odpoledne snad to nebude nic vazneho a jen ze uz byla slabší baterka
- satik
- Kontaktovat uživatele:
vidiš to možná to muže byt i ta baterka ...
-
jarous - FK
myslíš jo ze by se to tak klepalo a nahle az chíplo ze to ma neco do baterky no uvidime no zitra ranno pak budem moudřejší 
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
skus to víčko,hlavně zda spravně sedí zda ty dvě pružiny co ho drží nejsou volné,jak vypadá palec,pak to můžou být svíce-nebo načaty kabel ke svíčkam přeždímaný nebo nakousaný.zapalovací trafo by tě asi odstavilo uplně.nejlepe by to chtěl skouknout diagnostiku,možná očistit snímač otáček na převodovce.nemáš tam vícebodové svíčky které u bmm rádi dělaly bordel.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Tak pravda to jsem taky kdesi čeetl, že pro BMM je lepčí jednobodová svíce ...
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
já to nečetl já tím prošel
3 zapalovací trafa během roku.
- satik
- Kontaktovat uživatele:
To síla ... 
-
jarous - FK
kluci minule jsem koukal na palec a pripadalo my ze vypada jak na palenej je tem černa čmouha na něm mam podezřeni jestli to nebude tím jakej nejlepe koupit aby se to nestalo znovu a o víkendu vyčistim svíčky vše zkontroluju ale napiste my jakej ten palec je dobrej jelikoz v kelly my nabidnou zas nejakej co vydržží dva roky a pujde do hajzlu dikes za info 
-
jarous - FK
ješte me napadlo nemuze to dělat těsnení víka ventilu jelikoz tam mam mezeru jestli to nemuze být třeba taky tim diky za rady
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
napálenej no on muže být když dává jiskru k uhlíkum,nej je to vyfotit.mezera mezi těsnním?to určitě nesmí být proto to má těsnit,neteče ti tam olej?to těsnění stojí pár korun,ale vliv na to spíš ne,odkud jseš? mě se doma valí celí rozdělovač s origo víčkem týdn starým a měsíc novíma kabelama,jelikož mám mpi tak už jen leží v regale za 200kč ho nechám
-
jarous - FK
ja jsem z Ustí nad labem víš ale je my divne ze se to klepe kdyz je venku nejakejch 20C víš a ranno to dela to co jsem psal tak zkusim vyčistit ty svíčky ano olej my teče jelikoz neni kdo by to udělal víš to těsneni a kolik by to stálo s poštou víš tak napis 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Koukam ze prijedes a ja ti to omrknu a napichnu na pc
Ke mne to mas kousek.
-
jarous - FK
a od kus ses ty bylo by to dobrý a kolik by si za to chtěl
vis jak je to v dnešní době tak my napis od kud jsi a domluvíme srázek jo kdy a kde jelikoz se stoho zblazním víš uz tak písni dikes
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
kdyš pošleš prachy na učet tak cca 70kč pošta obyč.těsnění stojí do 50kg a je to na 2šroubech to ti ktomu přidám zadara,taky jsemě tady válí a to vyměníš sám pokud nemáš ruce do zadu
jen bacha při dotahovaní jen s citem.pokud ti tam chčije olej tak je dost možné že i máš napálené kontakty
jen bacha při dotahovaní jen s citem.pokud ti tam chčije olej tak je dost možné že i máš napálené kontakty
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
zapalovací trafo mám taky ,kdyby si náhodou od někoho si pujčil a skusil zda to nedělá i to,ale to spíše tě odstaví uplně.
