Výměna motoru 1.6 za 1.6 AFT

MPi 1AV
AEE
ParekCZ - FK

Výměna motoru 1.6 za 1.6 AFT

Příspěvek od ParekCZ - FK »

zdravim, mam dotaz, nejlepe na nekoho kdo ma zkusenost se zamenou agregatu:

jako daily car mam passata 1.9tdi, k tomu druheho 1.6i na dily -> dneska mi hlavou bleskla myslenka vzit feldu 1.6 a dat do ni tenhle motor
kamarad mel obycejnou 1.6 a vim co dovedla, nejjednodussi zvyseni vykonu je vymenit motor ze.. a kdyz k tomu motoru mam vsechno tak o tom dost uvazuju neco takoveho udelat - mam k nemu veskerou elektriku atd. motor je pouze bez klimakompresoru a je sundany altik, jinak zatim kompletni i s prevodovkou
oznaceni motoru je AFT a parametry 74kW (100hp) a 140Nm, to uz by ocesanou feldou mohlo pekne hybat - potrebuju neco na nedelni vyblbnuti
je to taky 8v motor, taky 5q akorat kamarad uz feldu 1.6 nema a nemuzu porovnat co vsechno je jinak

kdo poradi? :twisted:
Nonamed - FK

Re: Výměna motoru 1.6 za 1.6 AFT

Příspěvek od Nonamed - FK »

nacpat se tam dá cokoliv, třeba 1.8T...
na nedělní vyblbnutí? I v neděli najdeš policajta, kterej se podívá pod kapotu a zjistí, že nesedí typ motoru :)
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Za dobu co jezdim mi asi 10 policajtu vlezlo pod kapotu a zjistovali co tam mam za motor :D :D :D to mi prijde usmevne,nikdy se mi to nestalo ,ani na pojistovne mi nezkoumaly motor a mel jsem jine,stk to taky proslo...je pravda,ze to bylo na fiatu ...
rosster - FK

Příspěvek od rosster - FK »

Když už budeš měnit motor, včetně elektriky, tak tam dej lepší motor a ne tuhle "hujdu"... Počítej s úpravou nosníků, poloos, brzd, chlazení, řazení, řízení, a milionu dalších věcí kolem toho...
autocross - FK

Příspěvek od autocross - FK »

Možností je celá řada

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

autocross: :thumleft:

menit 1.6 AEE za tu AFT je zbytocna robota, nebude to jednoducha vymena kus za kus a za peniaze čo by si dal na diely môžeš terajšej dopriať vačku a čip v motor excel (cena do 10k czk, presne neviem) a máš tých 70kw a 145Nm (ono v sérii tam je cca 60kw a 135Nm).
Obrázek
alebo si priplatiť aj za úpravu hlavy a pôjde to už lepšie ako tebou spomínaný motor (78kw a 154Nm)
Obrázek
autocross - FK

Ta poslední je moje, ještě nejsem rozhodnutej, co tam vložím, ale nejspíš AEE.
autocross - FK

Nakonec jsem to trápení vyřešil takhle:

Obrázek

vyměnil jsem celej auťák...

Obrázek
Odpovědět