ahoj,již si nevím rady s problemem ktery nastal po vymene motor(forum jsem si procital,nenasel jsem nic co by mi pomohlo).Jedna se o felicii rv 1997 ,1.3Mpi 50Kw
takze puvodni motor mel vyzranou hlavu tak jsem zakoupil od znameho z bouracky na prdel motor z jeho feldy rv.2001 tentýž motor 1.3Mpi 50KW.namontoval ho do auta a zazitky z jizy hruza motor netáhne,neochotne leze do otáček nad 130km/h se nedostanu a kdzy jo ztak z kopce.upozornuji ze motor je na LPG a zavada se vyskytuje jak u jizdy na Lpg tak na benzin a co jsem již provedl a neprovedl.
pichnul jsem ho na vag a byl bez chyb,otestoval akčni členy vše OK.
nova lambda BOSCH
vyzkousel jsem tri skrtici klapky vsechny bez zavad(promereno atd.)vycistil jsem ji
pretesnene saci i vyfukove potrubi
vyzkouseny tri sady svicek ruznych vyrobcu ,ted jezdim championky origo pro feldu
zapalovaci listy vyzkouseny dve obe pry ok
snimace otacek taktez dva a oba OK
teplotni cidlo na termostatu koupeno nove origo
ventilove vule serizeny
novy filtr sani a palivak
vyfuk->svody,misto katu trubka,stredak JP a konec serie (nechrasti kupovan loni novy)
takže posledni co me napada->snímač tlaku a teploty vzduchu zezadu na sani?
->vadná řj?
->Snímač klepání?
za každou radu a napad dekuju:)
video vyfuku jestli pomuze
http://www.youtube.com/watch?v=XAanOYei ... el&list=UL
Motor netáhne 1.3Mpi
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Motor netáhne 1.3Mpi
Trosku nechapu proc menis cely motor kdyz mas jen vyzranou hlavu ?? Tak ji nechat sliznout do roviny a sup s ni spatky. Ten motor od znameho jezdil ok? nebyl uz v jeho aute pred smrti?
- satik
- Kontaktovat uživatele:
mkrni ještě ti jde palivo nebo nejsou zle vstřiky ?? můžou být i špatně nastavený ventily jinak nvm co by mohlo být v prčicích... Vadná ŘJ by to byt asi nemusela pač jsi měnil motor otázkou jestli se ŘJ nemusí nastavit na motor
Nedostal nahodou ten motor pri bouracce ranu do klikovky? Se pak velice ochotne zadiraji loziska...
-
Floss - FK
cely motor jsem menil proto ze mi ten znamy nechal motor co mel najeto 64tis (doložené) za pár korun a ta hlava na puvodnim motoru mela vyzrano 3mm takze by to slíznout nešlo:) auto z ktereho jsem ten motor mel bylo sesrotovany zezadu (sám jsem si motor vyndal).
ventily jsem nastavoval,pídil jsem se po ventilových vůlích na hliníkové tyčky takže to je OK.
Vstřiky jsem nechaval čistit a závada sevyskytuje jak na benzín tak na plyn(plyn je veden nad skrtici klapku do smesovace,davkoani plynu je rizeno jiz elektronicky pres lambda sondu).
jeste jsem prisel na jeden poznatek kdyz seslapnu plny plyn na 3ku dejme tomu a zacnu ho pomalu poustet tak se motor v jednu chvily jakoby chyti a jde jak z praku..
ventily jsem nastavoval,pídil jsem se po ventilových vůlích na hliníkové tyčky takže to je OK.
Vstřiky jsem nechaval čistit a závada sevyskytuje jak na benzín tak na plyn(plyn je veden nad skrtici klapku do smesovace,davkoani plynu je rizeno jiz elektronicky pres lambda sondu).
jeste jsem prisel na jeden poznatek kdyz seslapnu plny plyn na 3ku dejme tomu a zacnu ho pomalu poustet tak se motor v jednu chvily jakoby chyti a jde jak z praku..