-
jarous - FK
faustíku to si jako mam měnit těsnení sám jo kamoš my řikal abych to radši sám nedelal jelikoz se tám nejak štelujou prej ventily tak my doporučil mechanika zkusil bych to
je tento postup správny :
odšroubavat víko ventilu
sundat těsneni
nandat nový a lehce dotáhnout na nic jinyho nešahat olej nic se vypouštet nemusi jo když tak my písni správny postup trafo to neni to uz sem jel jednou to me vyřadilo total z provozu tak my napis ten postup i když se toho bojím abych ješte neco neposral víš je to přeci jenom přes motor
je tento postup správny :
odšroubavat víko ventilu
sundat těsneni
nandat nový a lehce dotáhnout na nic jinyho nešahat olej nic se vypouštet nemusi jo když tak my písni správny postup trafo to neni to uz sem jel jednou to me vyřadilo total z provozu tak my napis ten postup i když se toho bojím abych ješte neco neposral víš je to přeci jenom přes motor
-
jarous - FK
kuladmin:
odkud seš ty že by ses na to juknul teda napis ju a kolik by si za to asík chtěl
odkud seš ty že by ses na to juknul teda napis ju a kolik by si za to asík chtěl
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
to těsnění pod víkem vyměníš sám , jestli ti můžu doporučit kup ho raději ve škodovce , už jsem se setkal v mototechnách s různými náhražkami skoro až plastovými tj. tvrdými že to nemůže ani těsnit ,
kup si hned i ty gumový čudly co jsou pod maticema , pozor aby byli správný musejí mít díru na 6ku šroub (jsou i na 8 a ty to neutěsněj)
vem od kolegy to origo víčko s kabelama , náhražky jsou na prd materiál víka navlhá a jiskru to stahuje pryč
kup i nový svíčky , nemusejí to být zrovna boschky , mě se osvědčli championky cca 60kč/ks
kup si hned i ty gumový čudly co jsou pod maticema , pozor aby byli správný musejí mít díru na 6ku šroub (jsou i na 8 a ty to neutěsněj)
vem od kolegy to origo víčko s kabelama , náhražky jsou na prd materiál víka navlhá a jiskru to stahuje pryč
kup i nový svíčky , nemusejí to být zrovna boschky , mě se osvědčli championky cca 60kč/ks
-
jarous - FK
kluci ted jsem četl na foru na netu že by to mohlo být i vstřikovaní podle toho co jsem četl to vypadalo i na muj problém ale nejsem si jist ale nevim jak se vstřikovaní čisti a ani kde ho najdu nikdy jsem se o to nezajmal nevite kde a jak to vyčistit a zdali to muze být i ono jelikoz to si ce ranno klepe a startuje pak to pomalu jako by chcípne a pak se to dostane do otaček a je t v pohode a jedu bez jakech koliv problému jestli nahodou to nedava malo paliva mě napadlo
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
na to trpěj mpi , ale to je problém v čerpadle
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
byl jsem si pro svíčky chapionky neměl , doporučil mi brisk a-line , výměna po 70tis km
-
jarous - FK
takze myslíš bud rozdělovač,kable,nebo svíce,cívka ne ta je v pohode nic jinyho uvísime o víkendu to zkusim vyčistit a uvidime ja včera koukal na svíčky ze zhora kdyz jsem vytahnul kabel tak jedna ta svíčka jak kdyz vytahneš kabel tak ti kouka ven takovej klobouček na konci tak ten se protáčel to tím asík nebude všechny držej jediná tato se protoči tak očekávam další rady please 
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
bohužel jsem daleko od tebe skoro 100km,jinak bych ti už pomohl.ono nejlepe je problém vidět když to neumíš pořádně popsat ,to neni nic ve zlém.ale to těsnění vyměň to si dělaš jinak zbytečně špatně a postup máš dobrej.vstřiky jsou na posledním místě u bmm byly dost kvalitní,ale kdyby tak jsemě tady taky válej 
-
jarous - FK
to mas pravdu nic jinyho my nezbyde nez to schodit z nejblíži skály ted nejsou money na to abych to vezl nekam do sevisu prostě a ani na novy auto neni ja se z toho fakt zblaznim zkontroluju kabely svíčky a všechno mozny uvidime no

- satik
- Kontaktovat uživatele:
bych to typnul na nějaku svíčku... Může se stat, že bude nějaká páteční výroba té svíčky a bude to zemetek ... do toho se právě nevidí ...
-
jarous - FK
jedna svíčka ma valeček kterej neni na pevno víš tak bych to vyděl na to no jelikož všechny ostatní maj valečky v pohode
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
ten váleček není chyba pokud neni uplně vyšroubovanej,furt přes závit převádí.možná jak si stím kroutil jsi ho povolil.
