OB Autodíly - problém vyřešen :-)

pokec o všem možném i nemožném
Korny

OB Autodíly - problém vyřešen :-)

Příspěvek od Korny »

Nevím, jestli mám štěstí jenom já nebo má někdo podobnou zkušenost, ale objednáné ND na auto jsem zaplatil dopředu a došlo mi nekompletní balení - z 12ti věcí došlo 10.

Jsem zvědavý, jak se k tomu prodejce - odesílatel - postaví :thumbdown: . Neobjednával jsem tam poprvé, do dneška jsem tento obchod bral jako solidní, tak snad to nebude naposledy :| . Jedná se o 400 Kč, což si myslím, že je celkem hodně, ale řešil bych i 50 Kč.

Obrázek
Naposledy upravil(a) Korny dne čtv 21. čer 2012 15:21:13, celkem upraveno 1 x.
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi

Re: OB Autodíly - problém :(

Příspěvek od keenworth - FK »

Tak 400 je dost... 50 bych ale opravdu nějak extra nehrotil, když ti toho přišla jen půlka, neměl si tu zásilku vůbec přebírat. Máš povinnost při převzetí zkontrolovat obsah - jestli není něco rozbité nebo nechybí... pokud ano vůbec to nemáš přebírat ;)
Deacon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deacon »

keenworth: Tak to mi pošťák nikdy nedovolil...
" Když jí miluješ, není co řešit "
ferat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferat »

Keenworth, bohužel takhle to nefunguje. Nevím jaké Ty máš zkušenosti s poštovní přepravou, ale já v práci přebírám denně zásilky od všech možných přepravních služeb (Česká pošta, PPL, DHL, Geis, Gebrüder Weiss, Toptrans, UPS, DPD, Fofr...) a nikde nemáš šanci si překontrolovat zda je dodané zboží kompletní - jak to otevřeš, je to Tvoje, přepravce to zpět nevezme. To by jedině musel dodavatel poslat každý kus zvlášť a v průhledném balení, což je nereálné. Prostě do balíku či palety se nepodíváš. Pokud je zásilka evidentně poškozená (obal) nebo tam chrastí střepy, nepřebereš jí nebo necháš sepsat protokol přepravci. Ale to asi není Kornyho případ. Takže pokud není důvod nepřebírat (poškození obalu, evidentní úbytek zboží, rozmlácený obsah) neuděláš nic a musíš spoléhat na solidnost dodavatele. To je riziko každého nákupu mimo "kamenný" obchod. Nicméně v OB jsem reklamoval netěsnou zadní lampu a bez problémů to vyměnili...
Ferat Felicia Trumf 1,3MPi/50kW, vyrobena 27. 4. 2000 v Kvasinách Obrázek Žádnej učenej z nebe nespad!!! Ale blbce jako by shazovali... :-) Pamatujte... ! Chybama se člověk učí!!!
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

keenworth: Na to jsi přišel jak? Takhle to vážně nefunguje.Jinak myslím že tam reklamace proběhne snad ok
Korny

Příspěvek od Korny »

keenworth » Nevím, jestli to u Tebe tak funguje, ale pokud je neporušené balení, což bylo, tak na žádnou kontrolu přepravce čekat nebude, případně ani stížnost, že něco chybí... vysmál by se Ti tak akorát do očí :) No a 50 Kč, i to jsou peníze a minimálně by šlo o princip, pokud 50 Kč neřešíš, můžeš poslat třeba na podporu FK :D.

REKLAMACE dnes vyřízená, lidský faktor a Škodovka za vše může :thumright:

Vysvětlení:
ŠKODA FELICIA-PLASTOVÝ PANEL MANŽETY original - již Škodovka nevyrábí, tak nikdy nebude :cry:
No a to druhé, někdo to do balíku nepřidal, když měl... ale prý to v pondělí bude doma i s odškodným :thumright:
VW Touran 1.9 TDi
Kontaktovat uživatele:

Re: OB Autodíly - problém vyřešen :-)

Příspěvek od OFCE »

Tak aspoň že se to vyřešilo :thumleft:
Kdybych nebyl do ruky chtěl bych být taky na poštu...
goodFela - FK

Příspěvek od goodFela - FK »

Jo, OBčka občas nějakej renonc udělaj (mě poslali lamelu spojky na diesela), ale problém jsou ochotní řešit.
keenworth - FK

Jo, takže pokud si něco objednáš, ono jim to někde jebne na zem, vevnitř se ti to rozseká na cucky a obal bude OK, tak si můžeš trhnout nohou? To si ze mě děláš srandu, ne? Máš si zboží vždy zkontrolovat... a jasný, že jde o princip, já bych se taky ozval, že mi to zapomněli dodat, ale nedělal bych kvůli tomu haló. ;)
keenworth - FK

Já to takhle dělám u všeho - PPL nebo i česká pošta, jednou se mi stalo, že řidič trochu remcal, ale máte na to právo, píšou to většinou i v přepravních podmínách... zboží převezmeš až tehdy, když mu to podškrábnete. Bavíme se ted o koupi nových věcí z prodejny :)
Korny

Příspěvek od Korny »

keenworth » Taky jsem se nebavil o prodeji použitého zboží, ale nových věcí... přečti si podmínky pořádně, potom budeš mít jasno :thumright: Pokud by to bylo, jak jsi psal,
keenworth píše:... ono jim to někde jebne na zem, vevnitř se ti to rozseká na cucky a obal bude OK, tak si můžeš trhnout nohou?...
tak si to vyřeší obchod se zákazníkem, následně obchod s dodavatelem... mám známého u PPL, ověřená informace.

Haló jsem z toho nedělal, řešil jsem to sám, spíš jsem na problém upozornil ostatní. Pokud Ti to vadí, OMLOUVÁM SE a prostě to příště nečti :salut:
VW Touran 1.9 TDi