Cenový odhad oprav po STK

karoserie, narazniky, skla atd.
oh01
Kontaktovat uživatele:

Cenový odhad oprav po STK

Příspěvek od oh01 »

Včera jsem byl na STK a nestačil sem se divit, jak moc to auto zespodu zrezlo. Tady posílám protokol a chtěl bych vás poprosit, jeslti by ste mi nemohli říct, na kolik by tak vyšla oprava.
Obrázek

Byl jsem s tím v autorizáku a když sem viděl předbežnej odhad opravy, tak sem si vážně hodně divil. Co se týče závad, tak podrobněji to je:

1. Zrezivělý brzdový potrubí k zadním brzdám v jednom místě hned za rezervou (je tam takovej krycí plech před tím - nejsem odborník, tak pardon za popis :D )
2. Prachovka není prasklá, ale přisla mi trochu promáčklá, každopádně nejspíš výměna
3. Všechny palivový trubky zrezivělý na jednom místě, kde jsou uchycený ke karoserii (cca pod řidičem)
4. Spodek motoru od oleje, v autorizáků tvrdí že nejspíš na výměnu vany

Nemáte ponětí, na kolik by to tak mohlo vyjít?
Popřípadě neznáte nějakého oveřeného mechanika v Českých Budějovicích, u kterého bych to mohl nechat opravit? (Sice chci ušetřit oproti autorizáku, ale zase nechci zfušovanou práci)
Obrázek
Beer - FK

Re: Cenový odhad oprav po STK

Příspěvek od Beer - FK »

Záleží na mechanikovi,dle mýho odhadu tak 8000?
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

U těch trubek záleží který to jsou, každá je jinak drahá. Prachovku vymění každej zručnej člověk, ale je to špinavá práce jak :pig: Spodek motoru od oleje je běžná věc. Vyčistit, odmastit, vyměnit těsnění, vanu nejlíp přilepit.
Spíš si najdi nějakýho šikovnýho člověka v okolí, takhle to bude zbytečně drahý - jsou to poměrně jednoduchý věci, ale povyměňovat trubky chvíli trvá (největší zádrhel je u nádrže jak je ten krycí plech, to má člověk chuť to rozkopat) a hodiny jen naskakujou.
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

U nádrže je to pohoda. nejhorší je to vepředu pod nápravou :D tu je nejlepší sundat... Jinak trubky ty krátký stačí polský, dlouhy co vedou pod autem radši originál protože neorigo vubec nesedí a je to naprd práca. Já měnil komplet všechno včetně hadic, prasátek na zadku, a prachovek na předních třmenech. Nejlepší je si nakoupit všecky díly na netu a dát to nějkýmu garážníkovi :D
Obrázek
Obrázek
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Honzo a ty by si se na to necitil? Zadarmo bych to samozrejme nechtel :) Jedinej sikovnej clovek kterhyo znam, je Kova a ten uz mi driv pomohl dost, tak ho nechci otravovat zase :-D
Obrázek
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

A kova to udělá rád :D Já bych to klidně udělal, jenže nemám v čb zázemí a někde na parkovišti před Tescem se mi do toho nechce.
Odpovědět