-
jarous - FK
TAK TEDA nevim uz zkusim to vše vyčistit a jestli to nepomuze tak to jde s mariánky uz na to nemám nervy fakt 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
co můžeš udělat nejdřív : kup nový svíčky
domluv se s kolegou co nabízel origo víčko rozdělovače
domluv se s kolegou co nabízel origo víčko rozdělovače
-
jarous - FK
faustiku tak ja ten rozdělovač vemu ale penize na učet ja to nikdy nedelal vis ani nevim jak se to děla tak my napis co proto udělat jo nebo ze by jsi to poslal dobírkou diky a napis
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
počítej že dobírka je nějakých 130kč ,ale přídám ti ktomu to těsnění tak se to zaplatí
,napiš mě adresu na sz a já to v pondělí odešlu pak budu 8dní pryč
-
jarous - FK
tak jsem dnes vyčistil svíčky ale ten zobaček je jako od popele tak sem to moc nedelal abych ho neurval a nebyl pjusej
dal sem vyčistil víčko rozdělovače juknul na vzduchovej filtr je tak divně seškvařenej na jedný straně a srulovanej jak koberec no a nakonec přišel hallův snímač tak se to trosšku zlepšilo ale připada my to ze ten vyfuk zadni tlumič nefouka nepravidelně než se to dostane dootáček pak je to cajk nejaky napady ted
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
no svíčka by měla být krásně cihlová barva,pokud je tmavá tak je většinou moc směsi a špatně spaluje,pokud bílé mužeto znamena chladící kapalinu v oleji.uvidíš sám asi to auto moc nedostalo co?kolik má najeto?kdy jsi měnil filtr?seškvařenej může být od těch detonací do sání.určitě bude problém v tom co řídí zapalovaní,takže 1-rozdělovač -svíčky-snímač-zapalovací relé-atd.opčas pomůže taky projet zásuvky v motoru kontaktolem,zda nejsou zoxidované,takovídle udržby nic nestojí a opčas to chce.
-
jarous - FK
ma to najeto 148 tisic a svíce ty fakt neměly cihlovou barvu meli takovou šedivočernou barvu tak sem to nechal abych neco nepokurvil víš víčko jsem vyčistil a kabely tzv Starline kabely jsem dal znovo dohromady filtr jsem měnil před dvěma rokama jestli myslíš vzduchovej palivovej jsem neměnil ješte víš ale urvali jsem tam dva cvoky na tom krytu na saní nemuze se tam nejak dostat vzduch že by byl problém v tom třeba jen se ptám víš uvidime až pošleš ty věci všechny vyměním a uvidime no
-
jarous - FK
a co mam dělat aby špatně nespalovala víš je tmava bíla ne 
-
jarous - FK
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
to že byto špatně spalovalo možna bude dobre tím vyčištěním avyměnama dílů,jak jde špatně jiskra tak palivo vše neschoří a tím je svíce opálená.pokud si ty držáky neutrhl vedle se tak by to asi tak nevadilo,drží to ty 3 šrouby urval jsi je jak ?jen ty kovové spony? nebo plast co je drží,někde možná to tady taky bude
.než ti to odešlu
začnu si to asi psát ať něco nezapomenu.filtr dva roky to bude už chtít.
-
jarous - FK
posli co jsme se domluvily víš filtr sezenu taky neboj posli co jsi my psal rozdělovač kabely těsnění pak gumisky a šrouby na víko ventilu a ty svíčky ju prostě co jsi psal to beru jasan 
-
jarous - FK
Faust píše:to že byto špatně spalovalo možna bude dobre tím vyčištěním avyměnama dílů,jak jde špatně jiskra tak palivo vše neschoří a tím je svíce opálená.pokud si ty držáky neutrhl vedle se tak by to asi tak nevadilo,drží to ty 3 šrouby urval jsi je jak ?jen ty kovové spony? nebo plast co je drží,někde možná to tady taky bude![]()
.než ti to odešlu
začnu si to asi psát ať něco nezapomenu.filtr dva roky to bude už chtít.
neutrhl jsem nic neboj nechal jsem to v celku
-
jarous - FK
jo u toho vzduchače jsou ty kovovy spony urvalo se to s toho plastu ja uz mam ted mysleni zase nekde jinde ja to pak sezenu víš s tim si nedelej starost dej my jen to co sme se domluvily