Zdar lidi, tak zase blbá otázka od nezkušeného. Odmontování přístrojovky mi šlo, ale narazil jsem na klasický problém se napojením náhonu na tachometr. Četl jsem o povolení toho bovdenu u motoru, ale nejsem z toho moudrý. Dá se to nějak přesně popsat, odkud na to koukat, jak je to tam upevněno atd? Fotky se žádné najít nepovedlo...
Motor mám 1,3 Mpi (1997), ale nejsem si jist, jestli ten náhon nemám vedený nějak jinak. Zkrátka vede napnutý z palubky kapotou až dolů pod motor a nikde není uchycený...
Díky moc. za jakoukoliv radu.
Honza
Montáž přístrojovky - náhon tacháku
-
lord_sef - FK
Re: Montáž přístrojovky - náhon tacháku
pokud chces demontovat jen palubku, neni potreba nahon vytahovat z prevodovky, otevres kapotu a nahon je prichyceny tusim dvema sponkama, ty odepnes at jde vice natahnout, pak vysroubujes stit budiku, povytahnes ven a zezadu se tam dostanes pri trosce snahy a cviku rukou oddelat nahon od tachometru 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
S malou sikovnou rukou to jde i vez jakehokoliv vytahovani povolovani na prevododvce nebo pak staci na prevodovce vysroubovat ten sroubek myslim ze je to na 10klicek +-1 vytahnout ten zajistovaci plisek a cely nahon vytahnes z prevodovky hned si zkontrolujes hladinu oleje - musi byt po spodni kolecko na nahonu a pak uz si to cele muzes popotahnout do ,,kabiny,,.
-
HonzaRez - FK
Díky všem, tak jsem to asi dokázal, tachometr funguje a auto jede. Ale stejně mám pocit nejsitoty. Povolil jsem ten šroubek a i přívlečnou matici a klidně jsem to vytáhl i s tím pastorkem. Opravdu to jde jen tak vytáhnout a zasunout, není tam nějaké těsnění nebo něco, co mi ušlo? Olej tam je a zkontroloval jsem si ho i sondou, tak je to snad v pořádku. Ale když jsem zastavil nad flekatou kanálovou mříží, tak mě hned napadlo, jestli mi to někudy neteče...
Honza
Honza
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Těsnění tam samozřejmě je. V tom hliníkovém tělísku které jsi vytáhnul, je zápich a v něm O kroužek. Určitě jsi ho tedy neztratil.